Собственикът на кучето, жестоко нахапало дете, под гаранция

Анастас Караиванов се отказва от шестте си кучета
18 юни 2022 13:22, Елка Василева
64
Собственикът на кучето, жестоко нахапало дете, под гаранция
Кадър: БНТ

Собственикът на кучето, което разкъса дете в хасковското село Въгларово, излиза от ареста срещу 6000 лв. гаранция. Това реши Районният съд в Хасково. Сумата трябва да бъде внесена в 7-дневен срок, предаде БНТ.

Още по темата
Анастас Караиванов бе задържан в петък. Прокуратурата поиска постоянен арест за него. Той е обвинен, че не е положил необходимите грижи за кучетата си, в резултат от което на 10-годишното дете е причинена тежка травма.

Момчето е в пловдивска болница в тежко състояние. То пострада сериозно във вторник, когато куче от породата Английски вълкодав се отскубна и го нападна. Момчето е било с баба си и друго дете.

"Единственото, което искам, е детето да се оправи. Само за това се моля, ще помогна с всичко, което е необходимо. Не се чувствам добре, не съм искал това да стане. Махам кучетата, подарявам ги", каза Анастас Караиванов в съда.

Той каза, че има 6 кучета, които отглежда, за да му пазят стопанството, което било ограбвано.

Наложената днес мярка „Парична гаранция“ може да се обжалва в Хасковския окръжен съд.

В селото още в сряда тръгна подписка с настояване животните, които след серия жалби бяха редовно регистрирани, да бъдат премахнати. Хората се страхуват от кучетата и не се движат в района на стопанството на Караиванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
6
 
! Отговори
Дес преди 1 година
Едни трябва да са правилата при отглеждане на куче на територията на собствен имот (с големи огради) , съвсем други - за разхождане на куче по улици и в градска среда. Двете неща не бива да се смесват. Аз искам като вървя по улицата , собствениците на кучета да имат уважение и да не позволяват на животните да ме нападат. Аз пък имам уважение към чуждата собственост и никога не влизам без покана в чужд имот. Там , зад оградата, който каквото куче иска да си отглежда.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ... Носел си АК .... Ахахахаха. Ама верно ли. ДА не се бъркаш нещо. Я провери. Това дето го носиш в гащите да не е АКо ? Колун ....
47
2
 
1
 
! Отговори
Дес преди 1 година
То тогава никой не му е виновен. Виновна е бабата , че му е позволила.
46
0
 
4
 
! Отговори
Дес преди 1 година
Който има кучета трябва да направи солидна ограда с табели на нея , че такива се отглеждат там, за да не могат да излязат и да нападнат хора.Ако някой се промъкне, въпреки всичко това, в имота и бъде нападнат от кучетата пазачи , да не се търси отговорност на собственика , каквото и да е състоянието на промъкналия се. В конкретния случай собственикът не е направил нужните огради , за да предотврати инциденти с хора, намиращи се извън имота му. А ако детето е влязло зад оградата при кучетата ,
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това си нося АК и ако ме нападне куче го стрелям.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само проблеми с тия кучета и кучкари,да забранят всички едри породи кучета и баста,който иска да си гледа декоративни породи,всички други да се изнасят извън страната,който иска да си ги гледа,но не тук,не и сред хората,ако иска да отива в Родопите да си ги отглежда във ограждения,да им се радва колкото иска,в обществото работа нямат
43
6
 
4
 
! Отговори
Беден преди 1 година
Давам 6000 лв. Гаранция и него да го нахапе куче така
42
1
 
0
 
! Отговори
Уфчарка преди 1 година
За охрана на стопанството да си беше взел английски ромбодав.
41
3
 
6
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 година
Хаха..английски вълкодав?!Като пишете статии па се информирайте малко..Не е сложно да напишеш правилната порода куче.
40
13
 
7
 
! Отговори
Ловец преди 1 година
Отстрелвам кучета,котки и всякакви животни.Разпологам със собствен превоз.Тихо,безшумно и без свидетели.При интерес ще дам контакти.
39
0
 
1
 
! Отговори
Руши преди 1 година
До АнонименИли както Руши Видинлиев пееше Всичко се връщааа :)
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха разрешени огнестрелните оръжия хората щяха да свършат работата на съда.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 30Те стопаните глезеят кучетата и после тези кучетата си мислят че им е позволено всичко.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33Решението е 30 камшика на голо на центъра на града и това да се стриймва наживо, така че другите кучкари да си имат едно на ум и вече след това да влиза в съда да го съдят.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците са казали what goes around comes around. Така, че собстника много да не се разва че е под гаранция.
34
1
 
12
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Всички овчарски кучета са силно териториални, хапят хора и трябва да се отглеждат със специално разрешително. Така наречените "бойни породи" като питбул, бултериер и тнт. хапят хора когато са научени от собственика си. Бойните породи нараняват собствения си вид, за това са създадени чрез селекция. Трябва да има ефективни присъди (от рода на 10-15 години) за всеки изкълченяк който отглежда опасно куче само за гъ3aриятa или "защото така е модерно" и причинява страдания на друг човек от пpocтотия.
33
5
 
14
 
! Отговори
Всички кучкари преди 1 година
В ЗАТВОРА да ринат *** и да им пуснат кучешки лай 24/7 да слушат в продължение на една година. Защото на това заприличаха всички градинки в страната заради тези.
32
3
 
9
 
! Отговори
Аман от кучкари преди 1 година
Тия кучкари в бг - като вземат да им дават по 10 години затвор забравят и за догове и за вълкодави и за всичко.
31
4
 
2
 
! Отговори
Ясъмкон преди 1 година
Хвърли камък по мене аз ще те вкарам в кома с разкъсвания и ще знам че няма да лежа в затвора защото за тебе това е нормално поведение
30
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо странно им стана на хората в тая държава. Всеки втори с куче. Деца не гледат, ама кучета имат. Всички алеи в парка се превърнаха в кучешки тоалетни. Вместо деца да играят в тревата и да има пикници, кучешки *** и пикни. Детските площадки са заградени, за да могат кучетата свободно да си движат из парка и децата да не им пречат, вместо да е обратното. Някакъв контрол трябва да има.