Чакане по 3 ч. на "Кулата" за гръцкия плаж, отлив от Черноморието ни

От бранша у нас отчитат спад от 20% спрямо миналата година
2 юли 2022 21:00, Анисия Иванова
219

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото хубаво нещо на ЕС ,е че вече Северна Гърция пак си е наша :). Има си цели курорти където си пише всичко на български и местните гърци говорят български. Само на Катерини не ми хареса - като на Слънчев бряг е , но е пълно със сърби- още по- зле!
185
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 1 година
имам познати които имат два малки хотела на нашето море но не стъпват там ходят само в Гърция
184
0
 
6
 
! Отговори
Четете преди 1 година
Потърсете статиите: "Нови безумни цени за летовниците по морето, яко дерат кожи".Бунгало за 6 човека, от 330 до 490лв на вечер! В Гърция, познати в момента са 5 човека в къща за 90 евро на вечер.
183
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Язък! Нашите мушмороци няма да вземат големите пари с големите цени! Тю да му се не види....
182
1
 
12
 
! Отговори
nikonik преди 1 година
Току-що се върнахме от Гърция.Всичко е супер..... НО,от края на юни до началото на септември и мега жега, не се трае!! Чудовищни горещини, каквито у нас имаме няколко дни през юли и август...
181
4
 
6
 
! Отговори
Скънка преди 1 година
Винаги съм защитавал родното черноморие. И там има хубави места, качествено обслужване. В никакъв случаи не е по -скъпо от Гърция.- говорим за целодневна консучация, обяд в ресторант, вечеря в качествен ресторант. Но тази година няма да понеса и 10% по- скъпо.съотношението цена- качества вече ми писна. За това, тази година адиос.
180
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любопитно защо инфлацията гони българите от родното море, но не и от гръцкото. А дали това че тук всеки се опитва да ти одере кожата - концесионера, таксиджията, викача, ресторантьора и т.н. , дали има нещо общо?
179
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция е за бедняците. Баровците с много пари ходят на Черноморието. Само те могат да си го позволят.
178
3
 
7
 
! Отговори
До архив за псиел преди 1 година
Леле, колко агресия в един пост. Тресе те комплексът май. Тва, че имаш 40кв.м. в Приморско или в някой друг черноморски катун по никакъв начин не нинотечи да си изкарваме добре в Гърция. Къпем се в чиста вода, ядем прясна и вкусна храна в таверните, с нас се от отнасят добре и като цяло туристическият продукт е несравним с българския. А ти си ходи пеш в жегата да супермаркет, щото си тарикат и не пестиш цяла година за седмица почивка. До плажа с колело ли ходиш? Път има ли? А канализация? ***
177
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, интересна работа - колкото повече надуват цените в хотелите и ресторантите, толкова по-слаба е посещаемостта. Дали пък няма някаква причинно-следствена връзка, чудя се? Да ги вдигнат с още 20-тина процента, пък може някой да се излъже :D
176
14
 
7
 
! Отговори
архив за после преди 1 година
Шопето кара 350 км и чака три часа на отиване и още 350 км и три часа на връщане, за да се хвали после в махалата че бил на чукалаците в Гърция с тенджера кюфтета и буркан лютеница щото неговото море било само тарикати. Все пак и бедните трябва да се глезят. ЦЯЛА ГОДИНА СЪБИРАТ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ МОРЕ. На мен морето в бг ми излиза почти без пари, щото имам морски ап и ходя когато искам, естествено по обезлюдени плажове, а супермаркета ми е на 2 мин пеш.
175
7
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Добре е че повечето хора заминават за Гърция на почивка. Да си отдъхнем и ние на устието на река Велека......райско е наистина
174
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шопето чака три часа на отиване и три часа на връщане, за да може после да се хвали в махалата че бил на чукалаците в Гърция с тенджера кюфтета и буркан лютеница щото неговото море било само мутри. Все пак бедните и те трябва да се глезят. ​ЦЯЛА ГОДИНА СЪБИРАТ ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ МОРЕ
173
4
 
8
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 1 година
Скъпо ти е на морето. Стой си вкъщи за най-евтино!!
172
0
 
1
 
! Отговори
До 190 преди 1 година
Мечтай си колкото искаш, но не в България. Вземи си го и тъжния мутант със себе си.
171
7
 
7
 
! Отговори
Ерджан преди 1 година
Узо,наркотици,плажен секс,сигурен ковид. Тези дето са си останали тук у нас,да нахлуват маските,за да се спасяват.Българска гадна,проста мания,да не сме във Варна а на майка си в г.
170
11
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Това е фейк новина ,при тази беднотия при тази мизерия до която ни докара ББорисов и според Фигурантчето превърна държавата в блато да си позволяват бедняците да пътуват до Гърция и да висят по 3 часа това не може да е истина. Сега обаче ако се замислим май след размаханото юмруче нещата рязко се влошиха и само може да си мечтаем за Борисовото време.
169
15
 
5
 
! Отговори
Ужасена преди 1 година
И после реват че малки заплати. Подкрепям да се замрази минимална заплата до края на 2028 година.
168
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено ни изпревариха братята румънци. Миналата година направихме една обиколка около Синая, Бран и Брашов. Ориента се усеща от Русе до малко преди Букурещ. От там нататък колкото по на запад отивате, токова повече усещате, че сте близо до Европа. Оправени пътища, китни селца с поддържани къщи, огромни площи обработвана земя, не пустееща. Брашов е прекрасен град. Навсякъде организирано, табели, паркинги.
167
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не вярва да отиде до Румъния за два-три дни. Усещането за нас българите е крайно неприятност. Все едно че времето у нас е спряло за поне десет години. Контрастът между потрошените български пътищата, порутени села и техните е огромен. Да не говорим че цената храната и на почти всичко останало е по-ниска, а заплатите има са средно 2,5 пъти по-големи. Румънската държава плаща първоначалната вноска за лизинг на нови автомобили. Достатъчно е да се види автопарка им.