БАЗ и СЗБ: Най-засегнатият сектор отново е подложен на геноцид

Те са против скачането на ДДС-то за слабоалкохолните напитки
19 май 2022 15:45, Нели Христова
18
БАЗ и СЗБ: Най-засегнатият сектор отново е подложен на геноцид
Снимка: БГНЕС

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразяват искреното си възмущение от увеличението на ДДС за слабоалкохолните напитки от 9 на 20%. Това се казва в съобщение на двете браншови организации, изпратено до медиите.

Публикуваме пълния текст:

"Считаме това за целенасочен удар върху нашия бранш и българския туризъм като цяло. Най-засегнатият от пандемията и сега - от войната в Украйна, сектор отново е подложен на геноцид. Това е „демократичният“ отговор на намерението ни да си търсим правата и да участваме в обявените от работодателските организации протести! И, въпреки толерантността, проявена от сектор „Туризъм“ и търпението, с което отменихме участието си в протестите, за да чуем така очаквания пакет от икономически мерки, управлението ни "награди" с поредния удар върху така или иначе най-трудно възстановяващия се от пандемията бизнес.

Потърсихме отговор на единствения логичен въпрос - "ЗАЩО?". И причината за това ни беше обявена директно в неформален разговор от официален правителствен източник, пожелал все пак да не го цитираме, а именно – „Който надига глава срещу властта, ще бъде потъпкван именно с такива похвати!“.

Истината е тази – удрят ни, защото не свеждаме глави пред несъстоятелността на управляващите, защото търсим правата си и сочим грешките.

Вече ни е ясно ЗАЩО посягате към обявената за най-работеща мярка в помощ на бизнеса - намаленото ДДС! В средата на годината, в средата на летния сезон, в средата на направени сметки, разчети и ценообразуване...

Многократно молихме, след като не ни се помага, поне да не ни се пречи. Е, пречи ни се!

За последните 2 години повече от 8 месеца бяхме затворени, а през останалото време работихме с тежки рестрикции. И това правителство, ръководено от уж икономисти и финансисти, категорично отказва да разбере, че възстановяването на бранша след такава криза е невъзможно да стане с магическа пръчка. Или по-скоро го разбира, но по ясни вече за нас техни причини ни мачка целенасочено.

Водени от горното, отчитаме като грешка, че се предоверихме на правителството, че ще има икономически мерки, които ще подпомогнат и нас! Излъгаха ни! За пореден път!

Уважаеми господа управляващи, надяваме се, че сте чели приказката за лъжливото овчарче. Веднъж или два пъти може да излъжете, но не можете да очаквате доверие до безкрай. А нашето доверие приключи!", заявяват от БАЗ и СЗБ.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toтален фалит за всички фашистки слуги! Бойкот до дупка!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фалит за колаборационистите е най-малкото, което може да ги сполети!
12
0
 
4
 
! Отговори
798099 преди 1 месец
Ей, тези срам нямат! Не в Гърция, по евтино ми е на Майорка, отколкото в Несебър! Кожодери жалки!Къде са финансовите инспектори?
11
0
 
2
 
! Отговори
Pothead преди 1 месец
Пушете макина бе, маните го тоя алкохол. Тия от заведенията да реват за легализация на макината, а не да ламтят за още пари. Ок?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
брее и целия вой за легалната отрова алкохол...
9
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 месец
То защото сте много "зле", на всяка крачка - кръчма, заведенив, кафене и т.н... Няма ли да флирате вече, че ми писна от воя на кръчмарите!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заведения, паркове, градинки итн. Всичко е пълно с хора лющещи бири. Да бяхме слепи да ни обясняват, но СТИГА СТЕ ЛАМТЯЛИ! Писна ми все да мрънкат как нямали пари щото ако вдигнат цените хората ще си купят 2 вместо 3 бири!
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заведенията се пръскат по шевовете, въобще да не си измислят проблеми тия! Вечер не може да намериш празни места, тия се оплакват!А цените тук да са ти по-скъпи от курортите на Гърция!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тия никога нищо повече.Нека си реват колкото искат.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе нахалници,какъв геноцид,бе?Вие подлагате на геноцид клиентите си!Дали една мърлява салата,която на пазара е 30 стотинки струва 9 лева!Яааа,у лево.
4
0
 
21
 
! Отговори
морски преди 1 месец
Вижте в какъв лукс живеят оплакващите се кръчмари. Точка!
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези какво реват пак, най-обгрижваният сектор по време на ковидистерията: намалиха им ДДС, въведоха им зелен фалшификат по тяхно искане и пак недоволни, ами да работят и да печелят кой ги спира?
2
0
 
26
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Те уж фалират от две години, никой не го интересува какво казват вече. Все лъжи.
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'потърсихме отговор на единствения логичен въпрос - "ЗАЩО?"' === щото цял живот подлагахте на геноцид българите с тия цени