Чакане по 3 ч. на "Кулата" за гръцкия плаж, отлив от Черноморието ни

От бранша у нас отчитат спад от 20% спрямо миналата година
2 юли 2022 21:00, Анисия Иванова
219

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГaHьовци като стигнете гърция с голфовете,да знаете че водата в морето не се пие.Един такъв гaHьо -мазач ,като видял плажа за пръв път се провикнал:глей колко много пясък за мазане и колко жени за иебъне...
125
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 136 Моят СУВ е 150 коня.
124
2
 
2
 
! Отговори
До Хичо преди 1 година
Последният път, като си говорих с един варненец, ми обясняваше, как си търсел работа през зимата по корабите, щото му било студено във Варна. Сигурен ли си, че живееш в тоя град, а не си се върнал там от отпуска?
123
2
 
9
 
! Отговори
До Д преди 1 година
За теб разбираме, че ходиш на почивка у нас, защото има малко, а не много маймуни. Благодаря, ама аз почивам в Гърция, точно защото там маймуните не ходят.
122
17
 
3
 
! Отговори
Хичо преди 1 година
Аз съм от Варна и ме боли фара за тези,които чакали три часа на границата ,че да видят море...
121
0
 
20
 
! Отговори
До До 121 преди 1 година
Имаше новина как преди 2 години бяха затворили един на южното *морие, който продавал на хотелите лед, заразен с антракс. Нищо нарочно, просто толкова си можел. Има го в Гугъл, търси, ако знаеш какво е това. Още ли искаш да ти обяснявам как се пълнят тоалетните и болниците след ходене на *морието? Аз нещо не искам да плащам едни пари за почивка, и после да се лекувам за още толкова. Странно как в Гърция тези проблеми ги няма.
120
5
 
1
 
! Отговори
До 135 преди 1 година
Ами ти ако си виждал СУВ под 170 коня аз не съм срещал :)
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 133 Как като видиш една кола се познава колко коня е?
118
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
онв с ганьовщината в глъвътъ. Вервай си. и ъкъл не давай оти ти липсва.
117
4
 
22
 
! Отговори
До 116 преди 1 година
До 116 тесния специалист по коли :)Не знам дали си стъпвал в Гърция но по техните магистрали видиш ли кола над 170 коня в 80% от случайте е със Българска регистрация модел след 2015 производство, дотук със опорките със пълните багажници, всъщност багажниците се пълнят в посока България..В Гърция качеството на храните е несравнимо със родното ни за съжаление.Цените в хотелите са двойни дори тройни но си заслувават.. Цените в таверните са като Българските но обслувването и храната си заслужават
116
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради ковида 2 лета не съм ходил в Гърция. Дано не ми мине черна котка път, тази година съм на неа ираклица.
115
1
 
14
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Анонимника, я си питай приятеля, дето е бил в Египет, що не пуска снимки от България. Дали защото все ще има снимки на мазни келнери, дето надписват сметките, или на намръщени рецепционистки, щото бачкат по 18 часа? После ганоьвците не сме били патриоти - ми не сме бе, обичаме да плащаме на усмихнати хора! Я ми обясни контраста как в 5-звезден хотел на Златните преди 5 години камериерките излизваха стаята, а келнерите в ресторанта се псуваха на майка пред гостите? Предполагам заради патриотизма?
114
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато фактите говорят и боговете мълчат. Защо има задръстване пред гръцката граница, а не пред Сл. Бряг? (само пример) Явно хората не ги устройва и предпочитат това. Явно нещо в политиката на "хотелиерите" не ги устройва и предпочитат да не ги гледат като ходещи касички. Надяваха се, че след пандемията всички ще се юрнат като гламави, за да ги одерат. Ама не. Трябва с нещо да привлечеш клиентите. И то не е платен паркинг + гадна храна от фризера. Бруленето свърши. Яжте си бетона сами.
113
16
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Ами, айде обясни ми как се пълнвт кенеффите, щото аз всяка година ходя по Южното Черноморие и не съм имал такива проблеми? Интересно как вие с претенциите все се нааквате, явно стомахчетата ви са много нежни и носят само на тарами и тиквички.
112
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нашето море вълни, медузи и водорасли си има постоянно. По-скоро е изключение да е спокойно.
111
2
 
6
 
! Отговори
До Гиб Мелсън преди 1 година
Сложих ти + за сарказъма и защото обясни как простоватите шопи попиват от гръцката култура и се връщат малко по-образовани, от което се разбира, че тези, дето ходят на море в България, си остават същите кукундели, каквито са били преди. Не знам, дали точно това си искал да кажеш, ама си уцелил десетката.
110
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 122 Такъв е. Завиждай.
109
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оня с ганьовщината в глъвътъ. Гледак в Союун една нашенска мутра как св правеше на интересен с един майбах на пътна полиция, ама дойдоха жандармерият и го измъкнаха през предия джам на майбаха. Та кво казваш за голфовете или майбасите м? В Гърция и Турция такива паркетници ги лекуват за 2 минути. Аре пак ми разправяй що ходя в Гърция с голфо.
108
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимника:Бай гaHьовеца е чуждопоклонник и мижитурка,отива на почивка да се наяде и да опърди хотела,той е комплексар,не цени българското.Прави снимки за фейса,не за спомен,а да го видят аверите къде е и колко е велик.И знае ,че ще му завидят,щото ***.ьовците са зависливи .Знам един такъв ,дето беше на почивка в Египет преди пет години и още пуска снимки във фейса.
107
2
 
17
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Ама вие, псевдохотелиерите, почнахте с тия приказки за манджите и консервите в багажника. Като почнахме да ви се смеем и да ви даваме примери, че извън България храната е по-качествена и си заслужава парите, почнахте да ни цитирате как се пълнели чиниите на ол инклузива. А да ти обясня ли как се пълнят тоалетните и болниците у нас след ходене на море в България? Не знам защо такива неща не ми се случват, като почивам навън. Приеми го като бонус - не искам от 10 дена отпуска да прекарам 5 болен.