Започна настаняване на украинците по морето, те искат в хотелите

Няма достатъчно места в държавните бази
14 май 2022 14:45, Александър Попов
516

Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето. Над 40 000 са украинците по Южното Черноморие, а местата в държавните бази нямат капацитет да настанят всички.

Детските лагери в Равда вече са пълни. До 31-ви май бежанците трябва да напуснат хотелите по Черноморието, след като правителството обяви, че няма да продължи програмата за подпомагане на хотелиерите.

В детски лагер в Равда вече няма места. Тук са настанени украински бежанци, които преди това са били в хотели в Слънчев бряг.

"В нашия комплекс има вече настанени 130 души, но и в днешния ден хората продължават да идват и ни молят за помощ", каза Елена.

Доброволците търсят за настаняване и в хотелски база, които няма да отворят това лято.

"Знам, че базите не са достатъчно. Фактически трябва да излизат накъде на квартира. Нямат никакви средства, никакви пари. Затова ни питат постоянно и са много притеснени. Трябва да ходят на улицата", коментира хотелиерът Тамара Анастасова.

"Много се притесняваме, че ще преместят в неизвестни хотели, в неизвестни градове. Обезпокоени сме, обезпокоени сме и за децата си", изтъкна Настя.

Бежанците от Украйна настояват програмата да бъде продължена и да останат в хотелите.

"Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базата си. Правят и ремонти сега, след като въпросните бежанци напуснаха. Обществото прояви изключително голямо разбиране", заяви доц. Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма.


516
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
1
 
9
 
! Отговори
Петко преди 5 дни
Пращайте ги в северозападна да берат кокурузо, а не да линтяят по морето. Те не са европейци още, да бачкат и да се оправят.
449
1
 
23
 
! Отговори
Неизвестна преди 5 дни
Много странно. идва лято. а те се трупат единствено по морето ех. ех. Много лъжи. много измами в тоя свят. Докъде я докарахме. Да ни баламуркат и братските народи. Ама нас всеки ни баламуркат. То отвътре управниците ни. То от вънка. А ние все си трайкаме и с всичко се съгласяваме. Що за народ сме ***
448
2
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 дни
Нямали биле пари. Нормалния човек като няма пари, почва ра ота. Не е като да няма работа. При нас има 15 обяви за работа и ни един кандидат. Не е само да искаш, а и да дадеш малко. Никой не иска много-просто да поработиш малко като другите хора.
447
1
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 дни
Хе, до скоро имахме платежоспособни руснаци, сега имаме украински търмъци :p. На ви демокрация.
446
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Абе защо само по морето?
445
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Украинците са бежанци като всички други. Как може авганистанци и сирийци да бъдат настаняване в общежития за бежанци, а украинците, не? И защо освен украинци се приемат и руснаци?
444
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
С олинклузив, спа процедури, масажи децата в детски градини и училища , с училищен автобус, на пълна издръжка, без да са ваксинирани, безплатно здравеопазване, безплатно море, къде го има това? Дали в Украйна са го получавали? Кой ще плати всичко това Всяко? Всяко нещо си има граници.
443
2
 
23
 
! Отговори
от З до 357 преди 6 дни
Ами защото хотели им се предлагат от първия ден!
442
0
 
28
 
! Отговори
от З до 437 преди 6 дни
Има ли въобще лагери за българските деца? След настъпването на "демокрацията"?
441
1
 
27
 
! Отговори
З преди 6 дни
Въобще не трябваше да се настаняват в хотели!
440
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базата си. Правят и ремонти сега, след като въпросните бежанци напуснаха."
439
1
 
18
 
! Отговори
Да да преди 6 дни
До бежанеьца,вземи си ги у вас е ***
438
2
 
37
 
! Отговори
тя преди 6 дни
Хотелите са за туристи , не за бежавци !
437
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В едната статия масова напускали а сега се настанявали,че и с претенции кое е лъга и кое истина
436
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да разбирам ли, че тази година българите деца няма къде да отидат на лагер?
435
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Брюксел дава парите за бежанците.Българската държава няма откъде да ги извади.така че лаенето на болшинството тук е безполезно . въобще няма да ги платиш от никви данъци.и без това ще потънат другаде и никой няма да разбере
434
0
 
10
 
! Отговори
Укри преди 6 дни
Ако доста работодатели се надяват на евтина работна ръка и заплата до минималната и се надяват да използват случая от неизгодното им положение.и ние българите се хващаме за тези пари и ни гърбят и после се бием в гърдите че много работим.нормално
433
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 434,ние всички българи с данъците си им поемаме престоя. ЕС до момента не е дала на България и 1 стотинка за тях))))))))Лъжец!На 28. 04. 2022год. Брюксел преведе 148 млн. евро., което си е субсидия за българските хотелиери.
432
5
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 дни
до 433,ние всички българи с данъците си им поемаме престоя. ЕС до момента не е дала на България и 1 стотинка за тях! Работя в 4* хотел с 500 укри. Никой не иска да работи(питат за работа, но като разберат каква е заплата иска време за размисъл и естествено повече не се появяват). 2-3от тях с бусове "работят" на черно, превозват мъже от Азия(трафиканти го играят по 100$на човек в буса получават) по трасето Бургас-София. Знаят, че полицията не спира укр коли по пътищата.
431
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Няма по рядко и дрисаво и завистливо племе от българите.сеещо омраза навсякъде.дрисаци в страната си ,дрисъци и в чужбина.все гледате в паницата на другите.да не ги плащате тия хотели от джоба си вие.ако ви съборят на вас къщите друга песен ще запеете.моля хейтовете и минусите да започнат сега,😊