В кръвта на обвиняемия Семерджиев са намерени наркотици

Повдигнато е ново обвинение на причинителя на катастрофата, при която загинаха 2 млади жени
Обновена: 9 юли 2022 15:55 | 9 юли 2022 13:28, Елка Василева
281
 В кръвта на обвиняемия Семерджиев са намерени наркотици
Снимка: Bulgaria ON AIR

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Георги Семерджиев за предишно провинение. В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, освен това той е ползвал фалшива швейцарска книжка, каза заместник-градският прокурор Христо Кръстев.

Още по темата
Тогава Семерджиев е избягал, след като е тестван с дрегер, който е показал и наличие на алкохол.

"Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай - настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин, при предишен случай на 10 юни, заявиха от прокуратурата", заяви на брифинг Христо Кръстев.

По думите му това претъпление превижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.

"Третото престъпление е използване на официален неистински документ - свидетелство за управление на МПС, издадено от компетентните власти на Швейцария, за което се предвижда до 8 години лишаване от свобода", допълни Христо Кръстев.

Според прокуратурата е налице реална опасност Георги Семерджиев да извърши друго престъпление.

На този етап не е проверявано дали колата е крадена.

Прокуратурата предполага, че и при тежкия инцидент преди дни той също е бил под влияние на упойващи вещества.

Георги Семерджиев бе задържан за тежката катастрофа на 5 юли в София.

Софийският градски съд ще решава днес да остави ли за постоянно в ареста 35-годишния мъж, причинил във вторник вечерта смъртта на две млади момичета в центъра на столицата.

Той беше вече обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значение имам какви са кръвните му показания след като блестящата ни полиция го хвана чак на следващият ден ? Най малко може да каже че ги е взел след това , може да каже че въобще не е бил в колата
229
2
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
един шакф с вибратори и наркотици - тоя как се е плющял, само той си знае, всички дупки запълнени и вибриращи ...ахахаха
228
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Киро Х под номер 243- Не ,той вече е прекалено "употребен" ,за да продължи да бъде "използван" ,с каквото и да било предназначение...Неговият "бизнес" приключи на това ниво!
227
3
 
4
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
ЕТО ТОВА СА ЛИЧНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА "ЦВЕТА НА НАЦИЯТА" СЪЗДАДЕНА ОТ ДЕМОКРАЦИЯ И ФОРМИРАНА В НАЙ- ВИСША ФОРМА НА ПОДОБЕН НАЧИН НА ЖИВОТ И ПОВЕДЕНИЕ НА БЕЗСКРУПУЛНА АРОГАНТНОСТ И УСЕЩАНЕ ЗА НЕДОСЕГАЕМОСТ ОТ ГЕРБ ,ДПС И КОМПАНИЯ ИЗПОЛЗВАТ ПОДОБНИ ТВАРИ ЗА ВСЯКАКВИ ПОРЪЧКИ.
226
0
 
6
 
! Отговори
Каун преди 1 година
Направо съм шокиран! Бих се изненадал обаче, ако този продукт на новото време някога остава трезвен...
225
5
 
4
 
! Отговори
Комунист от БКП преди 1 година
Всеки ден отрова срещу белия човек!!! Ние го можем най-добре. Служим на Тодор живков , Берия , Сталин.
224
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ставийски лежа ли в затвора за същото? Имаш пари закона е мистив!
223
0
 
2
 
! Отговори
Отряд1 преди 1 година
За колко ги продават?
222
0
 
11
 
! Отговори
заинтригувана преди 1 година
А дали е имало поне и малко кръв в кръвта му?
221
2
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Щи инсценират някаква присъда и ше го покрият, така мисля. Предполагам, че знае много за разни хора на високи позиции и няма да им е приятно да им се лъснат задните части. После пак Кирчо и Кокорчо са виновни, нали!
220
0
 
4
 
! Отговори
ДА БЕ?!!?!?! преди 1 година
А СТИГА БЕ?!?!?!?!
219
0
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Имам чувството,че някой се опитва да го оневини - по БНТ1 ( виж статията там) , Ясен Тодоров от НСлС казва,че резултатите от кръвните проби не са готови. В тази статия пише,че има следи от наркотици в кръвта. Кой лъже? Същия този Ясен в нощта,когато го откриха в апартамента му,каза,че бил неадекватен и го чакаха едно денонощие,за да даде съгласие да му вземат кръв , после смотолеви,че след 24 часа следите от алкохол изчезвали и можело да не го обвинят за каране в пияно състояние..абе *** работа
218
3
 
6
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
те 1во да му докажат че е карал
217
0
 
32
 
! Отговори
ввв преди 1 година
Гледах снимки на този и без да обясняват повече, знаех че е от София Запад. Всичките са с такива нагли и самодовлни физиономии, винаги носят шапки (често ***, но не задължително), "патриотични" татуси и такива модерни дрешки. Физически не са някакви много нацепени, но винаги изглеждат една идея батки. Така изглежда този и още 200-300 като него в София, всичките са за централния затвор.
216
0
 
12
 
! Отговори
Ирония 2022г. 21век преди 1 година
Пуснете доброто младежче. То горкото не помни нищо.
215
0
 
15
 
! Отговори
. преди 1 година
1. Между 5 и 20 години има огромна дупка. Трябва да бъде от 20 нагоре. 2. Дотук сметнах 31 години пандиз , което пак е малко за такъв изверг , но се надявам да излезе в една държава , в която наистина е настпила промяна и престъпленията се наказват адекватно. 3. Може ли някой да ми обясни какви са тия закони , според които залавяш явно надрусан нароман зад волана с не знам колко провинения и той има право да откаже тест за наркотици , що за безумие е това !?
214
0
 
24
 
! Отговори
Киро Х преди 1 година
Ясно е, че има чадър и че ще бъде пуснат, независимо то това, дали ще бъде официално оправдан, или ще го осъдят "наужким", като убийчето на Милен Цветков, а в реала той ще си кара лишението от свобода по яхти в Гърция, в компанията на скъпи куври. Гаранция!
213
1
 
31
 
! Отговори
Оня преди 1 година
И що само Крум Савов се осмели да каже, че тоя е внук на генерал Атанас Семерджиев, бивш вътрешен министър от времето на досиетата. Ако и сега не е ясно откъде идва чадърът???? Ама що платените жерналистки не смеят да го повторят, камо ли проверят това?
212
0
 
13
 
! Отговори
Ralica преди 1 година
А пък аз мисля. че в кръвта му е имало отвара от лайка и мента. Много лошо действа тази отвара, особено примесена с други субстанции, но те не са важни. Само подсказка на адвокатите му.
211
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите се нахвърлиха като диви зверове върху белия човек.. Мръсни богохулници!