Настаняването на украински бежанци в хотели е грешка

Доц. Драганов: Ще имаме много силен летен сезон
13 май 2022 22:38, Александър Попов
89

Проблемът с настанените украинци в родни хотели става все по-осезаем. Как ще напуснат хотелите след 31 май?

"Ще бъде изключително спокойно преместването на украинските бежанци там, където се налага. Никакъв елемент на изненада и на паника няма да има това преместване. Това, което направиха хотелиерите и голяма част от обществото, които предложиха своя собственост за настаняване на бежанци, по някакъв начин сработи, заедно с многото доброволци. Видяхме, че държавата няма опит. Тя сега набира опит", коментира доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Той добави, че преместването на бежанците е само за тези, които са поискали да получат статут на бежанец. По думите му разминаванията относно качеството на храната и цените, е липсата на какъвто и да е опит в нашето общество и на високите управленски нива в обслужване на бежанци, защото все едно има няколко вида бежанци, които се третират различно.

"Контролът си е контрол. Номер едно е бежанците да бъдат обгрижени, независимо от коя държава идват, на територията на България по европейски правила. Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базите си. Някои от тях трябва да правят и ремонти сега, след като бежанците напуснат. Обществото прояви едно изключително голямо разбиране. И сега да се профанизират всичките тези усилия на туризма заради чиновничество, това няма да се допусне", изтъкна доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Той обърна внимание, че е абсолютно грешна политика е настаняването на бежанци в хотелите, тъй като те не са подходящо място.

Според Драганов ще имаме много силен летен сезон.

"Интересът към туризма е много голям. Ние имаме 100% ръст на изходящия туризъм. Имаме изключително голям ръст в пътуванията в чужбина. Имаме много голям ръст в уикендовите пътувания в България. Няма страна в света, в която вътрешният туризъм да не е три-четири пъти по-голям от международните пристигания", коментира гостът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да стъпна в нито един хотел, където има или е имало украинци!
36
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега управници да ходят да ги гонят иремонче да правят. Алчни... Вьн укрофашисти...
35
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойкот на Хотелиерите ... Сами си го докараха на главата ... И аз ли да плача ... КАТО МАЙКА МИ .. ...
34
6
 
73
 
! Отговори
Настаняването преди 1 година
на ОКУПАТОРИ на територията на БЪЛГАРИЯ е недопустимо...
33
1
 
47
 
! Отговори
До Асистент доцентск преди 1 година
Старите хора само плачат вече ... Не смеят да отидат на почивка ... Да не ми изядат спестяванията ... ....
32
0
 
104
 
! Отговори
Асистент доцентски преди 1 година
Сливки ли имахте в устата?Да кажете на висок глас,че настаняване по хотели е недопустимо.Ама то лакомията в бранша ви не е от вчера.Трябвало всякакви пришълци да се обслужват по европейски.А повечето българи дали живеят по европейски?И няма никакви изгледи това да се промени!
31
0
 
57
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Грешка ! Голяма грешкаааа !
30
44
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за нов ТРЕТИ РАЙХ и всички кому-няги да идат на въжето както беше до 1944
29
64
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
През ВСВ руснака бягаше и дезертираше МАСОВО и има купища данни доказателства дори и филми за това и как техните генерали го застрелват в гръб и избиват семействата им а в същото време ГЕРМАНЕЦА се биеше гордо и д чест срещу червената еврейска ЧУ-*** докато бранеше Европа и европейската раса от евреите и тяхните ор-ки от низшата раса на Рашистан
28
5
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради укритие няма ходя на нашето море. Отивам в Гърция. Да ми се лигават икри там няма да стане. Хителиерите да са мислели по рано, а и на протестите ги няма. Мислят само за пари.
27
6
 
41
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
" .ааааа, и украинките са доста по-красиви от дебелите ви жени с космати дебели глеЗени." Урките от женски пол са доста дебели. Не знам как не си го забелязал до момента. Даже попаднах на някаква кампания, в която им събират дрехи. Търсеха само размери L и XL. Това,че мразиш всичко българско си е твой проблем, но не прави урките не дебели.
26
6
 
42
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
"Защо не ги преместим в Столипиново? Там ще се чувстват като у дома си." Не трябва ли да сме по-толерантни към ромеите ни, все пак имат българско гражднаство. Аз не ги мразя толкова,че чак да им натресем тези.
25
12
 
57
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Всяко нещо си има своя причина ! През Втората Световна Война нито един Руснак не дизертира от отговорността да спаси своето Отечество,ала и света от кафявата еврейска чума. Причината украинците да имигрират масово е в това ,че са татари и хазари,сиреч евреи,които НЯМАТ ЧУВСТВО ЗА РОДИНА и предизвикаха Военната Операция като мотив за поредно историческо номадство. Това е,драги ми хора. Освен това няма Трета Св.война! Още не са завършили Първата и Втората! Работи се по въпросът ! Напред,Путин!
24
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито туризма ви е туризъм нито сектор услуги са ви на ниво . Всичкото ДС бандити убийци станаха хотелиери и искат цял живот с трици м-а-й-му-ни да ловят . Няма как да стане
23
78
 
9
 
! Отговори
Слава Украини преди 1 година
България приветства нашите братя и сестри украинци които бягат от войната предизвикана от еврейските болшевишки гли-сти на Мордор -Рашистан
22
4
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 40 лв им станахте слуги на фашисти вън от България гадове
21
0
 
78
 
! Отговори
Ехо преди 1 година
Ама чак сега ли сетихте, че е грешка, а преди 3 м. бързахте да отворите хотелите за да вземете някакви пари, а сега да видим как ще ги вадите, някои ще излезнат, но повечето няма.
20
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааааа, ти па. Сага оная *** където плюва Българите да ти спасява сезона
19
0
 
45
 
! Отговори
Силносезонов преди 1 година
Малки порции Големи чинии с украса Климатика с монети
18
5
 
92
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Напълниха хотелите с фашисти и нацисти и по този начин пратихме туристите в Турция и Гърция . Подсилихме чуждият туризъм