Настаняването на украински бежанци в хотели е грешка

Доц. Драганов: Ще имаме много силен летен сезон
13 май 2022 22:38, Александър Попов
89

Проблемът с настанените украинци в родни хотели става все по-осезаем. Как ще напуснат хотелите след 31 май?

"Ще бъде изключително спокойно преместването на украинските бежанци там, където се налага. Никакъв елемент на изненада и на паника няма да има това преместване. Това, което направиха хотелиерите и голяма част от обществото, които предложиха своя собственост за настаняване на бежанци, по някакъв начин сработи, заедно с многото доброволци. Видяхме, че държавата няма опит. Тя сега набира опит", коментира доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Той добави, че преместването на бежанците е само за тези, които са поискали да получат статут на бежанец. По думите му разминаванията относно качеството на храната и цените, е липсата на какъвто и да е опит в нашето общество и на високите управленски нива в обслужване на бежанци, защото все едно има няколко вида бежанци, които се третират различно.

"Контролът си е контрол. Номер едно е бежанците да бъдат обгрижени, независимо от коя държава идват, на територията на България по европейски правила. Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базите си. Някои от тях трябва да правят и ремонти сега, след като бежанците напуснат. Обществото прояви едно изключително голямо разбиране. И сега да се профанизират всичките тези усилия на туризма заради чиновничество, това няма да се допусне", изтъкна доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той обърна внимание, че е абсолютно грешна политика е настаняването на бежанци в хотелите, тъй като те не са подходящо място.

Според Драганов ще имаме много силен летен сезон.

"Интересът към туризма е много голям. Ние имаме 100% ръст на изходящия туризъм. Имаме изключително голям ръст в пътуванията в чужбина. Имаме много голям ръст в уикендовите пътувания в България. Няма страна в света, в която вътрешният туризъм да не е три-четири пъти по-голям от международните пристигания", коментира гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
I kasinata ima mesta abi v usa da gi vsimat
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Na koito ne mu haresva da se maha ot bg ima dr bogazi eu strani a i uda da gi vsima ukrainzite bg e bedna njama hljab sa balgarite hrana lekarstva tap narod slaba bg
55
3
 
51
 
! Отговори
Котарак преди 1 година
Предлагам от 1-ви юни укрите да ги настанят в Шератън и Хилтън.
54
1
 
69
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Дори при най малкото намекване да напуснат хотелите тези лъжци от Украйна ще вдигнат врява и ЕС- САЩ ще ни обвинят в геноцид.Тези няма гонене по добре самите хотелиери да и прехвърлят хотелите чрез нотариус
53
0
 
82
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
НАИ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА Е ЧЕ БЯХА ДОПУСНАТО В БЪЛГАРИЯ.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме Ми на ..т...а - хахахааа . Все някой турчин или грък ще ме забележи .
51
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските бежанци са западен проект. Ние тепърва ще му носим последствията. Основно те са от западна Украйна, където военни действия не се водят и няма никаква причина да бягат. Всичко това е режисирано.
50
0
 
85
 
! Отговори
Най голямата грешка преди 1 година
Е че избраха (т.е Байдън и кликата му) Простокиро да ни прееебее. Колкото по рано го разкараме този антибългарин все ще е късно.
49
0
 
67
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
Шушумигар при четири лева за литър бензин какъв уикенд туризъм.
48
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми на топломера ,как ще ги прогонят .Няма да ходим където е имало усраинци .Ще Си изкараме почивката в Гърция или в Турция !
47
2
 
65
 
! Отговори
ПростоКиро преди 1 година
Споко, аборигени,ще уредя въпроса лесно. Просто ще вдигна издръжката на 100-150 лв. Колко му е? Нали вое плащате масрафа. И украинките доволни и хотелиерите. А може, да взема и заем 10 милиарда, лесно е. Плащате го по-късно.Изобщо целта, която ми е ппставена е да ви разкарам оттук и да настаня украинци и македонци, албанци т.е. По-късно ще преименуваме и страната на Сирийска Макурайна.
46
5
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те въобще няма да си отидат от България,Путин ги изтласка от Украйна,Зеленски ги превози до България,имаме села без хора,там да отиват,защо в Несебър.Бургас и Варна.
45
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешка беще допускането им до територияна на България
44
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да,те не са туристи,а бежанци,така нито 1 от тях не се стимулира да си търси сам квартира работа.яде,спи на корем.разходки,плуване в басейни..въобще комунизъм.
43
2
 
97
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
Преди 2 дни показаха по немска медия как украински бежанци са настанени в волейболна зала. Направи са паравани ,обособили са ги като самостоятелни стаи. А бе немско мислене и педантичност. Повече от практичност.
42
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редно беше да ги настанят по държавните бази и почивни станции.
41
0
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преместването на бежанците от хотелите ще бъде невъзможно. Хотелиерите могат от сега да се простят с хотелчетата си...Укрите ще ни обвинят в геноцид пред ЕС и дотам с хотелите.
40
4
 
37
 
! Отговори
рибока преди 1 година
ако вдигне държавата на сто лева на ден от хотелите ще направят рекламна кампания в Украйна.
39
3
 
99
 
! Отговори
З преди 1 година
Зеления осигури на богатите урки почивки из Европа.А бедните си ги ползва да изнудва целия свят .
38
2
 
76
 
! Отговори
Гръб преди 1 година
Естествено че е грешка. Направете им палатков лагер някъде. И да им се конфискуват всички скъпи вещи и коли за да си платят закуските. Иначе да си плащат за хотела стандартната цена ако търсят лукс.