БНБ има "силно отрицателно" отношение по темата за закон "Магнитски"

Централната банка не е участвала в разработването на проекта
30 май 2022 23:00, Анисия Иванова
26
БНБ има "силно отрицателно" отношение по темата за закон "Магнитски"
Снимка: БГНЕС

Българската народна банка не е участвала в разработването на проекта на т.нар. български закон "Магнитски" и има "силно отрицателно" отношение по темата.

Това отговориха на БНР след запитване за участието на гуверньора Димитър Радев в заседание на Консултативния съвет по финансова сигурност, за което има информация, че темата е била коментирана.

По неофициална информация Радев не е подписал протокола от заседанието.

Още по темата


През миналата седмица вицепремиерът Асен Василев съобщи, че има работна група в Министерството на правосъдието с участието на редица други институции, която обсъжда текстове за подобен законопроект, но все още няма окончателни текстове, а самият Василев е дал "технически бележки".

Преди дни в медийното пространство изтекоха текстове, с които обаче Василев обяви, че не е запознат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Враговете на демокрацията, евроатлантизма, путинистите, бойкославците, депесарите, седесарите контрабандисти на Капитан Андреево, медийните олигарси на Путин и Байко в България трябва да бъдат осписъчени и санкционирани, както направиха нашите евроатлантически партньори САЩ, Великобритания и Европейски съюз.
17
0
 
1
 
! Отговори
22 ИМОТА преди 1 година
Кога и кой ще ги конфискува..??.......Айде да видим, лъжци и подлеци...
16
0
 
0
 
! Отговори
до 19 "отговор& преди 1 година
Пич на съд и присъда не е фашистко, а комунистическо действие и Тиквенски, само герберите съсипваха бизнеси ! Не прехвъляй вината от едни на други !
15
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тези герберасти много пр.ости, как само се издават със закона ? Нали бяхте уж против корупцията, сега защо не одобрявате закон който ще бори корумпираните ? Толкова сте се замотали, че не знаете как да реагирате и само минуси жулите на правдата, и по тях ще ви разпознаваме вече, не само по пр.остотиията ви !
14
2
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
Браво ! Страхотен отговор, само не доказа как така ще съсипят честен човек или фирма без да докажат нищо ? Ще съсипят когото трябва защото прокуратурата не съсипва престъпниците, а ги пази и съсипва точно тези които ти не искаш да бъдат съсипани, които този закон ще запази, но за вас трудномислещите това е невъзможно за разбиране ! По-добре е да останат на свобода Пеевски, Тиквата и сие за да няма "ФАШИЗЪМ" и пррости герберуги да властват !
13
1
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До до 15 17 Фашисткото на закона е че могат да те съсипят като човек и да ти съсипят живото без съд и присъда.Решават че не им харесваш и айдеее...Това го има в Северна Корея.
12
3
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Гледат как да се измъкнат гад-ове.те.Най мало -умното правителство на Радев.Защо не казват кой е Берия.. ? Най вероятно Рашков.
11
2
 
0
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Да пообясниш накратко какво му в фашисткото на модела, че да разберем и ние ? Зная, че нямаш "хал-хабер" от този закон, но нали главата ти е лесно манипулирана повтаря само това което чува от "главатарите" си !
10
3
 
2
 
! Отговори
Че моделът преди 1 година
"Магнитски" е против корупцията и корумпираните, сега защо ревете, или ревете защото трябва да ревете по навик ? Който не иска този модел значи е корумпиран и преживява от корупция ! Вие хомосапиенс ли сте или дивеч за отстрел ?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В друга държава същия закон може да работи по друг начин,но в България ще е точно фашистки.Твърдо против съм.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Символ на корупционният модел в Бъггария е предаването.Панорама с Бойко Василев.Докато то не падне и докато Василев е в Бнт значи моделът продължава!
7
3
 
12
 
! Отговори
www преди 1 година
Щом и банкери и икономисти са против законодателя трябва да е много внимателен. Ако има такъв закон ще избягат и малкото инвеститори усмелили се да инвестират, а онези 600 инвеститора на Кирчо изобщо няма да стъпят тук. Кой би се навил да влага пари в държава, в която властта ако си хареса определен бизнес и "легално" да го отнеме от ръцете на създателя и собственика му..
6
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Кокорчо не лъже само когато спи.Махайте се негодници.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е закон, а нова бухалка на поредните мафиоти, яхнали държавата!
4
2
 
9
 
! Отговори
БС преди 1 година
Тези пък от кога се занимават със законодателство.
3
3
 
12
 
! Отговори
ПРОКОПИЕВ - АВТОГОЛ. преди 1 година
Къде ги намери тия ПРОПАДНАЛИ ПАРТИЙЦИ - ПП........?.... неграмотници-ще арестуват майка си и баща си.....
2
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този фашистки закон бил написан от министър Надежда Йорданова. Веднага оставка на министърката!
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоталитаризма вече си има закон!

Спонсорирани публикации