Семерджиев хващан 6 пъти без книжка и е системен наркоман

Шефът на КАТ: Над 30% от водачите шофират под въздействието на алкохол или дрога
Обновена: 7 юли 2022 11:47 | 7 юли 2022 11:47, Елка Василева
310
Семерджиев хващан 6 пъти без книжка и е системен наркоман
Кадър: БНТ

Георги Семерджиев е хващан 6 пъти без книжка, има 80 отнети точки и е системен наркоман. Това обяви шефът на Столичната пътна полиция комисар Тенчо Тенев на изслушването му в Столичния общински съвет.

Комисар Тенев подчерта, че те са си свършили работата, но Семерджиев така и не е осъден за провиненията му на пътя, предаде БНТ.

Още по темата
През 2014 г. и 2016 г. са му образувани досъдебни производства за това, че управлява без свидетелство за правоуправление.

„Миналата седмица столичната полиция го залавя да шофира след употреба на наркотици. Отнето му е и швейцарското свидетелство за управление, което притежава. Същият водач след известно време слага фалшиви номера на автомобила и започва да се движи по улиците на София“, обясни още Тенчо Тенев.

Той изреди и още нарушения на Георги Семерджиев, при които столичната полиция е взела отношение.

„На 10-ата минута след катастрофата бяхме на мястото на тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх“. Изключително тежка и неприятна гледка“, каза още директорът на "Пътна полиция" към СДВР Тенчо Тенев във връзка с инцидента с две жертви, при който бе задържан Георги Семерджиев.

Комисар Тенев даде отчет за работата на дирекцията по отношение на затягане на контрола по пътищата.

Той каза, че статистиката е стряскаща и над 30% от водачите шофират под въздействието или на алкохол, или на наркотици.

За миналата година да шофират под въздействието на наркотици са хванати 128 водачи. За тази година досега - 178. Водачите с алкохол в кръвта, заловени от "Пътната полиция" миналата година, са 238, тази само досега 298.


„Ние сме административно наказващ орган. По-големите институции – прокуратура и съд, трябва да вземат решение дали този човек трябва да бъде съден“, допълни Тенев.

„Не можем да огреем навсякъде. Ако има възможност Столична община да ни осигури малко средства и да сложим на повече булеварди стационарни камери за заснемане на скоростта“, призова комисар Тенев, цитиран от bTV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Брутален реалистКой ще беси, като хората, дето спазват правилата и са съветни обществото ги обижда и им се подиграва, че са балъци? Проф.Иво Христов даде оценка! Едни 80%, знаете какви. Нали ми свиркат и минават покрай мен, като край пътен знак в населените място, нищо., карам с 58-59 км/ч. Знам само, че правилата важат само за другите.
152
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 188Има камери. Не, че са достатъчно. Но преди време около НДК засякоха открадната баничарка или бус, не си спомням какво беше с разпознаване на номера чрез камера. Ако има желание може. Или, ако някои ги заинтересова. Но се пазят и да хванат когото не трябва, и да са килимчето после, само защото са си изпълнили съвестно задълженията. И лицево разпознаване на лица с отнети свидетелства или издирвани такива. Но много нямат интерес от това. Най-малко лобито на адвокатите по нак.дела.
151
0
 
32
 
! Отговори
Брутален реалист преди 1 година
Докато тоя заспал народ не стане и не почне да коли и беси престъпници нищо няма да се промени.
150
2
 
42
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Един престъпник и наркоман отнема живота със скъп джип на студентка отличничка. И сега съм сигурен как ще го пуснат след няколко месеца, защото има чадър над него. Това е жалката родна картинка. Спасението е едно. Връщането на старите закони от преди 1989-та. Тогава такива като този сега щяха да работят в тухлената фабрика в жегата, а не да карат скъпи джипове и да возят напомпани кифли.
149
0
 
21
 
! Отговори
СССР преди 1 година
СКАПАНА ДЪРЖАВА ,ВСИЧКИ ЧЕНГЕТА СИ ПРЕХВЪРЛЯТ ВИНАТА,А СИГУРНО ВСИЧКИ ВЗИМАТ ПАРИ ТОЗИ ДА СИ ПРОДАВА НАРКОТИЦИ СПОКОЙНО,ДАЖЕ И СИНЯ ЛАМПА СА МУ ДАЛИ ,В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МВР Е КОРУМПИРАНО .ВЪВ БГ Е ТАКА СИКАДЖИИИ И ВИСАДЖИИИ ВИЛНЕЯТ ЯКО .
148
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Индия и Бангладеш карат по-културно от софиянци.
147
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сурови наказания за всеки употребил алкохол или дрога. Ама не тия тестове където ти ловат cbd масло.
146
1
 
11
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Според предни публикации: момчето било на Таки, Таки бил на Боко; момчето било на Слави; момчето било "защитен свидетел" на прокуратурата /източник Рашков/; момчето не е присъствало на катастрофата; умрелите са жертва на сатанински ритуали и т.н.т.Блазе на прочелите.
145
0
 
38
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 1 година
Утре уШевия ще ми напише акт оти не съм пуснал фаровете, а жорко си кара с 150км/ч с полицейски лампи в центъра на София и се прави на Вин Дизел от "бързи и яростни" ама няма ядове нали?!? Човека няма книжка все пак и няма кво да му вземем.... Протест пред меверето и да им свалят заплатите на тия млади пенсионери... Не си вършат работата.Те убиха тия деца... Татуиран гологлав катаджия се прави на мутра,ама семерджиев не го спира. Аре у канала бе *** ви долна продажна.
144
0
 
27
 
! Отговори
Стоко преди 1 година
Пътната полиция във Велико Търново предпочита да дебне опасните нарушитери, които шофират над ограниченито от 50 км/час на двулентова права отсечка с добра видимост, докато само на половин километър в южна посока в най-опасната пътна отческа в северна България, тирове всеки ден късат мантинели или мачкат коли по Присовските завои. Там няма никой! Там дори и мантинели се отказаха да слагат! Държавата не може да се справи с една скапана 300 метрова отсечка вече 40 години!
143
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само за снимка, не отговаря и на изискванията за биологичен вид
142
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не само книжка не трябва да има, но и лична карта. Не отговаря на изискванията за снимка.
141
16
 
11
 
! Отговори
До 170 преди 1 година
В грешка си. Съдът не се оглавява от Гешев. Гешев оглавява Прокурата, може би единствената институция, която работи адекватно. Затова искат да я овладеят променкаджиите. Съдът се оглавява от друг. Образовай се, информирай се и тогава давай акъл, за да не ставаш смешен.
140
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карането без книжка било административно нарушение, така ли? Ами тия полицаи, прокурори и съдии да вземат да ги оперират лекари без диплома и къщите им да ги проектират рахитекти без диплома, колите им да ги правят инженери без диплома, щото нали и те са извършили административно нарушение
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко ок ама не разбирам ЗАЩО НЕ Е НАЖИОНАЛНИЯ ОТБОР ТОЯ ?
138
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицаите ги виждаме на пътя само когато искат увеличение за заплатите и веднъж-двапъти в годината с радар на трилентови еднопосочни участъци с ограничение на скоростта до 50км./ч. През другото време, даже не само на пътя, ами и на улицата не можеш да видиш полицай да те упъти, дето се вика.
137
0
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Еми нека се направи раследвание..кой не си е свършил работа и заедно със Сермеджиев на "топло"...да ,ама това няма да се направи ,защото това е made in Bulgaria и все някои други са виновни ... .Докато не се изкоренят нещата от горе..все така ще е навсякъде у нас,за съжаление!
136
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Над 30% от водачите шофират под въздействието на алкохол или дрога" Ако 1/3 от шофьорите са пияни представете си статистиката сред пешеходците.
135
1
 
25
 
! Отговори
Стоко преди 1 година
Съд за всички чиновници по веригата на протекции. Уволнение и съд за шефовете в Пътна полиция. Наказания за всички туулупи в униформи, които са били на стоянки в района и вемето на инцидента. Няма да търпим повече това жалко подобие на държава, няма да плащаме данъци и да храним администрация в разложение. Писна ни от мутри, певци, чалгари и татуирани наркомани, да го дуухат всички античовеци в джипове и татуси по сурата.
134
8
 
6
 
! Отговори
До Сляп и Глух преди 1 година
Заради това съда е корумпиран и се оглавява от Гешев. За да правят каквото си искат някои индивиди. Това е повече от ясно.