България забранява на Сергей Лавров да прелети във въздушното й пространство?

Това поставя визитата му в Сърбия под въпрос
5 юни 2022 18:47, Нели Христова
474
България забранява на Сергей Лавров да прелети във въздушното й пространство?
Снимка: БГНЕС

България затвори въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, същото сториха Северна Македония и Черна гора, съобщи сръбският вестник "Вечерне новости", позовавайки се на собствен източник.

Така, по негова информация, посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се "оказало голям въпрос", "но официалният Белград не е виновен за това".

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на руското МВнР Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на тази страна, преговори с външния министър и с председател на Скупщината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
334 Как ще написва 342 като ти самият си 334? Дървена, червена чутура. Смях.
335
0
 
2
 
! Отговори
хй преди 1 година
До 347Споко.Като трябва Вучич ще отиде в Русия.
334
0
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 година
ще мине през Унгария.
333
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
СОПРЕТЕ СЕ С ТАЯ ЗЛОБА ИДАТ АМЕРИКАНЦИТЕ -КЕФ
332
3
 
6
 
! Отговори
КАКВА РАДОСТ . преди 1 година
...за руснаците--сега ще си правят околосветски пътешествия, за да стигат до СЪРБИЯ.
331
2
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
ЛАВРАТА СЕГА ЗА ПО-КРАТКО ДА МИНЕ ЗА СЪРБИЯ ПРЕЗ СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС !
330
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждал съм написани по три броя коментари от един коментиращ, но такова чудо за първи път виждам: един коментатор започва преди 7 часа , написва за 1 час к.322-335 и спира за почивка 1 час. Сетне в продължение на още около час написва к.336-342 и вече изморен спира, преизпълнил плана си за полуденя. Много продуктивен списвач!
329
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че Киро лъжеца, докато е премиер докрав на лятото, няма да помирише руски нефт, простакът му с ***. Има една поговорка: като не можеш да направиш някого приятел, не прави от него враг. А Киро е от копоите, които знаят, че с вълка не могат да се бият, но стоят на разстояние и ожесточено лаят по него. Ген.Радев до края на живота си ще носи срама, че махна Борисов, но го замести с двама родоотстъпници американски маши.
328
4
 
11
 
! Отговори
До 341 преди 1 година
ХААААХАХА ... , само си пропуснал, че борбата им е за победа на.. Русия, и че вече смениха лидера и се прекръстиха на Възраждане (възраждане, да, но не българско, а на руското влияние в България) !
327
6
 
8
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Атака, победа, тълпата изрева, към джуджето злобно, с бялата коса. Братя атакисти, победа тра-ла-ла, изцепи се джуджето с разпенена уста. Имам черно яке, шапка и значка, патриот съм значи, атака, опа-ла. Нашата борба е за атака, и победа, и за тра-ла-ла, за победа и за бля, бля, бля. Волен президент, тълпата изгрухте, а джуджето млясна, с *** уста. Президент да стана искам, премиерче може би, и тогава власт ще имам, за да правя аз бели. Линейката спря и в ризка усмирителна джуджето си прибра!
326
2
 
2
 
! Отговори
Ларвов преди 1 година
Е що такама миме... ??!
325
6
 
12
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Залъкът си давахме насила на Русия - тая дива сила. После цели двет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси...Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше "свята", "чиста". Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеще с танка и ни взе последната луканка... Пазеше и немците и чехите. Ние тук възспявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
324
5
 
10
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Ами атентата в "Св Неделя"? Ами диверсиите и вдигането на селско въстание? Ами позицията им по македонския въпрос? Македонската "нация"? Бива ли така освободителите да се месят във вътрешните работи на освободените?
323
4
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Действията са: Не ни освобождават заедно с Гърция и Сърбия, а можеха. Натискат Сърбия да ни разтури легията. Не ни подкрепат за независима църква. Натискат турските власти да заточат владиците ни. Сключват тайна спогодба с Австро-Унгария. Дават нашите земи на Румъния и Сърбия. Подкрепят Сърбия 1885-1886г
322
4
 
12
 
! Отговори
Bp преди 1 година
На БГ не й трябват руски фашисти като този. БГ е и ще бъде демократична държава!!
321
2
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Да имаме огромна вина за приемането на всякакви рускосъветски модели и *** да ни се налагат... и раята не безропотно, а с кеф да ги приема и да вика.... За един русоман е нормално... е желателно ако Русия управлява България... а се твърди, че сте 80%... това е патологично ненормално.... Да не да сме такъв елит преди 1944г... със всичките дефекти и помии на елита отпреди 1944г ... Това след 1944г е абсолютна катастрофа... по резултата се вижда, а не щото аз искам или ти не искаш да е така.
320
4
 
10
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Да външна сила - Москва - изтреби елита на нацията от преди 1944г. Избра и възпита елита на нацията СЛЕД 1944Г. И до ден днешен масово кадри със съветски паспорти управляват държавата и старите пребоядисани днес.... Е и кой да е виновен? Разбира се и ние имаме вина, че не се съпротивляваме и приемама руския пашалък у нас....Примерно - Станишчо завърши школата на КГБ в Москва, дойде в България... на мотор с Ленчето(също рускиня) и започна да управлява България! Нормално ли е това? Не ама на!
319
4
 
7
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"През 1885г. Аксаков пише е статия във весник "Русь" думите, изразяващи концепцията на руския панславизъм: Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите, така както бяха погълнати от османците!"
318
4
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
"Пътят на Русия към Цариград значи за нас политическа смърт.. ако русите влязат още веднъж в България, то вече не ще излязат. Ний трябва да разберем, че опастността за нас иде от Русия и към нея трябва да водим една систематическа отбранителна политика, като се опираме на всички враждебни нейни елементи. В разбирането на тази политика е спасението на България и рано или късно тази политика ще бъде политиката на голямото мнозинство на българския народ" Кръстьо Раковски
317
2
 
12
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
10) След 1944г СССР нарежда да бъде избито българското правителство, българската интелигенция, да бъде проведен "Народен съд". Под нейно ръководство се създават концлагерите в България, земята на селяните се вкарва в колхозите - ТКЗСетата, селяните се обезземяват, През 1962г. 22т.злато отиват в Русия за да правят Златни Правителствени Дворци в Масква!