Започна настаняване на украинците по морето, те искат в хотелите

Няма достатъчно места в държавните бази
14 май 2022 14:45, Александър Попов
516

Започна настаняването на украинските бежанци в държавните бази по морето. Над 40 000 са украинците по Южното Черноморие, а местата в държавните бази нямат капацитет да настанят всички.

Детските лагери в Равда вече са пълни. До 31-ви май бежанците трябва да напуснат хотелите по Черноморието, след като правителството обяви, че няма да продължи програмата за подпомагане на хотелиерите.

В детски лагер в Равда вече няма места. Тук са настанени украински бежанци, които преди това са били в хотели в Слънчев бряг.

"В нашия комплекс има вече настанени 130 души, но и в днешния ден хората продължават да идват и ни молят за помощ", каза Елена.

Доброволците търсят за настаняване и в хотелски база, които няма да отворят това лято.

"Знам, че базите не са достатъчно. Фактически трябва да излизат накъде на квартира. Нямат никакви средства, никакви пари. Затова ни питат постоянно и са много притеснени. Трябва да ходят на улицата", коментира хотелиерът Тамара Анастасова.

"Много се притесняваме, че ще преместят в неизвестни хотели, в неизвестни градове. Обезпокоени сме, обезпокоени сме и за децата си", изтъкна Настя.

Бежанците от Украйна настояват програмата да бъде продължена и да останат в хотелите.

"Много хотелиери пострадаха от това, че предоставиха базата си. Правят и ремонти сега, след като въпросните бежанци напуснаха. Обществото прояви изключително голямо разбиране", заяви доц. Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
13
 
23
 
! Отговори
112233 преди 1 година
Не са украинци а украинки. На гларусите им омекнаха коленете от подкрепа.
371
0
 
49
 
! Отговори
123 преди 1 година
Искам цена от БГ хотел на Златните за 120 лева на ден, за двама възрастни и дете. Пълен all inclusive, за моя сметка. Чакам оферти....
370
6
 
3
 
! Отговори
8788 преди 1 година
До 384Стига бе,я се осъзнай и не пиши глупости!Та те така!!!!!И не бой се,за теб няма страшно !Ти си истински мъж,не се влияеш от интриги и хубавите жени не те интересуват!***!
369
1
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия се усети вече. Помощи ще им раздават само ако са наистина бедни. Ако имат автомобил, който струва над 7500 евро, ще са задължени да го продадат и да живеят с тези средства! :)) Това е една малка победа за разума! Браво! Ало, троловете, вижте как правят на запад!? Айде и ние като тях! :))
368
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скандал и санкции. Кой уважаващ себе си германец ще в хотелите, дето са изгонили бежанци.
367
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 388 И кво като стане скандал? Кой се плаши от малко скандал? В спора се ражда истината, както се казва.
366
61
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всеки хотел по морето, българско и украинско знаме. Рашките да знаят
365
1
 
16
 
! Отговори
До 383 преди 1 година
Не съм ги смятал. Чета не само български статии. Те си го казват от ЕС колко е за 1 човек. Като ги пращат парите не може държавите сами да разпределят на порции.
364
7
 
51
 
! Отговори
До 384 преди 1 година
Украинките без мъже не могат да дишат. Ще разбичкат много бг.семейства. Ще стане храни куче да те лае!
363
16
 
10
 
! Отговори
385 преди 1 година
Пред камера на снн ако ги изхвърлят, нали ще стане скандал. Как така, плаща им се на алчните хотелиери по 20 евро на ден на главс
362
2
 
71
 
! Отговори
123 преди 1 година
Бяхме съпричастни, до момента в който ги настанихте в хотели за наша сметка!!! Аз не се ли притеснявам за детето си ***, нагла мърло? Ти ли ще му платиш почивка на море в хотел за 400 лева нощувката????
361
45
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа да национализира хотелите по черноморието и да настани там бежанците и от Германия . Те са бели, роботолюбиви, украинките даже са по красиви от нашите, така че, това е и спасение.
360
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им дадат краен срок и ако не са напуснали да ги изхвърлят! Така се процедира с навлеци.
359
2
 
70
 
! Отговори
Да си кажа преди 1 година
Имам приятелско семейство със сериозен семеен бизнес. Наеха украинци. В чудо се видяха и сега не могат да ги изгонят. Живеят в едо от техните жилища, покриват се, интригантстват, не работят качествено, пият, лъжат, нахалстват. Едната завъртя главата на мъжа и сега се развеждат и така.... Те това ни чака...
358
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 381Как пък ги сметна, че сме получили 8 евро на ден за бежанец, като на 28 април ЕК преведе 148 млн. евро за тях?
357
57
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всеки хотел украинско знаме и българско с знак на солидарност. И алчният хотелиер на не търси наем за знамето заедно срещу фашистка Русия
356
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще кажеш, са ги правили на морето! Наглеци! Те са дошли на курорт щом искат в хотели по черноморието. Не разбират, че са 100 000 бежанци туристи и за тях на ден се дават по 43,70 лв.,което е почти 44 милиона лева. За 1 месец са около 140 милиона лева. България получава за тях по 8 евро за ден от ЕС,останалото трябва да го изкопае. Пари държавата няма в излишъци. Дори за хора с 42г.трудов стаж се дават по 10лв.на ден и хората не си купуват лекарствата.Украинците или да започват работа или СБОГОМ!
355
16
 
5
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Европа да помага.Сещам се как французите са се погрижили за своите роми,които там са малко над 0,3% от населението,но и бежанците у нас не са повече.През 90-те им дадоха статут на "пътуващи хора",безплатни автомобили с кемпери и всяко населено място с над 5000 жители има безплатен паркинг за тях с безплатни ток,вода и газ,а децата им ги зарисват в местоното училище и така лятото на север,зимата съм Лазурния бряг.Това е само пример,за да се интегрират трябва да се установят на едно място у нас.
354
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната ще е поне няколко десетилетия, така че около десетина милиона украинци ще дойдат в България като бежанци. Трябва да свикваме
353
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 370Обаче украинците явно,за да избегнат конфронтация с руснаци,които може да срещнат си говориха на руски)))))))Те всички говорят на руски в редки случай на,, суржик". Това са украински руснаци от Южна и Централна Украйна, които уж Путин щеше да ги освобождава от нещо си.