Ново издание на книгата за българите - в основата на човешката цивилизация

В книгата македонизмът е представен като културен тероризъм
24 май 2022 11:22, Елка Василева
24
Ново издание на книгата за българите - в основата на човешката цивилизация

Нов опит за разкриване истинската история на българския народ, на българската държава и на българската духовност и култура ни предлага четвъртото разширено издание на книгата "Българите са в основата на човешката цивилизация". За първи път на едно място са представени толкова много факти и доказателства, които разкриват нашата история.

"Истинският прочит на историята е обърнат към бъдещето - миналото живее и властва над бъдещето, само ако живее в настоящето. В изданието са представени голям брой факти и доказателства за значението на българите в създаването на човешката цивилизация", заяви авторът на книгата проф. Евгений Сачев в студиото на "България сутрин".

"Българите са в основата на човешката цивилизация" е написана в 860 страници, само заглавията на статиите са на 8 страници, над 1110 са илюстрациите.

"Книгата е замислена като трилогия. В първата част представяме в научнопопулярен вид какво е това новата културономия като познание. Втората - кои сме ние българите. Тук я има истинската история на Паисиевата история. Третата част е посветена на националната сигурност - тя е равнозначна на национална идентичност. В нея с включени актуални неща - това което става в Черноморския регион, отношенията ни с Гърция, Сърбия, РСМ, със САЩ, Турция", уточни авторът пред Bulgaria ON AIR.

В книгата македонизмът е представен като културен тероризъм. Проф. Сачев подчерта, че и в учебниците в РСМ, и в българските има изопачаване на факти, които не представят истинската история и култура.

Историкът Теодора Желева посочи и основните послания на книгата.

"Книгата убедително доказва, че българите сме основали най-ранната държава не само в Европа, най-ранните писмени системи в света, опазили и съхранили сме най-продължително време своето народностно име. Първи сме поставили основите на научните знания и технологии", каза Желева.

И добави, че ключът за развитието на едно общество е образованието.

"Съчетаваме младото и старото поколение. Насърчаваме хората да задават въпроси. Историята не е само факти, а уроци, които да научим, за да не повтаряме грешки в бъдещето. Книгата ни учи да бъдем мотивирани, вдъхновени, да работим за бъдещето", допълни историкът.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Боряна Рашева преди 1 година
До АнонименПреди да плюеш се образовай!!!! Прочети, ако можеш посочената литература и тогава имаш правото да спориш за изнесените факти. В противен случай ставаш от онези кучета, които лаят, но кервана си върви!!!!!!!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
Големия Робот преди 1 година
Преди да бълвате бълбочите си, изразявяйки близко до несъществуваща мозъчна дейност и абсолютно никакво самоуважвение достойнство, поне първо прочетете книгата. За разлика от "историята" на заобикалящата ни *** тук автора се уповава на ФАКТИ. ***....
15
12
 
3
 
! Отговори
полу-анонимен преди 1 година
Сътворяването на подобна книга е класическо потвърждение, че никога не е късно да станеш за резил.
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде стига...Дразнят ме подобни недоказуеми твърдения. Ама ако някоя друга държава го каже ,ще надигнем вой до небесата,но щом за нас го казваме няма проблем.
13
2
 
10
 
! Отговори
Факт е че преди 1 година
Старобългарската руническа писменост съдържа над 130 знака, като в това отношение неколкократно е надвишавала други познати такива - като германската, англосаксонската, унгарската и др. ! Освен това, сред българите на север от Черно море е съществувала, едновременно с тази, и доно-кубанската писменост, която била по-различна.Това го пише дори в руските сайтове , така че нека наште русопоклонници да нямат съмнение, че е истина. За руска писменост от ония времена досега не съм намерил информация!
12
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от тая псевдонаука. Македонците твърдят че Луната е тяхна, а ние сме по-скромни - създали сме света.
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лееелеее ... колко българопредатли имаме за чистене в тая страна :) ... хе хе хе хе хе хе хехеххеХААХХАХАХ
10
21
 
10
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Комплексарски истории. България и русия са държави с бедно живеещо, не особено образовано население и с не особено добри здравни системи. Но за сметка на това едните си избиват комплексите с историята, а другите с ядрени ракети.
9
4
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
В една дебела книга се казва "По делата им ще ги познаете!". Огледайте се около себе си и това което ще видите няма нищо общо с някогашно величие. За съжаление няма и предпоставка за бъдещо величие.
8
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 - Прабългарите са помонгали на еврете да избягат от Египет!!!
7
15
 
8
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
Тоя кога го пуснаха от Карлуково, или е избягал?!?
6
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само от скромност не се съобщава, че сме построили и египетските пирамиди. После сме отишли в Мексико и там сме построили. Обикаляли сме планетата, за да даваме технологии и научни знания на първобитните народи и когато сме се кротнали най-накрая в България, се оказва, че не сме способни да създадем свястно общество и държава.
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските *** нямат почивен ден. Все пак това им е работата - да деморализират обществото по всякакъв начин.
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много древна легенда, която разкрива някои тайни, но е шокираща и се пази само от посветени. Легендата е свързана с древно място - езерото Тангра ямко в Тибет. Множество китайски изследвания в последното десетилетие я потвърждават. Но както казах, шокираща е. За това нека кажем само едно - българите са в основата на цялата човешка цивилизация.
3
9
 
18
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
Така е. За ужас на безродните нихилисти.
2
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забравили са, че Господ и отрочето му Адам са чисти българи... Вселената е еманация на силата и неподправената автентична духовност на Тенгри кан, дори черните дупки и паралелните вселени са територия населена с български хромозоми... изтрещелници!!!
1
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О, Боже... Да отворим и дупката в Царичина, за да станат още повече доказателствата?!