Военни пиха кафе и вода с искане за по-високи заплати

Искат и още допълнителни социални продобивки
85
Военни пиха кафе и вода с искане за по-високи заплати
Снимка: Dnes.bg, архив

Военнослужещи и цивилни служители от армията с мълчалива акция пред Министерския съвет. Те пиха кафе и вода и поискаха по-високи заплати и условия на труд, предаде БНТ.

Участниците в акцията настояват работната заплата на военнослужещите и цивилните да е обвързана със средната в страната, да се увеличи порциона и да се предоставят възможности за ползване на други социални придобивки.

Акцията е организирана спонтанно в социалните мрежи. Тя се провежда за втори път този месец.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: заплативоенни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
6
 
! Отговори
Хдхдй преди 1 година
Като не знаете и нямате нищо общо с армията не говорете много кой колко пари взима влезте в армията и тогава друга песен ще запеете като ще се чудите как да си гледате децата с 1000 лв.Няма да изкарате и 1 седмица.Военните са на разположение 24/7.Не ми говорете че по цял ден спят и нищо не правят.Когато стане нещо веднага търсите армията това не се гледа.Повечето от вас който коментират тук явно нищо не става от вас и недай си Боже да стане война вие ще сте първите който ще избягат от тук.
64
11
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какви военни смях, то няма въоръжение и техника били военни. Това са чантажий, полиглоти и всякакви други, но не и военни. По няколко пилота на самолет , по няколко есипажа на танк по генерал на рота.
63
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези,които плюят българската армия,хал хабер си нямат какво се случва там!Има свободни места,който желае кандидатства и започва работа като военен на 1000 лв.заплата и ползва всичко "привилегии".
62
7
 
0
 
! Отговори
Разочарован преди 1 година
Защо не пушехте 2015г когато ви прекараха с така наречените привилегии.А защо не пушехте 2010г когато незнайно защо закона бе подменен и образуването на заплатата вместо 1.5 и 1.9 от средната заплата за страната СТАНА ОТ МИНИМАЛНАТА, а в момента и това не се спазва . Искахте да работите до 70 на голяма заплата ,,, да ама на политици не се вярва . Така ви се пада.ха ха
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чети закона."В извънработно време, военнослужещите могат да се събират за обсъждане на дейности от взаимен интерес" ,- справка ЗОВС.Нищо незаконно не са извършили.А и Конституцията гасантира правото на мнение и свободата на изразяването му.
60
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пият кафе???Алоу вие сте смешни!!!Нямате право да стачкувате по закон!!!Утре ще ви пратят на фронта,а вие ще избягате първи!!!Я марш на село да копаете гермите!!!
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пет години военно училище не се броят за нищо.Хем си кадрови, ама " с особен статут" без да се уточнява какво му е особеното.За да си го врътката както искат.Под ключ като наборен, даваш наряди и караул, работа с оръжие, подсъден на военен съд, гасиш пожари лятото- а не ти се брои за стаж нито ден.Гледам сега пак реклами по ТВ пуснали.Ако намерите мераклии заради едното ядене безплатно - да са ви честити! От 10 години вече военното в Търново не е имало случай да си попълни приема.
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съсипаха силната БЪЛГАРСКА АРМИЯ . По план 2004 , уволниха отлично подготвени офицери и сержантски състав .Голяма грешка.А сега имат недостиг ???
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с ранното пенсиониране е ала- бала.Никой не може да каже какви закони ще има когато евентуално дойде неговото време. Редно би било всеки да е според правилата валидни при постъпването му, пък който иска да се хваща на хорото да си прави сметка.Правила не се променят по време на играта! Да ама за МО това е коронен номер.Патаграф 22 пасти да яде.......Кой разумен човек ще се хване с такива, или пък ще посъветва близък и познат да поеме тоя път?
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МО е изключително некоректен работодател. Постъпване в армията и дългосрочно обвързване професионално с нея е " да си купиш прасе в чувал". Питайте хиляди току-що завършили офицери как бяха изпосъкратени заради реформата.Ама имали договори за по 10 години? Да, ама не.....важат само ако ти трябва да плащаш. Постоянно изменят условията на работа едностранно и то все в ущърб на военнослужещите. Право на синдикална дейност също няма, кадровата политика е ужас и произвол.Накратко - сюргюнреализъм
55
0
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Всеки пише как военните лежат, да не говорим че допир с армията са имали само през телевизора.Един новоназначен почва с 1000 лева в момента,преди 10 години докато вашите заплати бяха по 800 лева нашите бяха по 380, сега човек с 10 години стаж взима колкото касиер в била а отговорността е много по голяма.И ние като вас сме на кредити е ние гледаме семейства...с колегите имаме надхвърлени огромно количество часове компенсацията ни е потупване по рамото.
54
31
 
1
 
! Отговори
Re преди 1 година
Толкова работа толкова пари. От тази армия файда няма. Закривай.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До всички ***, които плюят армията: Има над 5000 вакантни места - заповядайте да спите и да получавате "големите заплати"! (учудващо от доста години стоят незаети ) И един въпрос към същите ***: Коя армия по света произвежда нещо? PS: "*** народ- слаба държава "
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснах специалността Си - САПЬОР СЪМ !!!
51
1
 
12
 
! Отговори
неизвестен преди 1 година
До 52 - Ами като си много ... кандидатствай за служба в Б А ,ако си годен за ВС ,ако Те приемат и тогава ще видиш кое как е . За какво да Ти говоря повече ??? Даже се питам -знаеш ли какво е да се жертваш за Родината Си ???Аз Съм на 58 г. и Съм готов ...... А , И ДА СИ ПРИЗНАЯ - ПЕНСИОНИРАН ВОЕННОСЛУЖЕЩ СЪМ !И то отлично подготвен !
50
0
 
19
 
! Отговори
Хммм преди 1 година
Бъдете спокойни ,до септември хиляди места,ще се освободят,кандидатствайте и вие ,да си отпочинете.Обаче когато почнете ,да питате: Къде е Българската армия,защото и това време, ще настъпи, ще ви постна всички коментари.Тогава вие, ще протестирате и ще питате власт имащите, защо.Но както се казва ,когато каруцата се обърне пътища много.
49
3
 
3
 
! Отговори
До SS преди 1 година
Ще бачкате батко. Така е устроен света. Винаги има роби и господари.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А другите са на супичка и кафе.
47
1
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Да се наемват в рашата... Путин дава повече!
46
0
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Що да ходи на село ? Може да ти стане началник .