Новата учебна година ще започне с актуализирани програми

Прегледът им е към края си, водещи в него са учителите
24 май 2022 13:47, Елка Василева
15
Новата учебна година ще започне с актуализирани програми
Снимка: архив, БГНЕС

Прегледът на учебните програми е към края си. Ще използваме лятото, за да ги променим. Успоредно с това развиваме и средствата за преподаване на материала, за да вървят заедно със съдържанието. Това съобщи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в студиото на БНТ, цитиран от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Програмите ще бъдат актуализирани за началото на новата учебна година тази есен. Новите учебници ще отнемат повече време, отбеляза акад. Денков.

В много случаи и учители, и ученици казват, че съдържанието не е ясно представено, поднесено е твърде академично, при прехода от интегрални към по-специфични учебни дисциплини изведнъж се губи усещането за връзка между тях, обясни министърът на образованието.

Затова сега в прегледа на учебните програми водещи са учителите, подчерта акад. Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди почти 50 г. учих по програма, която е същата като сегашната. Това с програмите е една дъвка, която я дъвче всеки министър, а родитгели и деца гледат с ужас. През 2016 г. започна навлизането на нови учебници и това завърши през 2021 г. И сега пак процедури за "нови програми" и "нови учебници" ?!!! Някои заинтересовани пак ще правят далавера. Едни и същи неща са въртят от памтивека и се представят за реформи. Смешно министерство, смешен академик, смешно образование!
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върви народе заблудени ...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
върви народе ,възродени, към актуализация върви !
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се въведат диференциални системи, решавани с елиптични криви в Калаби-Яу ( CalabiYau manifold ) репрезентация - в први клас, втория срок ! Срочно !
10
0
 
9
 
! Отговори
Съдържанието преди 1 година
Кастрева и Денков са от времето на Кунева и Борисов. Все едни и същи са. Пак пари за печатане на учебници и още обществени поръчки.
9
0
 
15
 
! Отговори
koko преди 1 година
В момента се учи много ама прекалено много безмислен и претрупан материал - детето ми чак губи желание за учене !
8
2
 
18
 
! Отговори
znnajko преди 1 година
Каквито и да ги направите, от учителя зависи как ще се възприема даден предмет. Качествените учители свършиха. На децата ми преподава математика преквалифициран финансист, приет да учи в УННС с география, биологията преподава агроном изкарал преквалификация, немски преподава нереализиран юрист (завуршил немса гимназия )...
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните две години на дистанционното обучение, занули цели випуски и отвори брутални дупки в знанията ....И точно сега, когато предстоят матурите, решихте да променяте точките за оценяване....Как веднъж в това министерство не стъпиха адекватни професионалисти а само калинки, бръмбари и прочие насекоми...Като цяло образованието ни даяни на частни уроци и извънкласни допълнителни часове....Това, което се получава в редовните часове е едно голямо нищо с главно Н.Реформа на нищо е равно на нищо!
6
0
 
13
 
! Отговори
и те така преди 1 година
за тия актуализации някои ше вземат доста пари , както и предишните и по предишните .
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей стопихте лагерите на учителите и на учениците.след всяка реформа нещата зазляват.все повече не им се учи и все по - малко изискват от учениците.
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още когато приехте набързо новите учебни програми, беше ясно, че не знаете какво правите - важното е да се говори как има реформи в оразованието. Оттогава всяка година променяте тнещо - у името на учебни предмети, ту съдържанието на учебниците. Защо детето ми трябва да учи префърцунено звучащите предмети компютърно моделиране или човекът и обществото, а не например история или родинознание. Явно не е европейска ценност думата родина...
3
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 година
Унищожихте образованието. Следвате плана на Глобалистката Сатанинска секта.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да се актуализира , а да се смени цялата. Да се направи по специализирана след 7 клас. Да вади професионалисти в дадена длъжност , а не всичкология. Да се създават нови специалности според нуждите на бизнеса и да е профилирано. Не да уча електрото и да имам история и български и литература. Трябва да имам само кабели, ток и проекти. След 4г излизам специалист. Като искам история, ще вляза да уча история.
1
0
 
11
 
! Отговори
недоразбрала преди 1 година
Ама тогава няма ли да сме заразени с шарката на маймуните?!