Лято 2022 е тук: Оптимистично начало на сезона в Слънчев бряг

Средно от 20 до 40% ще поскъпне почивката в курорта за решилите да отидат сега
11 юни 2022 18:00, Красимир Ангелов
31

Без туристи от Русия и Украйна, но все пак с оптимизъм посрещат началото на активния сезон по Южното Черноморие. Тази година ще се разчита предимно на български туристи, а основните опасения на хотелиерите са как растящата инфлация ще се отрази на резервациите.

Сезонът в Слънчев бряг това лято започна по-рано в сравнение с миналата година. След две пандемични години в курорта се завърнаха английските туристи.

"Не сме били никъде от началото на Ковид. Щастливи сме, че това свърши", сподели Ивон. "Сега е по-евтино от преди Ковид, и много по-евтино от Англия. Двойно по-евтино. Идваме тук от 10 години. Преди Ковид, и сега отново", добави Джон.

Още по темата
В курорта срещаме и Кристиян, който от 5-годишен живее в Англия. Казва, че Слънчев бряг е българската Ибиза, но седмица почивка тук му излиза много по-евтино.

Средно от 20 до 40% ще поскъпне почивката в курорта за решилите да отидат сега. Не така обаче стоят нещата с предварителните резервации. Част от тях са още отпреди Ковид пандемията.

"Нямаме лостове за увеличение на цените въпреки галопиращата инфлация. Цената на електричеството за нас е скочила между 5-6 пъти. Работа 60 дни за един хотел не може да му покрие разходите", посочи хотелиерът Александър Александров.

Хотелите са резервирани на 100%, но само през юли и август.

"Английски пазар, който слава богу се върна. Все още не е възстановил нивата си от преди кризата, но много силно разчитаме на него. За съжаление, много силните пазари - полският  и немският, все още не са се раздвижили така, както ние очакваме. Определено  там се отразява войната в Украйна", обясни Александров.

На юг от Бургас има опасения, че скъпият бензин ще се отрази на уикенд туризма.

"Това означава да няма туризъм изобщо. Тези хора не само да не дойдат при нас, но и да не отидат в Гърция, така че аз си мисля, че българинът 5 лева да има ще ги изхарчи, за да си направи удоволствието", каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ше има кинти за нови Мерджани!
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЕЧЕ СЪМ СПОКОЕН ЗА ШОУТО ПИЯН АНГЛИЙСКИ ТУРИСТА ПАДА ОТ СЕДМИЯТ ЕТАЖ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ВЕЧЕ ИМАШЕ ТАКЪВ ГЕРМАНСКИ ТУРИСТ. А МНОГО Е ЗАБАВНО ДА НАБЛЮДАВАШ ВСЕПОГЛЪЩАЩИТЕ БРИТСКИ СВИ-НЕ ДА ПОВРЪЩАТ И УРИНИРАТ ДЕТ ИМ ПАДНЕ!!...
18
2
 
9
 
! Отговори
Голяма работа преди 1 година
Голяма работа, че Киро лупка Ленчето. Човещинка си е. Не ви прави чест да го използвате срещу него.
17
0
 
8
 
! Отговори
Боко Мутрата преди 1 година
Само дано да няма спорове за паркоместа
16
0
 
9
 
! Отговори
Болни амбиции ! преди 1 година
Алчни , злобни и завистливи *** ! Това са хотелиерите и ръководствата на областите и общините им ! Почивайте в мир и мир на прахът ви ! От опечалените !
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бургас Александруполис 730 км. в двете посоки. Около 100 лв. пътни. Три дни нощувка 260 лв. Нормално обслужване. Хубава храна. За кво ми е на родното да се пробват да ме гърбят. Нали ги знам схемите. И аз съм работил сума години. Туриста тук е вакла овца за стригане.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пък ,как без туристи от Украйна ,а бежанците не са ли туристи на пп и коалиции и то безплатно )
13
0
 
12
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До средата на юни не можем да съберем 5 топли дни, къде е това лято? Хубаво беше за туризма последните 20 години. Правителството си коръчва кемтрейлс, фрикерите слагаха потниците още от март и налазваха по плажа. До няколко месеца започват и климатичните локдауни, кинти ще правят само тези които могат да доставят някакви продукти (на вратата или през интернет) на затворени/принудени да си стоят удома хора. Правителствата няма да позволят масови безредици и разруха, затова ще ни държат под ключ.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно тази статия ме подсети и отвори очите за политическите събития в България от последните дни.Както знаете,съвсем неочаквано,след дълго отсъствие се появи Слави Трифонов и обяви краят на птавителството на Кирил Петков.Всички онемяха от новината,и се чудеха какво и защо се случва,но никой не смее да се обади,така е в България.Току осъзнах че правителството пада,заради инфото че финансистът Петков ще отреже субсидиите на потъващите мутри-хотелиери.Да,мафията ще свали това правителство.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 % щяла да поскъпне почивката? Заради цената на електричеството?! Че аз да не си нося доменна пещ в хотела, бе! Направо един армейски дизел агрегат да закача на колата? Ама тия за абсолютни iдиотi ни мислят! И направиха комисии и комисиите на комисиите и надзор на надзора. И? То така се печели клиент - първо ще те предупредим, че ще те обрулим. Мога да си го позволя, ама няма моите пари да отидат при някакви пуяци с кухина между ушите. Укрите като бяха и те ли плащаха?
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички "хотелиери" да си включат касовите апарати към НАП и да изгонят дилърите и проститутките от хотелите си. Да внимават какви крадливи чистачки от малцинствата вземат на работа. И без това повече от 90 процента от хотелите по българското черноморие са руски. Тези, които са сложени да "ги управляват" много да внимават, защото България стана прекалено тежка за тяхната лека порода.
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българина няма пари за парно и хляб те за море пишат.
8
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На англичаните им излиза евтино, не защото са богати. На Сл. Бряг идват най-изпадналите им безработни простаци. Те разчитат на ол инклузива и извън пари за долнопробна водка, за друго не дават. Отрежат се в хотелите и излизат да простеят. На тях им излиза евтино, защото нашите хотелиери продават на туроператорите им пакети на безценица, за да ги запазят като клиенти. Цената за българин е два-три пъти повече. А уж сме си вкъщи.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кромид има ли?
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно се е напълнило вече с алкохолици
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радваме се на трохите! ))) Остана еврото да вземем )))
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слънчев бряг всъщност е дъждовен бряг . Ама нищо те от украинските туристи направиха достатъчно да не реват.
3
0
 
23
 
! Отговори
hihihoev преди 1 година
Нашето море е хубаво извън сезона - преди или след. По време на сезона е ********************************************************************** и т.н. :)
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее 40 % почивките 40 % парното ама важното е че сте ,,членове,, Честито начленване на членостоногите :) Евроатлантизъм с ценности и яко печатане .
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха , без туристи от Украйна, то цяла украйна е превзела морето