Кожи, корали, телефони - менте, какво задържат на границата?

Какви любопитни стоки са били задържани?
22 май 2022 16:09, Росен Стойчев
4
Кожи, корали, телефони - менте, какво задържат на границата?

Крокодилски кожи и редки корали. Това са само част от задържаните стоки, които са се опитали българските и чуждите граждани да пренесат у нас.
Още по темата
Митницата обаче е успяла да задържи и най-различни морски животни, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Повечето хора не осъзнават, че носят нещо, което е защитено, още по-неприятното е, че биха могли да го закупят от магазин или от местен пазар, но не са им дали надлежното разрешително", заяви Вяра Генова от Агенция "Митници".  

От Агенция "Митници" съветват пътуващите преди да тръгнат обратно към България, да проверят дали подаръците, които купуват или намират на плажа не са незаконни.

С бърза справка в интернет може лесно да се разбере дали един предмет може да бъде пренесен през граница. Има обаче и случаи, в които умишлено се правят опити за незаконен внос.

"Преди няколко години в една пратка пристигнаха модерни телефони от една марка, която има големи фенове. Естествено всеки иска да се сдобие с такъв телефон на по-ниска цена. Оказа се, че това не са истински работещи телефони, а са техни копия, които са предназначени за излагане в магазин. Те на вид са перфектни, но не работят", каза Вяра Генова.  

Каквито и да са предметите, те почти никога не стигат до своите собственици. Нито пък служители в митницата могат да се разпореждат с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Не и дрога! преди 1 година
Дрогата минава транзит защото е бизнес за трилиони във световен мащаб. А БГ оучаства във международен канал за ТРАФИК към Европа на дрога и не само.
3
1
 
8
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Някой да е видял митничар да купува цигари и алкохол от магазин?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"""какво задържат на границата?"" ---- Каквото си харесат! -))))))
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митничарите са най- богатите българи след данъчните.