Какво ще ни е необходимо за да ползваме отстъпката за гориво?

Програмата е предвидена до края на годината
5 юли 2022 12:05, Анисия Иванова
39

"От събота вероятно ще се прилага отстъпката от 25 ст. за литър гориво. Участието на бензиностанциите е пожелателно и затова няма да се прилага на всички. В Българската петролна и газова асоциация нямаме информация, че има компания, която няма да участва. Хубаво, когато хората отидат на бензиностанцията, е да попитат дали ще се прилага отстъпката и след това с малкия талон на колата да отидат на касата и да заплатят. Талонът е важен, тъй като автомобилът трябва да бъде на физическо лице и регистрационният номер на автомобила се вписва във фискалния бон, който ще бъде издаден", обясни Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация в студиото на "България сутрин".  

Той поясни, че товарните автомобили от категорията N1 няма да имат възможност да получават отстъпка, дори да са собственост на физически лица.

"За други ограничения в момента не знаем. Има известна несигурност относно високопроходимите автомобили, но чакаме инструкции от Министерството на финансите", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му програмата е предвидена до края на годината или до приключване на 150-те млн., което ще бъде обявено от страна на държавата, ако се случи.

"Надявам се, че цените на горивата ще останат на тези стойности в рамките поне на следващия месец. Основният проблем с горивата в Европа е, че се търсят готови продукти. Това се дължи на факта, че в последните 10 години в Европейския съюз бяха затворени 1/3 от рафинериите, което доведе до този проблем. Няма опасност от недостиг за страната, но когато готовите количества са намалели, съвсем логично е цената да се увеличи. Смятам, че този процес е към края си", заключи Светослав Бенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Dizel преди 1 година
Ne znaete kakvo pravite s tez goriva ,palna anarhia za momenta
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12лв, мисля да пропусна цялата тая галемация
28
2
 
7
 
! Отговори
Митев преди 1 година
Талон,малък и голям за автомобила,лична карта,акт за раждане,имена на родителите,баби дядовци и т.н., така е в България.....
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а защо колите N1 не? тя е на физ.лице
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 Фафла 25 стотинки..
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един поп на задната седалка.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха готино ще се получи, искаш да заредиш гориво за 20лева и започваш да обикаляш бензиностанциите докато откриеш такава в която дават тази отстъпка, а накрая се оказва, че си изгорил повече гориво отколкото е отстъпката са но от обикаляне за да я откриеш :))))
23
1
 
5
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Пост и молитва
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много нерви :)))
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко това за едни 12.50... срещу 50евро ваучер за гориво в Гърция... подигравка
20
3
 
29
 
! Отговори
лесно е преди 1 година
акт за раждане , полова идентичност , снимки в профил и анфас , документ за сключен брак или развод или че сте сингъл , бележки че сте заплатили парно, вода , ток и данък , документ че нямате неплатена вноска по кредит,бележка че сте заплатили сметките си към телеком на който сте абонат,фиш за доход,документ че не дължите някаква глоба към КАТ,бележка че нямате неразбирателство с комшиите, бележка че не пазарувате на тефтер до заплата .
19
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е - само една клетвена декларация за безусловна вярност към Америка и евро господарите + отказ от суверенитет! Киро вече подписа отдавна!
18
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Иран петрола е по евтин от питейната вода. Литър бензин струва 0.10лв. Но понеже ние сме първи ястреби в НАТО и лижем постоянно задните части на САЩ затова на нас ни е забранено да купуваме от Иран.
17
1
 
11
 
! Отговори
СЕТ преди 1 година
До КОйТук си прав. Но от нашите законотворци и управляващи очаквал ли си повече??
16
4
 
20
 
! Отговори
петърчо преди 1 година
необходими документи за отстъпката от 0.25 ст. гориво--- акт за раждане , нотариален за имот, лична карта , документ за возилото,годишен доход от НАП, и други дребни документи за доказване ,че си ти и ще пълниш резорара .
15
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-жалък е оня Кирчо ИТН от брадъра - късата нинджа , който в 59-тата минута се продаде, а сега вече е политически труп. Само дето подскача да събира капачки показно и да ходи до Украйна! Всички съучастници на Киро Харварда в затвора!!!
14
2
 
16
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До СЕТКато в нормалните държави...Отиваш, заредаш,вадят 25ст от цената за 1л и заминаваш.....ама тоя можел другия не можел....Тва са пълни глупости и хвърляне на прах.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия бензина и дизела са по 50 рубли за литър. Не знам по кой курст ще ги смятате, ама ако е официалния е 1.80 лева литъра , ако ги смятате по курса преди войната е 1 лев литъра
12
16
 
2
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 10 преди 1 година
До Анонимен 10. Я виж цените на горивата в братска на Русия Сърбия дали са 2 лв или са колкото нашите и пак се изказвай видиш ли колко е евтино от Русия!
11
1
 
8
 
! Отговори
Питане преди 1 година
А как стои въпросът с лизинговите коли на физически лица?