Родители от Пловдивско обвиняват медици, че подменили бебето им

Акушерката обяснява, че е станала „техническа грешка“
22 юни 2022 09:06, Елка Василева
25
Родители от Пловдивско обвиняват медици, че подменили бебето им
Снимка: архив, БГНЕС

Родители от Пловдивско обвиняват медици, че са подменили бебето им. Лекарите в родилното записват, че новороденото е момче. Два дни по-късно обаче става ясно, че бебето е момиче.

Бащата Сандо Александров разказа, че жена му родила на 18 юни вечерта. Лекарката излязла с бебето и им казала, че имат момче. След два дни извикали бащата да припознае детето, тъй като с майката нямат брак. Дори избрали име - Асен.

Майката също разказа, че лекарите ѝ казали, че има момченце. Сега обаче не са сигурни, че момиченцето е тяхно.

„Ще го вземем, ще правим ДНК тест. Ако не е наше, ще го върнем“, каза майката.

От болницата обясни как се е стигнало до неприятния случай.

„Понякога може да се случи от преумора, както е станало в този случай. Когато пъпната връв е на масури и застане между крачетата на бебето, може да имитира тестиси. В бързината, ако се сгреши, тази грешка започва да се предава по веригата нагоре, тъй като бебето се повива и му се слагат гривните“, обясни д-р Христо Кунчев, началник на родилното отделение.

Той допълни, че от болницата са предложили на семейството да се направи кръвен генетичен тест за доказване на бащинство. Бащата обаче е отказал. Той е подал жалба в прокуратурата.

„Имаме съмнения, че дори да не сме родителите, те могат да направят така, че ние да сме“, смята бащата.

Акушерката, която е изродила бебето, е с над 40 години стаж. Тя обясни, че просто е станала „техническа грешка“.

„Пъпната връв, когато е между краката, като го взема, мога да се объркам. За първи път ми се случва да направя такава грешка, обясни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ДНК теста трябва да е за сметка на акушерката. Докъде са стигнали... И смех, и грех... с 40 годишна практика )))
15
1
 
4
 
! Отговори
Що се ядосвате, бе? преди 1 година
Нали тенденцията е в Гейропа да се раждат деца с неопределен пол. Та засега не се знае какво е бебето. То като порасне може да реши, че е момче.
14
0
 
6
 
! Отговори
40г стаж преди 1 година
Може да съм уморон и дори пиян но винаги знам с кого си лягам и никога не правя техн. грешка.
13
1
 
4
 
! Отговори
kk преди 1 година
На далавера са с момичето - булките се продават, пари ще изкарат. Виж, ако е момче ще трябва пари за булка да събират.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да направят дни тест на детето, на майката и на предполагаемия баща. Ако има разминаване - следователно е имало престъпление от страна на медицинския персонал. Колко български майки, когато раждат, се страхуват за децата си- да не би някоя акушерка да ги подмени или да им посегне.. Жалко, че нищожествата защитават именно такива! Явно забравихте, че преди време за оная акушерка, дето удари с юмрук са малко дете, после взе да се оправдава колко е била изморена.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е станало грешка. Ама си остава за цял живот.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази акушерка е за съд, нямат оправдание от родилното. Медицинските лица си позволяват доста нередности, понеже се считат за недосегаеми, защото законът е зад тях.
9
1
 
4
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Ехографските прегледи не дават гаранция между другото. Зависи бебенцето на коя страна е когато дойде час за преглед, то постоянно се търкаля вътре. Възможно е неопитен лекар да се обърка също.
8
2
 
9
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Без съмнение лекарите са за съд. Макар и да се съмнявам, че е умишлено. Ама въпросът е - защо таткото толкова категорично отказва тест за бащинство? Нашата психология е така изградена, че по- скоро бойме го приели за допълнителна гаранция, нещо което ще ти помогне да си рахат целия живот и да не се съмняваш. Та пак ми е интересно, татиту що отказва ?
7
3
 
11
 
! Отговори
Св преди 1 година
Е добре де, не са ли ходили на контролни ехографии - поне веднъж в месеца. То пола се знае от 3-4 месец още... явно напълно безхаберни родители - каквото излезе. Дали има някакви аномалии по време на бременността, няма значение май за тях. Важно е родата да се събере на ядене и пиене като се роди.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е затова в миналото жените са раждали и на полето и в домовете си. И грешки няма. На Запад се ражда и пред мъжете.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мътна работа, хора от етноса , лекар който не може да определи пола, много съмнително...
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера защо толкова им харесва името Асен?! Може би, с неуките си глави го свързват с Хасан? Но името Асен е чисто българско и са го носили цяла династия царе!
3
2
 
27
 
! Отговори
Ц-нска драма преди 1 година
Ами ако се окаже, че този, дето претендира за бащинство, не е биологичният родител? Може да е някой братовчед от родата. Тогава има да се чудят кого да бият - докторите или майката.
2
0
 
18
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
"Дори избрали име - Асен"... Те вече сигурно имат поне 4 деца с името Асен. Но не за друго, а защото е абсолютна класика. Версачи също набира популярност и през 2023 г. ще доминира.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... от болницата са предложили на семейството да се направи кръвен генетичен тест за доказване на бащинство. Бащата обаче е отказал...А такааааа, ко стана? Жена, тия деца не са от тебе!