Плащат увеличените пенсии по график от 7 юли

От 1 юли се изплаща и добавката от 75 лв. за ваксинираните
9
Плащат увеличените пенсии по график от 7 юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличените от 1 юли пенсии ще се изплащат от 7 юли според стандартния график за месеца. Това обяви управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов по време на информационен ден, посветен на промените в пенсионното законодателство през 2022 г., съобщиха от пресцентъра на НОИ.

Още по темата

Иванов заяви, че служителите в института за пореден път са свършили своята работа, въпреки затрудненията от различно естество. „В бюджета е предвидено увеличение на заплатите на работещите в НОИ и аз ще си позволя да го определя като заслужено“, каза управителят на НОИ.

Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юли започва на 7 юли, четвъртък и ще продължи до 20 юли, сряда. То ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от станциите, информират от осигурителния институт. Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юли т.г.

От 1 юли е в ход изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през май т.г. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени 3575 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 755 890 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: пенсиипенсионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
258 преди 1 година
Ние помним цените при Живков, да се върне Той!
6
3
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До АнализаторНЕ ДРУГАРЮ- НО ПОМНИМ КОЛКО БЕШЕ БЕНЗИНА ,ТОКА, ПАРНОТО И ТАКА НАТАТЪК!
5
8
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Ако беше Борисов-Една Стотинка увеличение нямаша да има за Пенсионерите-А щеше ка Вика -Мълчета че да не станем като Гърция-Забравихте ли това.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това увеличение Кокорчо и Кирчо да ди го зарът изотзадека на чисто. Цените на парното е с 40 % нагоре храната с на 50 % а увеличението на пенсиите е с 10 % тези ви имат за баламурници.
3
2
 
20
 
! Отговори
Ала-бала преди 1 година
За 1 милион души със стаж и възраст пенсиите се увеличават с 37лв., което не покрива инфлацията и увеличението на ток, вода, гориво и храна. От 430лв. се увеличи на 467лв. За тези, които не са работили и не са плащали вноски, увеличението е 70%.Има нещо много сбъркано :(
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсиите уж ги увеличават, а хладилниците са все по-празни.
1
5
 
13
 
! Отговори
Македоналдс преди 1 година
Да отидат журналистите да видят каква пенсия взимат хората и да ги питат! След предното увеличение хората казаха, че са получили по-малки пенсии!