Хлябът поевтиня, но очакванията са други

Очакват повишаване на доходите
11 юли 2022 22:29, Росен Стойчев
14
Хлябът поевтиня, но очакванията са други

Хлябът в Хасковско поевтиня с 25 стотинки след влизането в сила на нулевия данък добавена стойност. Очакванията са в следващите седмици постепенно да паднат цените на всички видове тестени изделия, съобщи Bulgaria ON AIR.

Намалението засяга продукцията на всички хлебозаводи в областта.

Още по темата
Без намаление в цената е само по-луксозният хляб, който не е толкова масов.

"Големият хляб вече е 1,45 лв., малкия е 1,35 лв., разликата е 25 ст., надяваме се да се запази така", каза продавачът Йорданка Георгиева.

Потребителите обаче остават скептични: Синхрон: Запрян Манолов – жител на Хасково от 05:35 –

"Доволен чак не съм, аз нямам нужда от това. Какво решава това? Трябва да вдигнат доходите на хоата, друго спасение няма", казва Запрян Манолов.

От бранша са категорични, че ако някъде няма намаляване на цената, става въпрос за спекула. Освен това се очаква и цените на останалите тестени изделия да бъдат намалени след като влезе в сила 0% ДДС и за брашното.

Други очакват след хляба да поевтинеят и други храни.

"Мисля че е възможно още да се намали цената на хляба, сладкарските изделия и закуските, които сега останаха извън обсега на ДДС. Брашното играе решаваща роля в себестойността на тази продукция, но по този въпрос ще имаме данни в края на месеца, когато колегите започнат да използват брашно с нулево ДДС", коментира Председателят на УС на Националния браншови съюз за хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: хлябХасковоBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
морски преди 1 година
При нас хляб 700 грама падна на 1.50 лва.
7
3
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Подмяната разсипаха България
6
1
 
16
 
! Отговори
С. преди 1 година
Като кажат, че хлябът е намален, не говорят за цената, а за грамажа. :)
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарко ти в коя вселвна живуркаш. По евтин хляб от 1,95 лв не съм видял за 700 грама този от 1,45 сигурно е 300 грамов.
4
1
 
14
 
! Отговори
лъжиии преди 1 година
алооооо , хляба е 2.15 бе , и то не килограм ! кви 1.45 ?
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само хляб ли ще набивате и то не от Пшеница а от Лимец. Истински хляб от Пшеница има коричка и срединка като душа. Хляба от Лимец е като ла ино. Нито коричка нито срединка. Какъвто е отвън такъв и отвътре.Не стига това ами и грамажа е намален на 700 грама. Лъжат ви и ви тровят с набухватели.
2
2
 
12
 
! Отговори
Линда преди 1 година
Като е скъп хляба,яжте ми пастите!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да. Очаква се тортите на Линда Китовата булка да намали тортите от 160 лева с 25 стотинки. Стига глупости! Нищо не е намалено. Баничките са 2,20. На есен за едно дете джобните колко трябва да са при кифла от 2.50 ? Само с кифли и банички не може всеки ден. За джобни 7 лв.ще са малко. За обяд да не говорим...щото ще удари десятка. То и сега има деца с 5 лева джобни, но не стигат. Всичко е почти двойно по-скъпо и остава само да кажем тенкююю, Кироооо!!!!