Служители на НЗОК на протест в понеделник

Искат ръст на заплатите и откриване на нови щатове
38
Служители на НЗОК на протест в понеделник
Снимка: БГНЕС

Над 1500 работници и служители от НЗОК в София град, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и др. ще проведат едночасова предупредителна стачка.

Работещите в Касата настояват да бъдат увеличени еднократно основните им заплати, както и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК, съобщи БГНЕС.

Протестът се организира от Синдикат на административните служители “Подкрепа”. По изчисления на САС “Подкрепа” е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г.

Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто. Членовете на КТ "Подкрепа" ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: протестНЗОК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Това не е отчет, а бляблябля. Не можеш да ми изброиш дейностите, които извършваш за 8 часа труд. Осен кафетата, судоку и клюки.
29
1
 
4
 
! Отговори
Аз пък предлагам преди 1 година
Г-жа Беновска да спре да пита и така автоматично ще спре да се излага повече. Толкова е елементарно!
28
0
 
2
 
! Отговори
Близко до акъла преди 1 година
Явно, че е гласуван бюджет за тях, многоуважаема, Беновска. Ако няма актуализация на бюджета, и в началото още не са заложени такива разходи, няма как да стане
27
0
 
2
 
! Отговори
Ох, Беновска.... преди 1 година
Пак се изложи, душице! Както всеки път. Има информация по въпроса, вземи прочети нещо, усведоми се, че тогава пиши смехории. Няма вариант, в който директор на което и да е поделение на касата, еднолично да вдигне заплатата на служителите. Има си закони. Но у ваше село няма как да сте чували за такива неща.
26
0
 
1
 
! Отговори
Куха тиква, хм преди 1 година
Като не е гласуван бюджет за такива разходи, а вероятно знаеш кой го гласува и приема, как да стане, я кажи! Със сигурност не зависи нито от директорите на касите, нито пък от управителя на НЗОК. Сега, дали разбра кой всъщност е кухата тиква???? Едва ли!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на Лорер жената дали ще стачкува на 12 000 лева заплата в борда.....
24
5
 
7
 
! Отговори
Може, Анонимен, може преди 1 година
Дневен отчет искаш, значи. Няма нужда. Само едно изречение - ако накрая на всеки месец, всеки един лекар в България иска да си получи изработеното за предходния месец, то, повярвай ми, преди това много служители на здравната каса трябва да са работили 22 дни по 8 часа, понякога и повече. Работата им е сложна и много отговорна. Понеже се подписват под големи суми пари. Това е най - същественото, което вършат. Имат и доста друга работа, която е твърде специфична и няма да разбереш.
23
5
 
4
 
! Отговори
До Д-Хаус преди 1 година
Ясно е, че нищо не ти е ясно. Нито от директорите на касите зависи заплащането на служителите, нито пък от шефа на НЗОК. Ама, ти откъде да знаеш, но пък много си силен по драскане по форумите.
22
8
 
4
 
! Отговори
Е, па... преди 1 година
Хайде нека който не е запознат поне повърхностно с работата на служителите по касите, да не разсъждава. Отговорностите им , при това персонални, са прекалено големи за неадекватните им заплати. Заплащането на труда на 99% от всички лекари, стоматолози, болници и лаборатории в България, а те са много наистина, зависи именно от работата на хората по касите. Подписват се под милиони левове ежемесечно. Като преди това са обработили куп отчети на същите тези лекари. И това е малка част от работата.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирише ми на борба кой да бърка повече в кацата/ касата с мед - НЗОК, или болници и аптеки. Готови пари лесно се харчат, още по- лесно се присвояват.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво точно вършат по 8 часа на ден, че им се полагат толкова много пари, може ли един дневен отчет?
19
2
 
11
 
! Отговори
Противоречие преди 1 година
Как така хем са висококвалифицирани, хем не могат да си намерят по-високоплатена работа?
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина заплатите в ЗОК, както и в НОИ на експертите са от порядъка на 1000-1200 лв. Малко по-високи са на главните експерти.
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези насила ли са накарани и държани да работят тази нископлатена, тежка ,отговорна и неблагодарна работа? Да напускат, навсякъде дават повече,стига да умееш нещо друго, освен редене на пасианси. Същите са като оня стохиляден милиционерски тyмop . Всеки им е длъжен,но не се отказват от благодата на държавната хранилка.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз като съм безработен що ми искат осигуровки с писма от типа 'публично задължение'? от какво в бг зависи моето осигуряване, че е толкова важно и в 'ползо народо'?
15
2
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Иска ти се на не е " концерт по желание", ама е време да разбереш, че задължителни неща за личното ми здраве ВЕЧЕ НЯМА! Ходи си търси щастието другаде, медфашизмът е в предсмъртна агония .
14
3
 
17
 
! Отговори
Реформи преди 1 година
Да махнат личните лекари. И индивидуални здравни карти.
13
1
 
13
 
! Отговори
Др. Славчев преди 1 година
Чак наесен пак ковида . До тогава ще потърпите малко.
12
3
 
7
 
! Отговори
ОК преди 1 година
Добре, да им направят 1500лв заплатите, но май тогава ще е много по-сериозен рев. Защото въобще не са 1000, а по-скоро двойно. Как така средната заплата 1600-1700, ти работиш за 1200 при положение, че навсякъде дават повече?
11
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че ходи се лекувай в чужбина или частни болници. Кой те кара да ползваш осигуровките. Осигуровките са за всички на солидарния принцип. Това, което искаш е твоите данъци да са в твоя сметка, за да си построиш твой собствен път. Това са публични приходи и съответно разходи. Не е концерт по желание и никой не те пита. Това е. Ако не искаш не плащай. За нула време данъчните ще ти намерят цаката. Така и трябва. Аман от егоисти.