Мариана Тошева: Украинските бежанци ни заблудиха

Хаби се ресурси - човешки и финансов, заяви тя
29 май 2022 18:53, Нели Христова
294
Мариана Тошева: Украинските бежанци ни заблудиха
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци, настанени в хотели по Черноморието, са заблудили властите за намеренията си. Това стана ясно от изявление на председателя на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева, цитирано от bTV.

По план днес от Варна с автобуси и влакове към вътрешността на страната трябваше да тръгнат 250 души, от които се явиха само петима. От Бургас - от 300 планирани с влак отпътуваха 57 души, отчете Тошева.

Всичко беше планирано и подготвено до последния детайл, ситуацията се променяше до последния момент, обяви председателят на Агенцията за бежанците.

Информация за намеренията на бежанците от Украйна е събрана чрез анкета. Над 40 хил. от тях са попълнили въпросника.

По данни от "Гранична полиция" над 5200 украинци са напуснали страната ни през последните два дни. Предполага се, че повечето от тях се връщат в Украйна, в по-спокойни райони.

"За съжаление е факт хабене на ресурс - човешки и финансов. Това е като с фалшивите сигнали на тел. 112", коментира Тошева.

Тя предупреди, че накрая ще се наложи украинци да бъдат настанявани в бежанския център в Елхово с над 1700 места. Това е най-фаталния вариант, не искаме са прибягваме към него, но заради капризи може да се наложи, допълни Тошева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега опозицията ще стане върл поддръжник на Зеленски и срещу Путин.....Това им е удобно, отново да искат оставки.. Аз предлагам да спрете да си заработвате парите като пишете глупости и си намерете сериозна работа Боко е бита карта....Обзалагам се....
239
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече ГЕРБ!!! Как веднъж този *** Бойко не поработи в интерес за държавата.Бори се със зъби и нокти, защото времето му изтича и Премиер да стане Кьовеши работи и времето Герб изтича тик- так, тик- так.... Вместо да се занимават с раздори да си избират хубави килии в затвора!!!
238
1
 
9
 
! Отговори
Кики Прокопа преди 1 година
Просто Киро ненормалник мръсен махай се откъдето изпълзя. Мижитурка и параван на прокопиев.
237
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е Промяната - само неккадърници
236
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пореден провал на промяната.
235
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мариана Тошева: Украинските бежанци ни заблудиха ...... АМИ , НОРМАЛНО Е . НАИВНИЦИТЕ ЛЕСНО ГИ ЗАБЛУЖДАВАТ.....
234
1
 
20
 
! Отговори
Lina преди 1 година
УмирВам...Една леля,намазана с оранжев фдт ревеше, че тя без мол , магазин за къде е? Един мъж! ( който със собствен автомобил ) се вайка какво ще прави( друг е въпросът колко е платил, за да мине границата, на курорт. Коли ( джипки) нямааа ( а тръгваха със собствените си коли. 10 мин им е много до града( ако и да ги хранят 3 пъти. .Топ - център трябва. Ама въздуха на морето е по - друг. Изумена съм.Живея на 50 мин.от Сф и не съм останала без магазин( защото съм т.ъпа явно)
233
6
 
34
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Нали ходехте да ги вземате от Украйна и Полша с личен транспорт,а сега ги водете у вас аз не искам да ги хрантутя с мойте парички тия спинозни твари РАЗБРАХТЕ ЛИ.
232
6
 
9
 
! Отговори
Ж преди 1 година
Вижте, пропагандата работи и в ютуб се въртеше филмче как ще ги заточат в селата, където агресивни малцинства ще ги бият и прочие. С буквални кадри на удари и писъци. Сега, след случилото се, са го свалили, но действително беше гадно и заплашително. Ако него са гледали, разбирам опасенията им, но все пак не оправдавам поведението им. Не може при това радушно и ЩЕДРО посрещане и настаняване да са толкова недоверчиви към българската държава.
231
13
 
12
 
! Отговори
Продължаваме промяна преди 1 година
Какво са виновни бежанците, че нашите управляващи са пълни кавали. От 5 звезден хотел на първа линия ги пращат в нищото на Паничище. Очакваш да се радват ли?
230
0
 
12
 
! Отговори
Да идат в Елхово преди 1 година
Не е подходящо да бъдат настанени в бежански лагери, защото са все жени с деца, а другите са предимно млади мъже не дотам свикнали с европейската цивилизация. Имаше вече посегателства над украинки в такива лагери в други страни. Но моето мнение е, че щом така се държат и се назлъндисват на почивна база на военното министерство, където няма кой да посмее да ги закачи, да не говорим колко добри са обикновено базите за почивка на военните, да вървят в Елхово. И там е за хора.
229
1
 
26
 
! Отговори
Самоиздръжка преди 1 година
Огромен процент могат да се само издържат. Който иска на хотел, вади портфейла си и плаща.
228
2
 
18
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Абе няма ли кой да я пита тая другарка къда са 160 млн отпуснати от ЕС за бежанците.
227
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо да не може да бъдат настанени в бежански лагери? Защо това да е неприятен вариант? Каква е разликата между тези бежанци и предишните, та онези бяха в бежанските лагери, а тези на курорт и ол инклузив? Да се омитатт всичките. Тук наготово няма как да живеят!
226
1
 
32
 
! Отговори
He he преди 1 година
Добро утро.Вие какво очаквахте?Бутни ме без пари в хотел 4 звезди и после може да ми почешеш мъ....
225
2
 
32
 
! Отговори
джо преди 1 година
Добър ден..... Някои хора се събудиха от зимен сън. Още ще разберем за Украинските бежанци, само почакайте. Това са хора, които са закърмени с притчи , че при нас "ЕС" всичко е мед и масло, и ще им се дава на калпак по всяко време на денонощието, а те само да бият Русия. Помните ли онези посрещачи на една гара в германия???? Нали там раздаваха пари, какво стана след това, някой разбра ли? НЕ. Всичко е една голямабутафория,а потърпевши са Украинците.
224
1
 
20
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Ха. Добро утро. ***.
223
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците не са глу.паци като българите, кой ви е виновен че слушате брюксел и им правивите вирки безплатно
222
5
 
48
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Това рравителство . Все е в заблуда. Аз плащам данъци, винетка такси . А те бедните нищо не плащат ,настанени в потели на морето ,всичко им е безплатно . Е няма как сега да са съгласнихда отидат в някое село или лагер . Искат да си живеят живота на чужд гръб,както е било виняги. И не заради русия. А заради украйна светът е в криза . Долни украински ***. Утивайте в америка, тук не сте добре дошли...
221
5
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
заблудили ли са ни какви хора са влезли в българия да не са терористични групивсички да напуснат незабавно българия половината украина не е във военнидеиствия