Helpbook: Парк Заимов се е превърнал в кучешки, страх ме е за децата

Получихме сигнал за убити таралежи, оставени до детска площадка
14 юни 2022 22:16, Анисия Иванова
47
Helpbook: Парк Заимов се е превърнал в кучешки, страх ме е за децата
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info пристигна стряскащ сигнал, който гласи: "При косене на тревните площи в квартал Младост 1 А са убити два таралежа и труповете им са оставени на място, непосредствено до детска площадка.

Надявам се да бъдат своевременно отстранени, тъй като освен недопустимо от гледна точка на хигиена, това води до травматични преживявания за децата. Надявам се също в бъдеще да бъдат взети мерки, за да не бъдат наранявани при тази дейност животни".

За пореден път ни сигнализираха за безотговорни стопани на кучета, които редовно пускат домашните си любимци да тичат на обществени места, този път в столичния парк Заимов: "Паркът е буквално превзет от кучета без повод. Голяма част от тях са огромни. Вече ме е страх да пускам децата си свободно...те ли трябва да са на количка или кучетата на повод? Навсякъде е пълно с кучешки изпражнения. Кучетата тичат, търкалят се, бият се или си играят абсолютно навсякъде без повод. Децата ми са на 1.5 и 3.5 г и повечето кучета са по-високи от тях. Кучетата тичат в пясъчниците по детските площадки, докато съвсем малки деца играят вътре. Вече редовно се виждат и кучета във фонтаните. Неведнъж съм подавала сигнал към callsofia, отговорът е стандартен и абсурден. Вчера за пореден път ми отговориха, че били направени 16 проверки, 90 собстеници проверени и 5 били в нарушение. Това е смешно. В парка, който е пълен с кучета, много рядко се вижда куче на повод и то обикновено е дребна порода. Инцидент ли е необходимо да стане? Между другото охраната и камерите за какво по-точно служат, че не могат да се използват срещу тези нарушения?", пита авторът на сигнала.

Неприятности с кучета имат и във Варна. Глутница от огромни кучета гонят и нападат преминаващите в близост до бензиностанция в града. Нашият потребител пита кога този проблем ще има решение.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паркът е за всички и най вече за кучета
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То да е само Заимов. Всички паркове в столицата са кучешки тоалетни, а децата там около площадката и да не се мърдат много много извън нея. Трябват яки глоби, защото е очевадно че на съвестта на кучкарите не може да се разчита.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Редовно виждам изхвърлени памперси и как парка се ползва за тоалетна от деца.
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А когато ти крещиш на децата си да не се цапат в пясъчника и си с биричка в ръка на детската площадка, нормално ли е? Това стандартна гледка на пирамидата в Заимов (детската площадка до Кракра) Или "мили" *** и татковци седят в заведението на питие да "разпускат" и крещят от място "не се катери" ... Не, кучетата са ти виновни... Запознай със закона, че точно в тази парк има обособена кучешка алея, и то от почти 20години...
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблем не е дали ще те ухапят, а че превръщат парка в тоалетна, човек го е гнус да стъпи на тревата
30
10
 
9
 
! Отговори
ай с…р преди 1 година
а като храните улични кучета почти пред всяка кооперация не ви е страх ? точно тази порода от снимките Голдън ретривър кога ше ухапе дете или възрастен знаете ли ? ами точно никога ! тази майка и не само тя , като пуши и пие кафе със сигурност хвърля фаса и чашката в тревата , но това не снима .
29
12
 
14
 
! Отговори
Ппп преди 1 година
Наистина жалка държава, пълна с ***. Приятно изненадана съм, че все още има хора, които смятат, че децата и хората са по-важни от смрадливите животни, бях загубила надежда
28
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Част от парка Заимов е едно от местата определени от общината за разходка на кучета.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33 И какво ти е виновен кмета?? Българинът живее като куче и с кучета.Някой кара ли ви да ги завъждате по градовете??
26
3
 
9
 
! Отговори
33 преди 1 година
В Зарата всички са кучешки.Кмета нехае!Отдавна е сдал багажа!
25
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега на мода е секc с животни, ако собствемик на кучето е жена тя със сигурност прави секc с кучето си.
24
25
 
9
 
! Отговори
Дрескод преди 1 година
Не смейте да ограничавате правото да отглеждаме домашни приятелчета!
23
0
 
2
 
! Отговори
звучи добре... преди 1 година
До Анонимен ... ама сигурно те боли носа, дори като се събудиш
22
2
 
25
 
! Отговори
Ох преди 1 година
Това е политика. Нали помните в началото на пандемията, когато бяха забранили разходките в паркове, санитарният контрол разрешаваше на кучкарите.
21
1
 
14
 
! Отговори
Боду СОД преди 1 година
Тези охранители и техните инспектори много спят , даже и през деня ! Явно някоя чужда булка ги приютява ? ! Защо пък не , даже и държавата им плаща за това .
20
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако така почнем да санкционираме и паркиралите в градинките в между блоковите пространства бързо ще освобосим 30% от тревните площи и ще има и за кучета и за деца. А тези, които се позовават на законите внесени от запада... Знаете ли, че там в масовия случай зелените площи са забранени И ЗА хората, дори има и табелки да не стъпвате по тревата? Да вкарваме ли и тоя закон или ще се кротнете малко със сигналите преди да ни заробите тотално - по западен модел?
19
1
 
21
 
! Отговори
Bond преди 1 година
Централната алея на Заимовия парк е забранена за кучета, на асфалта има знаци(леко поизтрити) и не само че никой не го спазва но и са сложили един леген с нарисувани лапи до чешмата да пият вода от него
18
2
 
33
 
! Отговори
Безобразие преди 1 година
Човек, докато отиде и се върне от работа или от училище, по 50 кучета му се завират в краката с или без каишка
17
6
 
30
 
! Отговори
Пу преди 1 година
Нали са домашни любимци, да си държат вкъщи.
16
2
 
23
 
! Отговори
Всякакви гадини преди 1 година
Първи сме в света по операции от кучешка тения от години