Хампарцумян: Хлябът няма да поевтинее въпреки падането на ДДС

Мярката има смисъл от гледна точка на изсветляване
Обновена: 21 май 2022 09:43 | 21 май 2022 09:27, Елка Василева
81
Хампарцумян: Хлябът няма да поевтинее въпреки падането на ДДС
Кадър: Нова тв

Въпреки падането на ДДС за хляба това няма да намали цената му. Това смята банкерът Левон Хампарцумян.

Още по темата
Според него мярката ще даде възможност на бизнеса да спечели малко повече или да покрие някои разходи.

„Производството и търговията с хляб в много голяма степен е в сивата зона и държавата много трудно успява да се пребори. Мярката има смисъл от гледна точка на изсветляване”, заяви банкерът пред Нова тв. Според него обаче подобна мярка не може да остане прекалено дълго.

„В момента ние не сме в криза. Българската икономика расте, експортът расте, безработицата е ниска. Заплатите догонват икономическия успех, не обратното”, Хампарцумян.  

Банкерът коментира още, че в момента не става въпрос само за криза след COVID и поради войната. „Дошло беше време веригите за доставка да се скъсяват, да се направят по-устойчиви”, смята той.

„Утре ще се взимат стратегически решения – къде ще бъдат разположени производствени мощности, важна инфраструктура. Ако нашата позиция е неустойчива, това означава, че други, които изглеждат по-устойчиви и мотивирани, ще получат повече, отколкото ние”, заяви Левон Хампарцумян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някай да каже на арменеца, че хлябът е вреден и че организмът се нуждае не от скапаното ви тесто от гмо пшеница и набухватели.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само съкращаването на веригите за доставки е вярно . Всичко друго е лъжа. Няма растеж а свиване. От това което наричат растеж като се извади зверската инфлация се получава истинската рецесия. Запада от 4 -5 години е в рецесия. От преди пандемията . Инфлацията само утежнява рецесията и я прави дългосрочна . Всъщност за днешното положение е виновен огромния дълг на запада. Дълга отнема бъдещето на икономиката. Рецесията ще е дългосрочна и устойчива по японски модел ;) Това става като задлъжнееш
17
0
 
15
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
даже ще Поскъпне, като България само от Цяла Европа е без Руски Газ! Германия си платиха в Рубли като Попове - това щото са по-бедни от Българите и не могат да си позволят Американски Демократичен Втечнен Газ!!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хлябът няма да поевтинява,това го разбрахме.Не разбрахме само, Кое Ще поевтинее?
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хърватия която влезе в ЕС 5 години след България, получи официално, вход за Шенген, от 1 януари 2023, а ние? От тази дата Хърватия приема еврото, като официална валута. ПП спря развитието на България. Оставка.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато се появи този шарлатанин по телевизията не е добре.При управлението му на Уникредит бяха откратнати 3 млн лева от Мартин Петров.
13
1
 
12
 
! Отговори
Тъпкано преди 1 година
Яжте пасти, те са евтини. Между другото, какво правят банките за защита на депозитите от инфлацията, освен 0% лихва и високи такси за обслужване на сметките?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво ни надуваха главите с това ддс тогава? Не ми дреме за ддсто, а за хляба.
11
0
 
5
 
! Отговори
Добро утро... преди 1 година
...загубите досега за търговците, а и острата ***.с.к.а идея за свръхпечалба няма скоро да излезе от главите на прекупвачи и производители!!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хляб не ям вече, минах на зелена гречка,много по-питателна е, препоръчвам за да се хем по-здрави и работоспособни,хем да спестите пари, хляба вече се прави от гмо, а навън изнасят качественото
9
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Иска да каже, че търговците няма да намалят цените, а ще имат по-големи печалби. Само да ни им излезнат криви сметките. Чи хлябът и без това е вреден и е добре да се избягва, особено пък нашият, който е пълен с ***!
8
0
 
5
 
! Отговори
чудя се преди 1 година
защо другарката министър импексова спря с медийните изяви ?!
7
6
 
1
 
! Отговори
лена , просто лена преди 1 година
всичко поскъпва щото стандарта на живот ви се вдигна , заплати , пенсии са увеличени както никога до сега !
6
1
 
14
 
! Отговори
Право в целта преди 1 година
Пределно ясно е, че т. нар. мерки на управляващите са само прах в очите на наивниците и от тях няма да има абсолютно никакъв ефект. Хлябът няма да поевтинее, горивата ще се увеличават все повече и от 25-те стотинки отстъпка няма да има никаква полза, а бирата, вината и всичко останало ще поскъпва.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали ви казаха, по модела на Сан Марино и Люксембург се движим, един град-държава и висок стандарт, успех на хартия,на практика едно голямо нищо
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми правилно, защо да поевтинява? Защо? Хората протестират ли? Не. Е, значи са доволни от високите цени. Даже може и още. Кой е луд да продава евтино, ако може да го продаде скъпо?
3
1
 
13
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Скрии се мошенникХимик на др костов
2
1
 
13
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 1 година
Розови очила... инфлация, криза, несигурност, война, спекула и накрая слаби политици.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е за съжаление. Вчера купих хляб с 20 ст. по- скъп. Собственикът на магазина се извиняваше на хората за увеличението. Днес отидох да купувам за сина храна в същия квартален магазин и отново се извиняваше собственика за още 5 ст. отгоре на цената за 1 хляб. За две дена 25ст. разлика. До септември ще е 5 лева хляба.