От Варна: Заведение продължава да си изхвърля боклука извън кофите

В Helpbook получихме сигнали за опасна дупка и нерегламентирано сметище
25 май 2022 20:09, Анисия Иванова
7
От Варна: Заведение продължава да си изхвърля боклука извън кофите
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

Въпреки бързата реакция на отговорните органи от район "Одесос" в град Варна и издадения констативен протокол за нераглементирано изхвърляне на отпадъци от заведение за бързо хранене, същото продължава да си изхвърля сметта около кофите за боклук. Нов такъв сигнал получихме в платформата на Helpbook

"Хронология на събитията, по които продължавам да ви сигнализирам: На 23.05.2022г. до 20:00ч. пред съответния контейнер няма никакъв боклук. Днес сутринта около контейнера е изключителна неприятна гледка. Прилагам снимков материал. В приложения от мен снимков материал може да се видят метални опаковки от различни продукти, шлюпки от от яйца, изхвърлени хлебчета (това са произвежданите от тях пълнозърнести хлебчета видно в немалко количество т.е бракувано). Освен това ясно може да се различат опаковки от брашно, както и празна метална кутия от голяма разфасовка (домати или доматено пюре). Гореспоменатото заведение продължава да изхвърля боклука си след работно време в контейнера, находящ се на ул. "Проф.Николай Державин" 4. След като е бил подаден сигнал от моя страна, изхвърлянето започна да се извършва, като се гледа да няма преминаващи хора. Упоменатият от мен контейнер се използва от почти всички живущи и е недостатъчен дори. Вчера 23.05.2022 г. контейнерът се беше напълнил от заведението оставят чувалите си пред контейнера (това съм го виждал очите си), след което на следващия ден от чайки/гларуси чувалите се разкъсват и се случва това, което е на снимковият материал. Вижда се и щайги. Това вече става нетърпенимо. Изключително е неприятно почти през ден да виждам подобна картина. Моля за вземете съответните адекватни мерки."

Сигнализираха ни за опасна оставена дупка насред тротоар на столичния бул. "България". "Това каре е предпоставка да падне човек, ако не си гледа постоянно в краката. На 10.05 лично аз, бременна в 9ти месец, се спънах и паднах. Имах късмет, че не паднах по корем или към парапета на самия мост, точно до който е съответната дупка."

Получихме сигнал за поредното нерегламентирано сметище, този път до село Мало Конаре: "Нерегламентираното сметище се намира в источната част на село Мало Конаре, обл.Пазарджик където вече повече от 20 години продължават да се изхвърлят отпадъци от всякакво естествено / строителни, пластмасови, каучукови, токсични, битови и др./. През лятото е непоносимо и особено когато някой запали отпадъците и не може да се диша от токсичния дим, поради което често се е налагало да викаме пожарната. Преди 2 години подадох 3 сигнала, един тук в местното кметство и два в Пазарджик до Общината и до РИОСВ но за съжаление никой и по никакъв начин не реагира и проблема не беше решен. Планината от боклуци продължава да расте на площ от около 50 декара и се надявам поне този път някой да вземе сериозни мерки и най-после да бъде сложен край на това безобразие."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
LockDown преди 1 година
Точно пред контейнера си ги оставят торбите когато контейнера е пълен и точно това е описано в сигнала.
5
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ми може някоя пометнала парясница да е- трябва да се провери
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли заведението изхвърля отпадъците около кофите.По-скоро клошарите/и тези от етноса/ ги изваждат от там, преглеждат, взимат каквото харесат а другото разпиляват. Поне така правят в софийския квартал в който живея.Разпиляват и дрехи,обувки,храна.А и сметосъбирачите от чистотата не си дават зор да събират разпиляното,дори понякога не изпразват изцяло кофите.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такъв е манталитета. Трябва да се промени "чипът" както казваше един комарджия. Завършват средно образование и се фукат със златни каляски и костюми за хиляда лева сякаш завършили Оксфорд. А родителите им затънали в кредити към няколко банки и с 5-6 кредитни карти в портмонето.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Градинките не са окосени и кошчетата преливат във Варна
1
0
 
12
 
! Отговори
6 преди 1 година
*** селяни