В кадър: Протестът на таксиметровите шофьори

Те са недоволни от скъпото гориво
18 май 2022 12:04, Александър Попов
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Таксиметровите шофьори също протестират днес. Тяхното недоволство започна със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“.

Близо 1000 автомобила се включват в шествието. Исканията са да има таван на горивата за срок от една година и решаване на нерегламентираните превози.

След преминаването на такситата по софийските булеварди, жълтите коли ще спрат в участъка между булевард "Тодор Алеиксдандров" и улица "Екзарх Йосиф" като движението на трамваите няма да бъде затруднено и ще има възможност за преминаването на колите на спешната помощ, каза Петър Владимиров от националния таксиметров синдикат.

"Ние имаме ясно формулирани искания по отношение на намаляване на цената на горивата, говорим за намаляване или деференциране на ставката  данък добавена стойност върху всички горива и естествено говорим за вечния ни проблем с нерегламентирания превоз, който продължава от години", заяви Красимир Цветков от Синдиката пред БНР.

Забраните:

От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“, посока бул. „България“.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“, с изключение на колите на градски транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИНАТА ЗА ТОВА ДЕРЕДЖЕ НА ДЪРЖАВАТА Е КРАДЛИВАТА ОЛИГАРХИЯ НА БКП-ДС МУТРИТЕ!!! НАЗНАЧИХА СИ ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ДА ,,УПРАВЛЯВАТ"БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ПРАВОСЪДИЕТО !!!!
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам на шофьорите да отидем в Суадитска Арабида да протестираме за да свалят цените или да пратим Въздесъщият Б.Борисов
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пратете милиционерите да им бият по два тупаника и ще се успокоят.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари пролетари, бензина вече е без пари! Сипвайте, безплатно, газ, бензин и пазарувайте безплатна храна от всеки магазин! Коминтерна ви черпи горива и храни на революционни цени!
14
6
 
28
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Цялото герберастко войнство: превозвачи, заради които погубиха бдж, некадърни пътищари, заради които хората се избиват по пътищата, градски транспорт, който смуче десетки милиони от столичани и другите гнъсни бандити като нелегалните таксита искат да си върнат бащицата пак на върха на хранителната пирамида, че да им хвърля трохи и на тях! 12 години всички ние волю-неволю му пълнихме бездънните чекмеджета на тиквата и му търпяхме мутренските изцепки! Долу герберастията долу тиквата!
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом едни некадърници, крадци, лъжци, мошеници не може да свалите, значи за нищо не ставате в България. Поздрави от Нюрнберг.
12
6
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
те да се радват че има въобще гориво. Нашите гении в парламента искат да подкрепят ембаргото за рускиятъ петрол и тогава увисваме като прани *** на простор
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половината от бакшишите няма да изкарат зимата . Много е свито потреблението и за тях не остава. Много други ще фалират . В икономиката трябва да можеш да смяташ . Това е големия проблем . Управляват хора които не могат да смятат.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото и хич не ми е жал за тях. Храних един с години, а жена му работеше при мен. Разбира се, че му плащах услугите без пазарлъци... Накрая (случайно) разбрах, че на чужденците е взимал почти 2 пъти по-малко, отколкото аз му плащах. Та, от тарикатлъци, целият им бранш е на тоя хал и никой, никога няма да може да им помогне на тея.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другари пролетари, развейте червени знамена! На класова борба за пари, за топлата вода!
8
5
 
8
 
! Отговори
Аййййй..... преди 1 година
До Анонимен. Няма ги ГЕРБ от една година.Оправяйте се без тях.
7
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като са недоволни, да напишат едно писмо до путин. Срещу кого протестират в случая, като горивото е скъпо навсякъде в Европа?
6
5
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
На неграмотните бакшиши и превозвачи сто пъти им беше обяснено,че акцизът на горивата е на минимума и не може да се намали,обаче те пак организират протести.
5
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не съм виждал на живо доволен таксиметров. Сигурно и 100 лв. да стане 1 км. пак ще протестират.
4
20
 
9
 
! Отговори
taschunka witko преди 1 година
Долу правителството това ще реши проблема
3
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези брадясали вкиснати смръдливци какво искат? Да не би да си демонтират помпите в знак на протест?
2
3
 
9
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Да се връща СОЦа и БКП, сите дето протестират на държавна службица!
1
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема по гусно от такиджия и гербаджия