Украинци напускат Слънчев бряг с автобуси

Хотелиери няма да продължат с програмата
23 май 2022 15:51, Росен Стойчев
121
Украинци напускат Слънчев бряг с автобуси

Извеждат масово украинци с автобуси от хотелите в Слънчев бряг.
Още по темата
Днес 600 души бяха преместени в друга база, но само временно. Все още няма яснота колко от хотелите в курорта ще се възползват от удължаването на програмата за настаняването на бежанците при новите условия, съобщи Bulgaria ON AIR.

"До 31 май ще сме безплатно, но след 1 юни ни казаха, че трябва да си плащаме. Много жалко, защото никой от нас няма пари. А да се върнем в Николаев е страшно", оплака се Лина.

Още сутринта багажът на десетки майки с деца беше изнесен пред един от хотелите в курорта. Автобуси чакаха да ги извозят към друга база. Лина вече е решила, че вероятно след като приключи програмата, ще се върне с детето си в своята родина.

"Много искаме да се върнем, но засега е невъзможно, защото е окупирана територия", сподели Ирина.

Собственикът на хотела е организирал сам извозването и преместването на 600 души, тъй като вече очаква туристи. Няма да се възползва от удължаването на програмата, която предвижда 15 лв. на ден за настанен украинец.

"На 43 лв. не искам да ги оставя, а ако досега бяха 15 лв., не знам за какъв смях трябва да говорим. Само токът ми е повече", коментира хотелиерът Венелин Ташев.

Украинците ще бъдат настанени в друг хотел, но само временно. Собственикът също няма да се възползва от удължаването на мярката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 1 година
Не сме народ,А ***.
97
3
 
12
 
! Отговори
Tonkata преди 1 година
Вън, вън, вън от България!!! И си вземете с вас и всички тия, които ви докараха.
96
6
 
19
 
! Отговори
Един балък от народа преди 1 година
Да се махат тия наглеци и фашисти!!!Защо не защитават Родината си а избягаха с милиони още първия ден на войната???И къде ще ходят тия търтеи ???Не искат да работят с претенции...Явно ще изкарат у нас на море лятото и ще си ходят ...Почивка без пари....другите бедни украинци как си останаха ....че и сега си възстановяват градовете и селата.А тия тук жени и деца на депутати ...богаташи с пари и скъпи коли на почивка в Европа.Наглеци...начело с оня шут Зеленски...ни объркаха живота в цяла Европа!!
95
6
 
20
 
! Отговори
ЛДНР преди 1 година
Това са нашественици. Напаст, създадена от либералните западналяци. Милиарди за оръжие, за войни, за смърт...Югославия, Ирак, Либия, Йемен, Сирия, Афганистан, Иран...сега Окраина. Превръщат тези държави в територии за война, за бази, за разполагане на оръжия за масово поразяване. Тези т.нар. бежанци участваха в избиването на десетки хиляди цивилни, жени и деца в Донбас, подкрепяха нацистките, фашистки батальони, подкрепяха геноцида над руските хора. Марш от България, марш в ЕС, ФАЩ, Канада...
94
0
 
5
 
! Отговори
Боримечката преди 1 година
Венко седнал да се жалва.Ахахахаха...
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по добре със катафалки.защо изтривате коментара бе?-ДА ИЗПУКВАТ .да се махат търтеите.
92
6
 
28
 
! Отговори
Меня преди 1 година
Довижданееееее! Който иска да остане, работа има бол. За толкоз време, който има желание щеше да си намери работа.
91
7
 
52
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Трябва да ги използват в подръжка и почистване , в пране и миене , дори в готвене в кухнята . Стига са мързелували . А най-добре е да си ходят .
90
19
 
34
 
! Отговори
Да преди 1 година
Решението е елементарно: ноември-април в летните курорти, май-октомври в зимните. Има достатъчно свободна леглова база, като украинците могат да бъдат назначавани и на работа в съответните курорти.
89
5
 
48
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
За тез 2 месеца можеха вече да работят и да имат пари. Те какво си мислят, че цяла година на рахат?
88
3
 
52
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
ВОЙНАТА СКОРО НЯМА ДА СВЪРШИ! НО НИЕ - ДА! УМЕРЕНОСТ ВЪВ ВСИЧКО!!! НО НЯМА КОЙ ДА ЧУЕ! Не бива да става :" Подадеш му ръка, а той ти се качва на главата!," както Сами си го правим с глупостта на управниците ни!
87
3
 
61
 
! Отговори
Ха преди 1 година
40лв детски надбавки ЗА МЕСЕЦ за българските деца! И 40 ЛВ НА ДЕН за Неработещите украинци! Така само нагнетявате Омраза към тях! Айде малко по- нормално да отсъждаме в помощта си към хората!
86
1
 
61
 
! Отговори
До84 преди 1 година
ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ СА ВСЪЩНОСТ НАШИ ПАРИ, КОИТО ВСИЧКИ НИЕ ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ ИНФЛАЦИЯТА. ТАКА ЧЕ НЕ ЕС, А ВСИЧКИ НИЕ ИЗХРАНВАМЕ И ИЗДЪРЖАМЕ УКРАИНЦИТЕ У НАС, ТЪЙ КАТО ТЕ НЕ РАБОТЯТ.
85
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много наема държавата може да им поеме, но all inclusive, си е направо глезене. Те трябва да си изкарат прехраната. Има работа в самите хотели, в които са отседнали. Но едва ли биха работили повечето от тях. Просто не става така. Пагубно е за тях да не работят, да без действат. Ако имат квалификация, могат и добра работа да си намерят. Но масово нито английски, нито български говорят. Само "руски", не украински.
84
10
 
53
 
! Отговори
НЯМАТ ПАРИ ЛИ??/ преди 1 година
ТОВА СА МЕТРЕСИТА НА АЗОВЦИ И ДРУГИ МУТРИ!!! НАСКОРО ЕДНИ МОЛДОВЦИ ОГРАБИХА ОТ ТАКИВА "БЕЖАНЦИ" ДВЕСТА ХИЛЯДИ ЕВРО И ОЩЕ 50 ХИЛЯДИ ДОЛАРА В КЕШ, ОТДЕЛНО НАКИТИ И БИЖУТА!!!!ПРИ ВСЕОБЩА МОБИЛИЗАЦИЯ В ОКРАЙНА, ПЛАЩАТ ПО 20 ХИЛЯДИ ДОЛАРА НА ГРАНИЧАРИТЕ ДА ПУСНАТ МЪЖЕТЕ ДА ИЗБЯГАТ ОТ ВОЕННА СЛУЖБА!!!
83
55
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук някакви пишат, че ние българите сме ги хрантутили, което просто не е вярно. Европейският съюз е дал 140 млн евро на България за украинските бежанци. Част от тези пари потъват в дебелите джобове на ненаситните хотелиери, на които до 31-и май щяха да им пустеят хотелчетата. Другата част отидоха в ненаситните гърла на държавните чиновници. Далавера отвсякъде.
82
55
 
8
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Диваци сме и такива ще си останем, талибани!
81
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Херо Мустафа да им осигури транспорт за САЩ.
80
1
 
31
 
! Отговори
Психиатрията преди 1 година
Какво изнасяне , аз виждам настаняване, от хотел котва в Камелот на 500 метра.....
79
9
 
60
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Майната им на украинците Урсула да си ги хрантути :)))