Добрата новина: Мъж намери 140 000 лева и ги върна

Парите били на възрастно семейство
89
Добрата новина: Мъж намери 140 000 лева и ги върна
Снимка: Dnes.bg, архив

37-годишен мъж от София откри и върна 140 000 лева на собствениците им. Крупната сума е принадлежала на възрастно семейство, което цял живот е спестявало, за да може да купи жилище на внуците си.

Владимир Симеонов спира на паркинг пред строителен обект в квартал Бояна. На земята намира несесер, който първоначално помислил, че е на някой от работниците.

Не можех да повярвам какво има вътре. Виждам парите. Не знам колко са. Първата ми мисъл беше, че те ще стигнат до собственика. Независимо къде са те в момента и колко много се притесняват, казва Владимир пред БНТ.
Несесерът се оказва пълен с евро - общо 70 хиляди. Владимир разказва, че веднага се прибрал вкъщи, но не казал дори на семейството си. Мъжът бил твърдо решен, че ще издири собствениците. Пуснал и статус във Фейсбук групата на квартала.

Малко след като прибрал парите на сигурно място, Владимир все пак решил да се върне на паркинга. Там забелязал възрастно семейство. На въпроса какво правят тук - жената отговорила, че са загубили целия си живот. Изгубените 70 000 евро се оказали всичките спестявания събирани с години за апартамент на внуците.

Нито за миг Владимир не се усъмнил, че това са хората, които издирва.

Бяха гравирани четири имена. Издълбани в самия несесер. Това бяха четирите имена на техните внуци. Той ми ги цитира без дори да съм му казвал да опише обекта. Жестът, който направи човек в момента, в който му предадох несесера беше следният. Бръкна, извади една от пачките без да поглежда каква е. Сгъна я й я издърпа. Толкова банкноти колкото издърпа ми ги даде, казва той.

Владимир не приел парите. С примера си младият мъж желае да покаже на 7-годишната си дъщеря, че моралът и доброто сърце са по-ценни от парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: семействопари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
2
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 година
Браво г-не, радвам се че все още има честни и разумни хора в тази държава!
67
0
 
3
 
! Отговори
100ЯНОВА преди 1 година
Какво да кажаЧОВЕК
66
1
 
6
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Да,хубаво е ,че в нашето трудно време все още се случват добри чудеса,като в приказките!По този повод си припомних едно стихче от читанките за четвърти клас:"Вървя си по пътя и виждам кесия.А Ленин ми шепне:"Върни я,върни я!"По онова време Ленин беше критерий за добро и зло!О,минало незабравимо!А Владо го поздравявам от все сърце!Дъщеричката му ще стане истински човек!
65
6
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
140 бона носят у джоба за партамент значи не са чисти :)))
64
2
 
8
 
! Отговори
стефчо преди 1 година
АПЛОДИСМЕНТИ !!!!!!ХВАЛА !!!!!!!
63
10
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
Заради камерите наоколо ги е върнал, пък вие вервайте във възвишени идеали и висок морал....
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял живот да спестяваш води само и единствено до това инфлацията да ти изяде огромна част от парите. Хората трябва да се научат на финансова култура и да ИНВЕСТИРАТ, не да пестят. С пестене човек само губи и става беден, богат се става с инвестиции.
61
0
 
16
 
! Отговори
ОНЗИ преди 1 година
ДОСТОЕН ЧОВЕК СЪБРАЛ В СЕБЕ СИ ВИСОК МОРАЛ ЗУШЕВНА ЧИСТОТА И Т.Н. - БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ !!!
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!
59
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С чужди пари няма щастие!Изкушението е голямо, но здравата мисъл е надделяла!
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрастното семейство от село ли е?
57
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха ***
56
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Историята е истинка и е малко старичка - може би седмица две минаха от въпросният случай ... Аз едно не мога да разбера, как при такава новина пак се намират хора с негативни и прости коментари, явно не си давате сметка и не осъзнавате в какво сме се превърнали ...
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пияница мистик Да не би да искаш да кажеш бейзболна шапка? Щото си написал баскетболна!?
54
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази новина (ако е вярна) има поне двама 6aлъци. Изгубилят парите и върналият парите.
53
1
 
21
 
! Отговори
шапки долу! преди 1 година
Надявам се историята да е истинска и да се замислим кое всъщност е от значение. Вселената ще го възнагради пребогато за благородството му. Браво!
52
0
 
24
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Човекът просто е следвал съвета на Христос: "Събирай си съкровища на небето, а не на земята". Всеки християнин би трябвало да знае, че сме временно на Земята и тия богатства няма да си ги вземем на оня свят. Но духовните съкровища, които сме събрали, след смъртта ще са безценни ;)
51
15
 
4
 
! Отговори
Rеее преди 1 година
Пълен фейк, кой се разхожда с толкова пари в джоба, пък и разплащания над 10 хил. лв се правят само по банков път. А щом са в евро няма как да не са минали през банка (много са за чейнж). Пробито отвсякъде...
50
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
53, 'Ходи си вЕрвай там на тираджиите, склададжиите и кофражистите' ---- не мерси, аз нямам колеги щото не съм прегърбен бачкатор на заплата
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
51, бачкането не било робство, а свобода