Превозвачите са под прозорците на Петков

Не разпознават своите искания сред мерките на кабинета
18 май 2022 12:58, Александър Попов
58

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Превозвачите и премиерът Кирил Петков се сдобриха след разговори във вторник, но липсата на конкретни решения ги изкара на обявения протест днес.

Те вече са под прозорците на Министерския съвет, стана ясно и че не разпознават своите искания в обявените от кабинета антикризисни мерки.

"Нито една мярка, която е предложена от правителствата, не кореспондира с исканията на превозвачите. Затова обединеният транспортен бранш Ние не сме включени в мерките и никоя от тях няма да има отражение по цената на транспортната услуга, респективно на стоките, които се превозват, което ще увеличи инфлацията", коментира Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи пред bTV.

Според него много малко превозвачи използват метан, а и там намалението на акциза е символично. Арабаджиев отбеляза, че продължава да настоява за намаляване на акциза върху петролните горива.

Към превозвачите се присъединяват недоволните таксиметрови шофьори и служители на градския транспорт в столицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Богат преди 1 година
Погледнете трета снимка. Написано с правописна грешка, но гордо и амбициозно размахано. В случая би трябвало да се напише,, ПетролЪТ", но пълният член и неговата употреба явно е забранена територия за много българи. Вижте им физиономиите на тези австралопитеци.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пръв път виждам хора да протестират за правото на шефовете си да си купят най-новия Bugatti
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление си заслужаваме тази участ,няма гражданско общество,нямо го Левски!Българина е наивен и тези хрантутници се възползват от това.Всички тези трябва да се изчистят с нови
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако от всички отрасли си защитаваха интересите, отдавна да се бяхме оправили..
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен49-Искам да уточня,че не съм нито за Бойко,нито за Кирил!Бойко може да е крал(?),но от това,което е работил! А тези новите крадат директно от НАС-тези,на които обещаваха"БЪЛГАРИЯ като ШВЕЙЦАРИЯ"ХУБАВО ИМ ДОЙДЕ ОСТАВЕНОТО ОТ Борисов!Борисов никога не ни е лъгал като тези и ни казваше какво може да се даде,а ако няма пари казваше,че няма-точно и ясно! Стига вече оправдания с Бойко! И да не се оправдават (отчасти) с войната,защото тя е от 02.2022,а цените хвръкнаха от лятото на 2021 г!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ли се сетиха,че на запад има пътища а на изток чакъл,къде бяха когато ТИКВАТА строеше уж МАГИСТРАЛИ.Не виждахте ли,че се строеше и крадеше,къде са паркоместата за отдих и почивка както е на запад.Та той дори крадеше и от маркировката,която ставаше причина за много ПТП и жертви не Ви ли е срам???
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен29-Koгато Бойко беше на власт всичко беше нормално на приемливи цени !Отоплението на хората беше на нормални цени-ако искаш на газ,ако искаш на ток,ако искаш на дърва и въглища,но разумните хора се отопляваха на газ и ток,за да няма замърсяване!А от есента насам-майко милаааа,мръсотия,пушек от кой каквото намери за да се топли!Хайде стига вече оправдания с Бойко!Една година откакто ни правляват тези красавци и вижте какво направиха с нас и продължават лъжейки ни!А войната е от февруа
45
0
 
3
 
! Отговори
ПП=ПАРТИЯ ПУТИНИСТИ преди 1 година
ЩОМ СПОНСОРА ИМ Е ЛУКОЙЛ-ПУТИН........
44
1
 
5
 
! Отговори
ПП-КРАДАТ БИЗНЕСА.. преди 1 година
УМИШЛЕНО ФАЛИРАТ ПЕЧЕЛИВШИТЕ БЪЛГАРСКИ ФИРМИ И ГИ ПОДАРЯВАТ НА ОФШОРНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ РУСИЯ, САЩ, КИТАЙ, ИЗРАЕЛ......
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дранье за тази камионджийска клика неуки милионери. Няма го банкянския арестант да ги закриля,а те да му пълнят шкафчинциту и вой до небесата.
42
1
 
6
 
! Отговори
Кирчо лъжеца преди 1 година
Искате ли да се обзаложим, че Кирчовци излъгаха превозвачите? Днес излъгаха и пенсионерите. няма 21.6% увеличение. Увеличението е може би около 4%. Като прибавим към пенсията 60 лева,които се получаваха до сега, 6.1 % по швейцарското правило и остана около 4 %.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да обявят осигурителни доходи на превозвачите.На 100% съм сигурен ,че се осигуряват на минимален доход.Като не плащат и крадат от нас ,да няма помощи и за тях.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При протестите по време ГЕРБ имаше протести за над 100 дни.ГЕРБ не говори с протестиращите нито за секунда.А сега имаше вече над три разговора.Да не се правят на силни с ТИР-овете и да блокират ,а да протестират пред парламента.,както го правят всички до сега.Това е предложение за сега.ТИР-овете имат слаби страни.
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ и ДПС стачкуват.Това само радва. Дано да фалират и хората да си намерят работа при нормални работодатели.
38
3
 
15
 
! Отговори
Точно преди 1 година
Вие рушите пътищата,затова задължително трябва са плащате високи тол такси,нахалници такива!
37
4
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Защо не протестирахте пред прозорците на Б.Борисов? Но не смеехте,защото щеше да ви разпердошинчи и рекетира,а после да ви изгони от работа.Нагли сте!
36
4
 
7
 
! Отговори
niki преди 1 година
Искаме да не плащаме за това, че чупим пътищата и нека плащат всички балъ*и с коли, които си купуват винетки. Това са им на практика исканията.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ преди 10 години ... само една тоалетна по границата остава да варосаме и влизаме в Шенген ...
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милионерите реват! а ния бедните кво траа да направим?
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде бяхте.??? Лукойл е от тридесет години