Хотелиерите отново могат да кандидатстват за помощ за украинските бежанци

Тя е в размер от 43,60 лв. на едно лице на ден
1 май 2022 17:44, Нели Христова
25
Хотелиерите отново могат да кандидатстват за помощ за украинските бежанци
Снимка: БГНЕС

Стартира кандидатстването по Програма за ползване на хуманитарна помощ за лица, търсещи временна закрила в Република България вследствие на военните действия в Украйна за втори отчетен период от 01.04. - 30.04.2022 г.

Разселените лица от Украйна, обхванати от временната закрила, въведена в действие от ЕС и предоставена в Република България по Закона за убежището и бежанците, включително и лицата под 18 години, имат право на хуманитарна помощ в общ размер на 43,60 лв. на едно лице за нощувка и храноден (закуска, обяд и вечеря), в т.ч. туристически данък и транспортиране, когато е извършено. Разходите за ДДС са за сметка на програмата.

Средствата се изплащат ежемесечно от бюджета на Министерството на туризма след одобрение от Министерския съвет, по предложение на министъра на туризма на база на фактически извършени разходи.

Заявленията за изплащане на средствата се подават по електронен път чрез Системата за управление на националните инвестиции (СУНИ) от 10:00 часа на 01.05.2022 г. до 16:30 часа на 05.05.2022 г. за отчетния период от 01.04.2022 г. до 30.04.2022 г.

Линк към отворената програма за кандидатстване: https://enims.egov.bg/bg/s/Procedure/Info/badcad1b-c5fb-4568-9b7f-876054f1eec1

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
До всички путлеристи преди 1 година
Как се кефя да ви гледам всички *** да сипете огън и жупел! :-))Колкото и да ви е яд, вашето време приключва! Отиваме все повече към западна Европа и пропагандата ви вече не върви. Скоро ще сте само един неприятен спомен! Евала на ЕС и нашето ново правителство! Скоро ще ви спрат комунистическите кранчета на корупцията и ще си затворите устите! Ех, че кеф! Вижда се края на руската пропаганда и влияние. :-))))
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идва времето на хотелиерчетата да им приседне .
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нека и по-нататък украинците почиват безплатно в България
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога герб и ДПС и възраждане че искат вот на не доверие на българско тире украинското правителство което раздават нашите пари и искат да ни вкарат в война
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо отново Българска бюрокрация и нсчин да не им се плати на хотелиерите
12
1
 
11
 
! Отговори
Герги преди 1 година
До отговор От Брюксел по 10 лв останалото от мене и тебе
11
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв ЕС не плаща,плащат всички работещи хора в ЕС. БГ народ плаща,искат и оръжието да им платим ние, да дарим по 1 заплата. Сащ са спрели печатницата и няма кинти.
10
2
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Загубеняците дето 33 години са лапнали властта вместо да влагат в производство,да има стоки и работа за хората те само хвърлят парите ни на вятъра издържайки подобни мутрохотелери,чиновници,милиционери,чингапуци и всякаква подобна непроизводствена cMeT само ядяща и Cepяща!
9
4
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 1 година
Кой още не разбра,че българите не сме славяни,нито юдео-хазари,че клингонците да са ми братя!?
8
18
 
4
 
! Отговори
отговор преди 1 година
До Анонимен1.Пари не са давани на украйнците кеш(а и трябвало да им се дава и финансова подкрепа, дори в невисока сума), а се дават на хотелиерите.2. Парите са от целева субсидия от Брюксел.
7
14
 
1
 
! Отговори
я по -спокойно! преди 1 година
До ВъзмутенНе е с държавни пари. ЕС плаща! Даже преведоха субсидията. Или парите ще стигнат до хотелиерите, или ще бъдат върнати.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам един въпрос всички тези пари давани на украинците от нашите данъци ли идват?
5
2
 
24
 
! Отговори
дайте им грамоти! преди 1 година
Нали настаняването го правят от добро сърце? За добрина не се искат пари, добрината е безвъзмездна! За добрина държавата да им даде благодарствена грамота!
4
2
 
24
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Реки от пари изтичат в тоя бранш!Половината от държавните пари потъват там като водата в пясъка пред хотелите им!Крайно време е тия или да фалират или да стават чобани!Плащам аз данъци да ги рантутя и тия, като море от 20 години не съм и помирисвал!Тайба у "държавата" на изкуствено дишане!
3
2
 
28
 
! Отговори
мак преди 1 година
Като свършат парите по програмата, от кого ще вземете, за да дадете на украинците? Вече болни, инвалиди, социално слаби, сираци, пенсионери, трябва да забравят за каквато и да е помощ от държавата, натам отиват работите. Да бяхте подпомагали всеки бизнес както подпомагате хотелския, сме..шници жалки. Тия сами решиха да вземат гости и някой лев за тях, нямаше никаква принуда. Нищо чудно, ако не спрат да прииждат отвсякъде.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да попитам тия бежанци ли са или туристи и къде може и аз да се пиша украинец та да изкарам курорта на аванта.
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Приятен" летен сезон им пожелаваме на хотелиерите тази година. Да фалират дано лицемероте