Румен Радев удостои с висши държавни отличия български учени

Церемонията бе в Гербовата зала на "Дондуков" 2
23 май 2022 11:07, Александър Попов
16

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

За особено значимите му заслуги за развитието на математическата наука и информатиката държавният глава отличи с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие акад. Иван Попчев.

Акад. Никола Съботинов бе удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за особено значимите му заслуги в областта на науката.

Орден „Стара планина” – първа степен получи проф. Цочо Бояджиев за изключителния му принос в областта на науката и културата.

Проф. д-р Петко Салчев бе отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие за изключителните му заслуги за развитието на системата на здравеопазването в България.

За особено значимите й заслуги за развитието на историческата наука проф. Милияна Каймакамова е удостоена с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие.

Проф. Стоян Караиванов получи орден „Св св. Кирил и Методий” – огърлие за особено значимите му заслуги за развитието на музикалното изкуство и културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
И в БеГето имало още учени, "хайде холан бе"!
10
0
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Науката политика се решава на масата според килограмите на агнето.Решенията за управление не се вземат в народното събрание, ами на село покрити със сянка на дебела асма. А тия бозайници учени облъчват студентите, колко велика е Русия и какъв военен ресурс имат и вместо учени от там да обменят опит, генерали вербуват безлични българи да продават родината си България и им раздават тиквени медали. Ето румбата сега това прави, за да не бият на очи русите.Патриоти, които развяват руското знаме..
9
0
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
На палмата е добре, ядеш мунго мунго и хвърляш бомби долу на пинго пинго. Радьов участва в разрухата на страната, ако ти е омръзнало *** на Терминал 1 или 2 и лети свободен до западна Берковица.Всички професори са вербувани и Бан е пълно с некадърници, които не създават програми , за да живеят хората, Ами оцеляват с руски патриотични песни. Велики българи.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска подлого, ти си дискредитиран и медалите ти 5 пари не струват.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бонго Бонго --------------------Слез от палмата, почеши се по горния крайник и престани да скимтиш! Много противно звучиш! Става дума за наука, а ти -фили и -фоби! Омръзна ни-и-и!!
6
2
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Петров, русофоби там няма. Всички са вербувани от преди 30 г.Способните заминаха отдавна в чужбина и са преподаватели в престижни университети.Затова бг учен пробива вън. А русофила учен, издига руските учени, а себе си унижава за шепа леща.Да не пиша за откритията, но вън.Райбев е гнусен мунго мунго вожд.
5
4
 
4
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Про ст ац ите са възмутени няма нито един награден за това че е русофоб.
4
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Райбев, щъ щъ дъ
3
6
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Ще ти кажа за коя наука.За шпионската. Наградените са вербувани руски агенти и Радев ги награждава, за да ги стимулира за още по дейно да си вършат задачите в полза на Русия. Този медал ще им повиши пенсиите с около вероятно 200 лв. Радев на коя родина служиш?
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орден Св.Св. Кирчо и Кокорчо. Орден Героите на Чалгария. Орден Стара Чакарака. Слава на царство Чалгария и на цар Радо Шишарката!
1
1
 
8
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Бравос ! Награди за ква наука ?