КНСБ иска повишение на доходите

Търси повишение за бюджетната сфера
13 юни 2022 14:33, Росен Стойчев
20
КНСБ иска повишение на доходите
Снимка: БГНЕС

До края на годината ще се наложи нова актуализация на бюджета – това прогнозира директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов, съобщи БНР.

От синдиката настояват доходите на работещите в бюджетната сфера да бъдат увеличени поне с 15 процента.

Още по темата
От синдиката искат от 1 юли минималната заплата да бъде повишена от 710 на 760 лева, а от 1 януари догодина да има ново увеличение.

"За четири месеца имаме три корекции на прогнозата за БВП и тези три корекции водят за четири месеца 7 млрд. повече БВП очаквания заради инфлацията по текущи цени. Това според нас е така, но най-вероятно ще се наложи още една актуализация, тъй като средногодишната инфлация, която е заложена в момента, за да се изпълни, това означава, че от днес до края на годината инфлацията месец за месец трябва да нараства по 0,3 процентни пункта", добави Костов.

"Така е заложил министърът на финансите. Аз силно се съмнявам, че ще нараства с 0,3 процентни пункта. Най-вероятно ще бъде с 1-2, може би 3 процентни пункта повече от този средногодишен индекс, който е заложен", каза експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15% - разбирай на едни 5% на други 25%. Вече в 4 агенции се подготвят нови заповеди на служителите с увеличените заплати. Дори в сегашната актуализация има 297млн за заплати, които уж ще дойдат от реформите - реформите в случая са преименуване на отдели и дирекции. Вие си лайте тука, че нямало да има увеличение на заплатите. Идват избори, ако не вдигнат на държавните служители на кой друг да вдигнат...
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ИТЩе ги замразят даже може и да Ви ги намалят заплатите -българина докато разбере какво се задава отвън ще се наложи да рови по кофите .Така и не ви увряха тиквите -купона приключи ,банките почнаха да събират раздадените евтини пари -лихвите се вдигат и се хващайте за работа ,тая инфлация не се бори с вдигане на заплати ,а с криза и високи лихви по кредитите .Трябва да спрете да харчите,ама Вие не искате ,еми има начини да Ви накарат
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнесът е на ръба, няма как да се увеличат заплатите. Ако КНСБ плаща заплатите, осигуровките, данъците, тока и т.н. съм съгласен.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ми да дадът те парите и готово!
11
2
 
7
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 1 година
КНСБ спокойно папкаше 12 г.при Борисов,когато имаше идеални условия за постепенно вдигане на заплати и пенсии.ББ все говореше какви инвестиции се правят,какъв икономически възход имаме.Къде бяхте тогава?Не трябва да се вдигат парите.Трябва яка чистка навсякъде,нова райониране на д-вата и т.н.
10
7
 
3
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Никакво увеличение за държавни служители от администрацията. Никаква работа не вършат и обслужването там е трагедия.
9
4
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
бюджетната сфера? Ами да съкратят половината, а на другата половина 100% увеличение. И без друго едната половина е безполезна, само да внимават коя половинка изхвърлят.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още си пазя банкнота от 100 000 лева. Както е тръгнало скоро може да имам и банкнота от 100 хиляди евро.
7
2
 
2
 
! Отговори
ИТ преди 1 година
Замръзиха заплатите тази година при нас. Уж август трябваше да ги индексират, ама днес дойде мейла. Замръзиха и наемането на нови кадри, а едно птиченце ми подшушна, че ще има и сериозна чистка. Или както се пееше в една песничка - сега е момента за апартамента. Хаха. Ще има да я търсим постната пица на Дянкофф.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цена за редене на ламинат (само труд) за 1 кв.м. през октомври 2021 - 18лв. Цена за същото нещо към днешна дата 28лв. Ето така драги ми смехурковци се помпа хиперинфлация! Хайде пишман майсторчето да си нареди ламината във външния kлoзет на селото от където се е пръкнал!Още малко остава, насрещният вятър вече задуха отвъд океана, а при нас ще е ураган. Вдигайте заплатите и цените, печатайте хартиики, всичко е точно. Това вече сме го гледали 90-те!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде пари?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това повишение няма да го получите защото предстои криза и работодателите се подготвят за нея .Доходи не се вдигат с махане на ръка ,а с работеща икономика и инвестиции в технологии,производства и най-вече работещи трудови закони .Освен това вдигането на доходите изкуствено води до още по-високи цени .Инфлационна спирала му се казва-вдигат ти заплатата с 500 лева и след един месец тия 500 лева са изчезнали защото търговците са вдигнаи цените след твоята заплата на всичко
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и хората искат последните 20г по високи доходи ама кнсб не искаше не иска дори да се работи законно в бг
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко в тази държава се развиваше добре до 89-та година. След 1989-та година България съществува формално. Разпродадохме всичко на Европейския съюз, ликвидирахме промишленост, земеделия, селско стопанство, финансовите изделия, култура, наука, всичко. Всичко спря в тази държава след 89-та година. По нареждане на нашия Султан - ЕС!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато КНСБ беше под ръководството на професор Кръстьо Петков, вървеше добре, но сега е много олигархически ориентирана.