Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си

По думите му не е имало спасителна мисия
24 май 2022 19:42, Нели Христова
320
Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си
Снимка: БГНЕС

Баща, който загуби сина си на борда на "Москва", обвини руския флот, че е изоставил ранените и е потопил военния кораб, за да прикрие доказателства за украинския ракетен удар, който го е разрушил.

Дмитрий Шкребец твърди, че президентът Путин е "предал" младите наборници като сина му, като ке обърна директо към него, призовавайки го "да бъде мъж" и да спре да лъже страната си. "Владимир, няма да ти простя смъртта на сина ми и много други момчета", пише той в руския сайт за социални медии Vkontakte. "Загубата на крайцер "Москва" е ваше лично поражение!"

Шкребец издирва сина си Йегор, 20-годишен наборник, откакто корабът потъна, след като беше ударен от две украински противокорабни ракети Нептун на 13 април. Той призна, че синът му вероятно е мъртъв, но продължава да разследва какво станало

Кремъл настоява, че флагманът му в Черно море не е потопен от украинците, твърдейки, че е попаднал в бурно море, след като случаен пожар, подбален от цигара, е причинил експлозия на боеприпаси.

Шкребец казва, че членовете на екипажа му споделили, че корабът е бил "седяща патица", оставайки в същата позиция два дни без ескорт. След като е ударен, офицерите се страхували да кажат на началниците си, докато не станало ясно, че корабът потъва. "Знам, че преди 13 часа на 14 април крайцерът не е изпратил SOS сигнал, въпреки че събитието се е случило около 15 часа на 13 април", обяснява той. "Искаше да го подминеш с мълчание и да го скриеш, според старата си традиция да лъжеш."

Той добави, че тежко ранените не са евакуирани, а пострадалият кораб не е докаран до пристанището в Севастопол, защото "тогава ще стане ясно за всички какво се е случило".

Той добавя: "Удавиха ги, заедно с крайцера. . . те го изтеглиха на юг от Черно море през нощта от 13.04 срещу 14.04 и го потопиха там."

Шкребец твърди, че не е имало официално съобщение за спасителна мисия, с аргумента, че това е така, защото не е имало такава. "Ти отне най-близкия ми човек", казва бащата към Путин. "Ти го уби".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
28
 
11
 
! Отговори
факти преди 1 година
Русия напредва "страхливо "... бавно , Украйна губи геройски. Това разбрах до тук. Така ако я карат победителя е ясен. За какъв... тогава трябва да гладуваме и плащаме тия цени от безсмислени ембаргота. Популярната Западна тактика за извиване на ръце. После *** Русия не дава зърно. Тия от ЕС ***.ици ли са? Кой започна пърни тая игра? Вкоренената неосъзната омраза към Русия ще ги затрие тия западняци.
134
4
 
21
 
! Отговори
... преди 1 година
значи ние сме под руски ботуш още от 1945г насам! но сега едни от най-изявените слуги на русия са ахмед доган дпс и делян пеевски! тези хора подпомагат всячески руския ботуш който ни е стъпил на вратовете от 1945г насам!
133
3
 
19
 
! Отговори
БНА преди 1 година
Служих в българската армия, ако някой от недораслите татуирани младежи си мислят, че като войник имаш право на мнение или да ръсиш мозък, сте в голяма заблуда. Първото което те учат в армията след като се набуташ в униформата, че си безправен роб. Само казваш, Слушам и тъй вярно. А за руснаците говореха, че е още по тегово като дисцплина. Така тия русначета нямат избор. А ако имаш изве.рги за стари войници живота ти е ад. Затвор с мек режим и всеки ден ти е като месец.
132
3
 
32
 
! Отговори
987 преди 1 година
Това , което казва бащата на загиналото момче се знае отдавна. От турския търговски кораб който е бил близо и е забалязал димящия крайцер казаха че не е имало евакуация на екипажа. Не е потвърдено, но то няма и как да се потвърди. Като знаем какво стана на Курск съвсем логично е руските конандири да са заеб*ли екипажа да измре за да прикрият нещо. А версията с цигарата и бурята направо кърти. То бива глупост, но това и за тях е много
131
1
 
10
 
! Отговори
Рафи преди 1 година
Баки червена боя на кратуната:)
130
5
 
6
 
! Отговори
Рафи преди 1 година
Напишете в ютуба Полша руски посланник и вижте какво се случва още от първата секунда.
129
15
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Напишете на ютюба Опасно.Украинец обижда чеченци след втората минута и 15 сек. И вижте какво се случва с най изявените русофоби. Каква съдба ги чака.
128
0
 
9
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
Хороший кораблъ:)
127
4
 
38
 
! Отговори
На Земята преди 1 година
Няма по-лъжливи и пoдли индивиди от руснаците-путинофили и нашите русофили...
126
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хох.лите лъжат
125
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя Шкребец дали не е на служба в СБУ или ЦРУ ?
124
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще бъде унижен, а руснаците ще гладуват като плъхове
123
3
 
14
 
! Отговори
... преди 1 година
значи чини ми се, че в най-скоро време с харпуните бая москви ще потъват! Но важното е вовата да е жив до бесилото! щото то инак кефа ще е само наполовина!!!
122
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никому ненужна е руската федерация
121
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще умре в неделя в 12ч
120
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новия Москвич и той ще е с китайски двигател. Е не се научиха ушанките за 100 години да правят ДВГ
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Относно вождовете в русия има здрави традиции, скоро ще има допълнение! Четете: Краткая%20история%20СССР%20_%20История%20_%20БрамаBY.
118
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да прости моряците, но какво подяволите търсят в Украйна
117
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С дронове украинците отклониха противо ръкетните системи на кораба и две ръкети Нептун го потопиха. Ръкетите са били няколко, но две-три все пак корабът е успял да унищожи. Това са модерни военни тактики срещу стари руски бракми и млади, необучени войници. Жалко за всички човешки животи, които тази война на изперкал Путин затрива! Един живот се създава много трудно и изороди го затриват за секунди!
116
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ръждивия руски флот е с китайски двигатели