Василев: Правителството не би издържало вота на недоверие, ще отидем на избори

ПП ще загуби, ако продължи да управлява, смята министърът в оставка
19 юни 2022 17:13, Анисия Иванова
166
Василев: Правителството не би издържало вота на недоверие, ще отидем на избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан. Това каза днес на извънреден брифинг в Плевен Радостин Василев, министър на младежта и спорта в оставка и бивш областен координатор на партия "Има такъв народ" (ИТН) за област Плевен.

По думите му мъчение ще бъде правителството да управлява при тази ситуация в парламента. "Мисля, че "Продължаваме промяната" трябва да ходят на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра", каза още министърът в оставка. Според него "Продължаваме промяната" ще загуби, ако продължи да управлява "в един аморфен парламент с плаващи мнозинства". "Продължаваме промяната" получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори", смята Василев.  

Още по темата

"В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство", каза още Радостин Василев. Той коментира създалата се вчера ситуация с двете декларации от вече бивши и настоящи представители на ИТН в областта като благодари на структурите, които са застанали зад него. "Истината е, че ИТН имаше офиси в четири общини – Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях – Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси", обясни Василев. 

"Кой кого подкрепя ще се види на избори", каза още той, но не се ангажира дали и как хората, напуснали ИТН, ще участват в евентуален предсрочен парламентарен вот. "Със сигурност знам едно - хората, които застанаха зад ИТН, не могат да приемат това, което се случва в момента", добави министърът в оставка.

Вчера до медиите бе изпратена декларация от структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник, чрез която те заявяват, че напускат партията и подкрепят министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-и МИР - Плевен Деян Петков. В друга декларация, изпратена няколко часа по-късно и подписана от общинските координатори на Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Искър, Кнежа и Червен бряг, се посочва, че те застават твърдо зад ръководството на политическата партия ИТН.

Бившият вече общински координатор на ИТН в Плевен и независим депутат Деян Петков бе категоричен, че не е бил обект на натиск от никого – нито от ръководството на партията, нито от министър-председателя Кирил Петков. "Взел съм решението си сам, по свое убеждение", заяви той.

Общинските координатори на Левски, Кнежа и Пордим - Георги Борисов, Симеон Илиевски, Цветомир Петров, казаха че напускането на ИТН за тях е моралното решение.

На въпрос дали е морално напусналите групата на ИТН в парламента депутати да останат като независими Радостин Василев обясни, че според него по-моралният избор е те да не си тръгват, а "да работят против продажбата и предаването на идеите на ИТН, което прави в момента ръководството и под натиска на такова ръководство останалата част от групата".(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера го видях тоя "борец" за народното добруване слезе от мерцедес за 300к, типична селска м. У тр а. от най- простите, такива Тиквун ги събираше около себе си навремето, то като гледаш и Дългия какъв е, нищо чудно че се е обградил с такива, и закономерно му забиват нож в гърба. Ще си гледаме цирк, това е. Когато утайката на обществото, тези с най низки страсти без никакви морални ценности и с една единствена цел в живота - да крадат, представляват народа, значи това не народ а...
98
3
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
ИТН се разпадна само,защото Учиндолския дългуч каза истината.Всички мизерници,които за пари са готови да изкарат майките си да проституират нямат място в политиката.На бъдещи избори същите тези мизерници ще отидат в други партии само за пари.Сещам се за Данчо ментата обиколил всички партии,даже и фес си сложи.Бог да пази България.
97
0
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
А ве стига ве Роска как няма да издържите толкова пари пръсна да обикаляш по села и по паланки и по депутатски банки и да набираш кадри за ПП.Амчи Киро на тебе разчита я кво си се отчаял.
96
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Руди гела лошо се наигра - на изборите - пп взима - 5-6% той като независим остава извьн парламента и службите го прибират за заплахите срещу онази депутатка имунитет няма да има против сьдебно преследване
95
0
 
1
 
! Отговори
Асьо Очите преди 1 година
Каква тайна пази г-н Трифонов, за да го е страх да си покаже очите в обществото и да се опитва да управлява от диванчето?
94
2
 
0
 
! Отговори
gey alert преди 1 година
Този има жена и деца, а Слави и Боко какво имат?
93
0
 
0
 
! Отговори
селски ебач, тегав преди 1 година
Не знам колко *** трябва да си излапал, за да говориш така сладко като Руди, но съм уверен, че славуцата е излапкал доста, ама доста повече и по-често. Дайте да си говорим откровено. Все пак човека няма жена и деца, също като Буцатa. Gey Alert
92
0
 
3
 
! Отговори
Влака с критиката преди 1 година
Ако го нямаше Слави тия щяха да се докопат и до БНБ и щяха да се махнат сами като го "изчегъртат" до последния цент... Ама сега идат едни пари от ЕС и Андреево и не им се шава.То с по милярд кредит на месец и Луна може да управлява де ...
91
0
 
4
 
! Отговори
Фактите преди 1 година
Киро тоя така го е надъхъл с Ю кен ду ит ,че чак партия ще прави . Само дето схема с връщането като депутат със заплахи не сработи и малко увисна като коремчето му далаверата... То аз това сега го играе секретарка-ястреб поне да си отработи "надъхването"...
90
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Изборите са най-доброто решение.Ще изхвърлим чалгата от Парламента и ще я изпратим където и е мястото-в кръчмата.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един вот на доверие и или мафията или ние, ако не избори. Ясно е, че на народа му писна, иска реформа.
88
0
 
1
 
! Отговори
Зъл Глобалист преди 1 година
Нужно е единствено да погледна какво се пише в жълто-кафявата медия pik, за да се ориентирам за кого да гласувам.
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Севда тлъстинката е развързала чекмеджето!
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аба идвам *** къра и да питам бутнайми ли правитилството?
85
13
 
13
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
ГЕРБ печели при едни избори.. другите го духат. И заминават...кой в затвора кой на околовръстното да върти сфирки.
84
8
 
19
 
! Отговори
КОВАРЕН РИМЛЯНИН преди 1 година
НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ НА ПРИКАЗКИТЕ - МНОГО Е КОВАРЕН....
83
4
 
4
 
! Отговори
И к,во от туй преди 1 година
Каквито и колкото избори да има, в територията "Политически Клондайк" резултатът ще е един и същ: Избори, бюлетини, власт, плячкосване е грабеж.От Дедо Ви Морз
82
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има огън в това момче, не е някой послушко.
81
5
 
14
 
! Отговори
БЯГАТ ОТ КИРО И АСЕН преди 1 година
КИРО И АСЕН ГУБЯТ ИЗБОРИТЕ НАЕСЕН! ТОВА ГО Е СТРАХ ДА ПРИЗНАЕ АСЕН ВАСИЛЕВ! ЗАТОВА ОВЪРТА СЕГА ЧЕ НЯМАЛО ДА МИНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО! ЗАЩОТО МНОГО КИРЧОВЦИ ИСКАТ ДА СМЕНЯТ ОТБОРА ИМ С ТОЗИ НА СТЕФАН ЯНЕВ, ЗА ДА ЗАВЪРШАТ МИНИСТРИ ПАК ПРЕЗ ЕСЕНТА АМА ПРИ ЯНЕВ , НЕ ПРИ КИРЧО, ЩОТО СЕ СМЯТА ЧЕ ЯНЕВ ЩЕ ИМ ВЗЕМЕ ЦЕЛИЯ ЕЛЕКТОРАТ КАКТО ТЕ ВЗЕХА ЕЛЕКТОРАТ ОТ СЛАВИ 2021Г! КАЗВАТ АНАЛИЗАТОРИ ЧЕ МИНИСТРИ - ПРОМЯНАДЖИИ, А И БЕСЕПАРИ СЕ ОГЛЕЖДАТ ВЕЧЕ ДА СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ ПРИ СТЕФАН ЯНЕВ В "БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД".
80
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
троен хитрец е този - пари от поста на министър, пари от продажбата си на ПП, сега иска пари да се върне демонстративно към Итн