Кога България ще има медицински хеликоптери?

Депутат от ПП: 6 медициснки хеликоптера до 2024 г.
Обновена: 25 май 2022 21:48 | 25 май 2022 21:20, Красимир Ангелов
21

6 медицински хеликоптера трябва да има страната ни в близките години. Депутатът от "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков коментира темата в студиото на "Денят ON AIR".

"Поръчката ще се случи бавно, тъй като производството на тези машини отнема време. Може би от порядъка на 1,5-2 г. период от време. Но има добра новина, върху която работи мотивирано екипът, който трябва да изгради системата за спешна медицинска помощ с хеликоптери в България – този период от 2 години да не бъде загубено време, а да започне дейност самият проект още тази година", изтъкна Гвоздейков.

Това ще стане, като се наеме хеликоптер от друга европейска страна, който ще е нужен на български оператор за лицензирането му и получаването на сертификат за извършена дейност.

"Проектът като цяло е за покупка на 6 хеликоптера и за изграждането на 6 оперативни бази на територията на България и струва около 140 млн. лв. с ДДС. В рамките на година една машина ще струва от 800 хил. лв. до 1 млн. лв. – различни компоненти фигурират в тази цена, може да се оскъпи или да е по-евтино", посочи той.

От думите му стана ясно още, че до 2030 г. трябва да бъде изградено трасето през Кресненското дефиле и завършена цялата магистрала "Струма".

Гвоздейков определи облекчаването на трафика и безопасността на движението по пътищата като приоритет на управляващата коалиция.

"Българите ги интересува кога ще бъдат завършени тези пътища. За "Хемус" си има определен бюджет, да оставим Министерството на финансите да си вършат работата, те са професионалисти и да очакваме добър резултат и добро развитие", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Оффф преди 1 година
Вие закъсалите хора ги дерете с 10 000 лева за тазобедрена протеза, хеликоптер ще ми въвеждате. А от къде 80 - 100 000 лева за полето-час? Толкова струва.
15
0
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 година
Обещайте тлъсти комисионни и веднага ще има !
14
0
 
2
 
! Отговори
Шуменски преди 1 година
Потресаващо.... Уж европейци, а нямаме медицински хеликоптери... Чеха беше прав, ние сме *** на Европа. То и детската ни болница е същия цирк... Ще събираме капачки,щото сме ***.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия има такива отпреди 60 години... Къде сме ние...
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е стига де, верно ли 10г за Кресненското дефиле. Ще мога внуците като пораснат да ги водя на море в Гърция по магистрала
11
0
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Не си представям По един екип да дежури ДЕНОНОЩНО в поне 3 точки на БГ - ресурси....заплати...гориво...площадки....НЕ го виждам!
10
1
 
4
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Явно Гвоздейков добре мислите за медицината, но явсно ливи е че ако "Струма" не започне да се работи до 2024 , страната ще загуби 2млд евро! Ноявно това вас не ви интересува , зелените милонери Сандов и Белев правят спънки , балко пще колко българи трябва да си отидат при ПТП през дефилето , за да разберете че магистралата трябва да бъде готова час по скоро!
9
0
 
2
 
! Отговори
Алоууу преди 1 година
ПО 2 СЛУЧАЯ ГОДИШНО ЩЕ ГИ ПОЛЗВАТ! ПРОФИЛАКТИКА Е НУЖНА, ТЯ Е САМО ДО АКЪЛ! БЕЗПЛАТНА Е.
8
2
 
6
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Всичко ще има, но когато паднат от власт тия л.ай.нари. Ще има и въртолети , и магистрали , и тунели, че и хляб , но някога, не сега. Ще сме загубили 3-4 години, но народът , в огромната си глупост така пожела.
7
2
 
5
 
! Отговори
мак преди 1 година
Имало е едно време някакъв хеликоптер, който обслужи високопоставена кърджалийска ключица. Затова т.лупа не се сети за толкова години на власт, че и поданиците му имат нужда от такъв.
6
0
 
4
 
! Отговори
. преди 1 година
В шестък...
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За хеликоптери не нзнам, но със сигурност ще сме първите с медицинска каруца!
4
0
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Защо всички Депутати Лъжат като Роми , за Всичко поставят Срокове извън Мандата им ?Нещо Нередно има в Българската Конституция за Народно Събрание , Правителство , Президент и Главен Прокурор - няма Виновни , и все едни и същи Хора се появяват по Медиите .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Финландия. Финландец се прибира вкъщи от лов и носи жив заек за ушите. Казва на жена си - На, изпържи заека. - Няма газ.-Запали печката на дърва тогава.-Няма олио.Финландецът ядосан хвърля заека през прозореца.Заекът става и вика въодушевен - Слава Украина.
2
0
 
6
 
! Отговори
мед сестра преди 1 година
При тези бели мафиоти -Н И К О Г А!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато цъфнат налъмите..