Започна настаняване на украинците по морето, те искат в хотелите

Няма достатъчно места в държавните бази
14 май 2022 14:45, Александър Попов
516

Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето. Над 40 000 са украинците по Южното Черноморие, а местата в държавните бази нямат капацитет да настанят всички.

Детските лагери в Равда вече са пълни. До 31-ви май бежанците трябва да напуснат хотелите по Черноморието, след като правителството обяви, че няма да продължи програмата за подпомагане на хотелиерите.

В детски лагер в Равда вече няма места. Тук са настанени украински бежанци, които преди това са били в хотели в Слънчев бряг.

"В нашия комплекс има вече настанени 130 души, но и в днешния ден хората продължават да идват и ни молят за помощ", каза Елена.

Доброволците търсят за настаняване и в хотелски база, които няма да отворят това лято.

"Знам, че базите не са достатъчно. Фактически трябва да излизат накъде на квартира. Нямат никакви средства, никакви пари. Затова ни питат постоянно и са много притеснени. Трябва да ходят на улицата", коментира хотелиерът Тамара Анастасова.

"Много се притесняваме, че ще преместят в неизвестни хотели, в неизвестни градове. Обезпокоени сме, обезпокоени сме и за децата си", изтъкна Настя.

Бежанците от Украйна настояват програмата да бъде продължена и да останат в хотелите.

"Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базата си. Правят и ремонти сега, след като въпросните бежанци напуснаха. Обществото прояви изключително голямо разбиране", заяви доц. Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
412
0
 
32
 
! Отговори
Йдъгу преди 1 година
Не е лошо да искат и не е лошо тези които много ги харесват да си ги приемат в домовете и в техните хотели не виждам какъв е проблема да ни занимавате всички
411
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще търпите.Наглостта идва от там че се позволява.И мен да ме настанят на хотел на морето и да ми осигуряват безплатна храна и аз няма да искам да се махна.Кой не иска на море,слънце и лукс.Не е луд този който яде баницата я който я дава.
410
4
 
50
 
! Отговори
Опази ни преди 1 година
укрите ми цъкат минуси! Ходете си у вас! Там сметките са платени!
409
3
 
56
 
! Отговори
До Дачо преди 1 година
Тази година евтино море в Равда няма да видите, не разбра ли? България - мащеха за българите, майка --за украинците
408
7
 
67
 
! Отговори
Опази ни преди 1 година
Опази ни, боже, от украинската напаст, не стига, че всичко се вдига заради тях, а сега ще изгонят и руските туристи от морето. Нагли до безкрай, дощли в бедна държава, където има хора от 10 години не могат да заделят пари за море, а те искат в хотели да бъдат настанени. Как можр да търпим тази наглост?
407
3
 
54
 
! Отговори
52 преди 1 година
Горките бежанци!Основно украински мафиотчета с лъскави возила и по един багажник с пари. Уж, бегълци пък те туристи за чужда сметка, заради това, че са американски протежета. А нашенецът ще види безплатно море през крив макарон.
406
0
 
19
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
В кой квартал е тоя парк? Май им трябва чистка!
405
0
 
49
 
! Отговори
Леле мале преди 1 година
Снощи мойта съседка спряла полицейска кола и помолила полицаите да отидат до съседната детска площадка, понеже някакви наркомани я чупели и вандалствали. А познайте какво са казали-Звъннете на 112, защото ние сме за откраднати украински коли и можем само за тях да предприема е действия. Май нещо не е както трябва.....
404
0
 
40
 
! Отговори
Камери преди 1 година
Погледнете днес онлайн камерите на морето. Вече сезона е на фулмакс, украинците се възстановяват, ибрекурортееееее..... Да работим здраво, тоя масраф трябва да се плаща от някой! Това племе ако не го изгони ама много бързо, те ще го направят!
403
0
 
46
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
Искам да знам, когато ги настанят в лагерите в Равда, къде точно тази година ще почиват моите деца.Всяка година ходят на Равда,ние също с жената,пълно е с нахални и нагли не само Руснаци,но и Украинци,не стига, че плажовете там са малки,Ами тази напаст ти ляга най-нахално под чадъра.За бежанците има лагери,но бежански,като в чужбина,а не да ми лишават децата от тяхната почивка
402
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да разбирам че за нашите деца няма лагери, защото вече се напълниха с окраински екскурзианти! Само в лагери на морето ли може да се настаняват? Защо в Полша и Германия са на палатки, а тук са на СПА?
401
1
 
39
 
! Отговори
Загрижен преди 1 година
Понеже Германия ни е пример да вземем пример от тях и да постъпва е и ние така. Нямам друго за коментар!
400
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно ми е , защо се настаняват по морето бежанците ? Някой трябва да обясни тази ситуация. Има и други , които са в лагери. Тези с какво се различават ? Мирише ми на нещо .
399
53
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е, това дразни повечето българи, които в мирно време живеят по-зле, отколкото бежанци от война, които държат на комфортни условия. Обаче това не е повод повечето българи да се настройват толкова злобно към тези хора, по-скоро трябва да се поучат от тях, че знаят и отстояват правата си, а не се примиряват като българите с минимума! Но тук отлично проличава една типично българска отвратителна черта: Не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле!
398
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Германия украинските бежанци от 01.06 са насочвани към Джоб центровете,и който има личен автомобил над 7500евро е задължен да го продаде за да се издържа сам и задължително започва работа каквато има.няма хотели,няма ядене без пари за 40лв. на ден.
397
0
 
57
 
! Отговори
Приказка преди 1 година
Пусна заек бедната лисана да живее в неговата къща. Тя видя, че къщата е хубава. И го изгони. Заек плаче, че останал без къща...Нали знаете тази детска приказка как завърши?!
396
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 419 - Те затова Англия и Германия са " демократи " дето ни размахват пръстчета и вечно ни назидават и поучават - И ние нали сме си свикнали да сме РОБИ , сме готови да целуваме ръчички и краченца срещу БАНАНИ !
395
4
 
77
 
! Отговори
Само да уточнчя: преди 1 година
До баба мара==Посланикът на окрайнината има хотел в Бургас,който е отказал да отвори за укросъгражданите си! Той най добре знае каква стока са,точно тези,които се домъкнаха тук. Всички те са близки на бандерофашистите,които осем години избиваха безмилостно беззащитни цивилни хора,между които и много дечица! Срам и позор за всички,които подкрепят отявлени фашистки убийци! Половината Българи живеят под прага на бедността,а управниците ни се чудят какви екстри да подарят на укрите! ***!!!
394
1
 
40
 
! Отговори
Д преди 1 година
Има нещо гнило в цялата работа. Сега, ако държавата трябва да плаща за ремонт и обзавеждане на бежански центрове за украинци, няма време за изграждане, пари в бюджета, ЕС няма да даде пари. И правителството е решило, че е по изгодно при тази леглова временно да настанят бежанците. Има някаква далавера, щом други държави не го правят.
393
2
 
62
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 година
Като настаняват бандероукрите в лагерите за БЪЛГАРСКИТЕ деца,къде ще бъдат настанени те през лятната си ваканция?! Или това е без значение за безродните ни управници?! Геноцид до краен предел за всичко БЪЛГАРСКО и РОДНО!!!