Над 500 хотела ще настаняват бежанците, част от чужденците – недоволни

Бежанците ще бъдат превозвани с влакове до други градове в страната
Обновена: 28 май 2022 19:14 | 28 май 2022 17:30, Красимир Ангелов
286
Над 500 хотела ще настаняват бежанците, част от чужденците – недоволни
Снимка: БГНЕС

Над 500 хотела ще настаняват бежанци от Украйна за 15 лева на ден от 1 юни, стана ясно по време на брифинг във Варна. Става въпрос не само за обектите на морето, а в цялата страна.

Част от хората, избягали от войната в Украйна, изразяват недоволство от тези бази, в които са настанени, стана ясно още от думите на Мариана Тошева, председател на Държавната агенция за бежанците. Тя обаче не уточни от какво точно са недоволни чужденците.

Още по темата
От пресконференцията стана ясно, че украинските бежанци ще са в отделни вагони при преместването им от хотелите по Черноморието, подготвят се и допълнителни влакове, ако се наложи.

Бежанците ще се съпровождат от служители на МВР и автобуси до гарите, където ще се качват на влакове, а после отново ще се превозват с транспорт до базите за настаняване, каза Атанас Михов - директор на ОДМВР-Варна.

Процесът започва в неделя и ще продължи до 1 юни.

Има готовност да бъдат организирани извънредни влакови композиции и отделно към редовните превози да бъдат прикачени допълнителни вагони, за да се разделят украинските бежанци от редовно пътуващите.

Тошева посочи още, че все още има държавни ведомства, чиито бази не са подготвени за приемане на бежанци. Тя не каза кои са те, но подчерта, че са нарушили заповед на Министерския съвет и ще понесат своята отговорност, ако до 24 часа не изпълнят задълженията си.

До преди дни в 150-те хотела във Варненско е имало около 18 000 украински бежанци. По последни данни от днес става ясно, че 3 000 души са напуснали местата за настаняване. 5 000 остават в хотелите, изявили желание да работят по новата програма.

До момента в България от Украйна са влезли 300 000 души.

Още за проблемите на украинските бежанци у нас вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
5
 
! Отговори
Беси преди 1 година
Не виждате ли че не искат да се местят от Варна какво само заблуждават хората че ще ги разселват във вътрешността на страната.Глупости!
197
1
 
24
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Недоволни да палят и да се прибират към Украина тази изм.т искат да ги настанят на морето да е.а тяхнатата м.*** колко пари дава държавата на тях на ден а за нашите деца 40 ЛЕВА НА МЕСЕЦ за това няма да плащам данъци на таз държава ще си работя в друга страна и толкова
196
2
 
24
 
! Отговори
! преди 1 година
А искат ли във Военна рампа или Харманли.....има и палатки по 20 лв в хипермаркетите, ама пък дивото къмпингуване е забранено. Тия бежанци почват да прекаляват с изискванията си....в Англия хората директно взеха да ги гонят от домовете си. Никога не е имало такова отношение към бягащи от война, но за сметка на това не е имало и толкова нагли бежанци. По морето украинците карат изключително SUV и джипове за над 100 бона. Хич не е рядкост да видиш Х7, Q8...
195
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Недоволните да ходят на Запад, където ги очакват физкултурни салони за 100 човека с една тоалетна. Няма нужда от баня.
194
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек, който е преживял и бяга от война, за да спаси себе си и близките си не мисли за комфорт, а е благодарен че се е спасил.
193
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите да се настаняват в мазетата който българин отвори мазето си за такъв да получава 40 лева дневно за пенсионери 50..това е политика водена в интерес на българите..
192
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента неустрашимите и непрощаващи чеченските бойци на Руската федерация отново правят сериозно зачистване на нацистки плъхове, този път в Химическия завод "Азот" в Северодонецк.
191
0
 
8
 
! Отговори
Киро Х преди 1 година
До Груйо Михайлов Така трябва да бъде и така, повярвай ми, е по-добре! Като раздяла с неподходящо гадже - в началото терсене, но като мине време е супер и в един момент дори бившето да ти се обади, нямаш нито желание, нито интерес да говориш с него. Връщането към Земята полодородна и отглеждането на храната ни, както и производството на електроенергия от собствени, независими източници са истината за БГ. Зависимостта, независимо от кой е пагубна! Винаги излиза през г ъза!
190
3
 
23
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Да си ходят обратно в Украйна или в някоя по-богата държава! Не бива бедният Българин да плаща сметката от еврейските игрички на евреите Путин, Зеленски и Глобо Хомо!
189
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бежанците от морето ,сиромашките не искат да ходят по другите градове ,марш при Путин фашисти
188
11
 
41
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Усещате ли двойния стандарт? Значи може бежанци от войната в Сирия да речем да се настаняват в лагери, а тия нагли укропитеци по хотели!? Как не ви е срам бе, г о ве да прости, а българската бабичка се чуди как да си плати тока.. Ще си го получите един ден, да знаете!!
187
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се пиша и аз бежанец че не сме водили детето две години на море. Ама не става . Парите не стигат и шефа не пуска отпуска.
186
19
 
10
 
! Отговори
Станко преди 1 година
Мислех си, че само араби и сърби (босненците са си били сърби богомили) се колят по между си в 21 век.,но се оказа ,че има и други братовчеди дето се трепят един друг.Руснаците доказаха, че са изостанали с 50 г. от културната цивилизация .Украинците пък доказаха ,че имат некви фашисти в Азов .Хванаха едини от Азов (тубата ) с татоировка на лика на Брейвик ли къв беше оня норвежеца дето изби 65 деца на лагер на социалистическата младеж . Що за мръднал треа си да си татуираш масов убиец на деца.
185
7
 
35
 
! Отговори
Перачка преди 1 година
Нашите украинци не са свикнали в мизерни хотели като за българи. Те са от по висша раса. Не сме достойни да им прислугваме.
184
6
 
35
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 година
След година и нещо свършва ядреното гориво в АЕЦ -който е пригоден да ползва рузки пръчки с гориво.(Апропо и САЩ купуват/купуваха ядрено гориво от Русия)Та като спре АЕЦ а нема ИТ няма Меринджей всички ще копаме картофи на село и ще си светим с канилото с лой от коледното прасе...
183
2
 
37
 
! Отговори
Падаря преди 1 година
В румъния на палатки в германия във физкултурни салони в Полша по чстни домове и лагери , при нас на хотел .Лошо нема ама сред украинците има руски украинци провокатори и правят клипове как не били доволни от басейна или как българите ги мразели.А- у ,абе манджа с грозде.Да спират тоя конфликт ,че 1/3 от Африка се хранят от украинско зърно и ако към 300 милиона гладни африканци тръгнат на сам няма кво да ги спре . Зеленски слез малко от облаците, Путин ела на себе си и сядайте чевиеба и двамата.
182
3
 
22
 
! Отговори
bbb преди 1 година
До АнонименИнтресно какво реално създават/произвеждат в този ай-ти сектор, че да им плащата толкоз много? пък и нали уж тук са останали най-бедните и нуждаещи се бежанци, дето в Украйна си нямат нищо? Ще берем много ядове с тези навлеци, които са тук от март и все от народния бюджет им плащаме. И щом по морето и през лятото ще има украинци то кой ли българин ще се осмели да иде на нашето черноморие?
181
3
 
30
 
! Отговори
ДА преди 1 година
До До 236--А па то един живот.....Тия от моренеце,малко на планина!А има рози да се берат в карловско!За един бежанец не трябва да има значение къде е настанен и каква работа му се предлага!А те -недоволни били!И аз съм недоволна ,*** кой ме пита!
180
4
 
45
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До момента в България от Украйна са влезли 300 000 души. - ей това е адът под небето. Очаквайте скоро да ви кажат, че нашата територия им принадлежи и трябва да си ходим! СРАМ И ПОЗОР ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ!
179
2
 
7
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
До Анонимен 243 толкова сте умни,че затова България е на тоя хал,а фондове казваш,ами аз един фонд не съм видял да произведе нещо реално и защо не съм видял "успешен" българин в САЩ примерно