Слабо намаляване на цената на хляба

Това показва проучване на КНСБ
12 юли 2022 22:30, Росен Стойчев
33
Слабо намаляване на цената на хляба
Снимка: БГНЕС

Цената на хляба е намаляла слабо в диапазона от два до шест процента за периода 6-9 юли - това сочат данните от експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ в 20 града на страната, съобщи БНР.

Синдикалните експерти отбелязват, че се наблюдава силна диференциация в намалението между вида на търговските обекти и между отделните области.

Още по темата
В големите търговски обекти в София, Пловдив, Перник, Разград и Пазарджик продажната цена на хляба достига намаление от 20 процента. В наблюдаваните малки търговски обекти се регистрира символично намаление и преобладават градовете, при които цените се задържат на същите нива.

Проучването е във връзка с гласуваната при актуализацията на бюджета мярка за нулев ДДС върху хляба и брашното.

Очакванията са за периода след 11 юли тенденцията за спада на цените да продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: хлябмагазинипроучване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Лош преди 1 година
Като няма хляб ще ядем пасти!...Като не сме се поучили от Историята сме осъдени да я повторим!
25
0
 
5
 
! Отговори
Рико преди 1 година
Няма да намелее цената на хляба защото българския производител и продавач са алчни. Веднага ще излязат с тезата че тези 20 процента покриват разходите за високия ток!!!! Чалъми е това, щом потребителя може да купува на тези цени защо продавача да намаля цента. Така е и с бензина и дизела и газта. И да спре войната цената на горивото няма да намалее!!!!!!!!!!!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са онези експерти които казваха че хляба ще поевтинее? Къде са? Нещо? Всеки се пише експерт а всъщност са пълна нула и само празни приказки пред офцете. Не държава а циркаджийница.
23
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Погледнете горе на снимката с хлябовете! Там един Мъж с "ГОЛА ГЛАВА" - глава без коса се разхожда пред хлябовете и търси "ИСТИНСКИ ХЛЯБ НАПРЕВЕН С ПОДКВАСА ОТ КИСЕЛИ БАКТЕРИИ"! Търси! Търси. ама нема! Ще се запитате "защо търси този хляб"? Защото след продължитено ядене на "НЕЗДРАВОСЛОВЕН ХЛЯБ ПОДКВАСЕН С МАЯ" му е "ОКАПАЛА КОСАТА"... Не Виждате ли, че де погледнете не е останал МЪЖ С КОСА НА ГЛАВАТА?
22
1
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Никога не яжте Месо заедно с Хляб. Яжте Месо със Салата. Салатата, Киселото зеле, Зеленчуците, Чушките, Лютите Чушки може да ги ядете с хляб. Ако си направите или си купите истински Хляб подквасен с Кисели Бактерии, той е толкова вкусен и полезен, че може да си го изядете без нищо друго. Спомням си мойта баба след изпичане в Джамала ми даваше Хляб и си го ядях, ядях. ядях и виках "Бабо, дай ми още!"
21
0
 
2
 
! Отговори
Бенчо преди 1 година
Аз цена не намалям. Кат могат да купуват ще купуват. На мерцедесите и поршетата дан са им намалили цената случайно??? Ей го на, новата ге класа струва вече 300 хиляди евра. Как аз да намаля хляба бе колхозници???
20
1
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Много е важно в градовете да има производство на Хляб подквасен с Квасни бактерии! Но затова Градските Бизнесмени трябва да отидат по селата и там да се научат, да получат знания, от някоя останала 100 годишна образована бабичка как са правили нашите деди истински хляб с кисели бактерии от векове за да се раждат здрави Юнаци и красиви пернати Девойки. Ех мари майко, юнашка "Дай ми свойта прашка" да изгърмя тез *** дет въведоха едно време "Хляба напревен с Мая"! От тая Мая нема отърване!
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18, 'Истинският хляб се прави от "КИСЕЛИ БАКТЕРИИ", както са го правили нашите баби' ---- не всички баби са били бедни селянки-домакини които по цял ден готвят и кърмят
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото намалиха цената на храната ресторантьорите, толкова ще ске намали и цената на хляба с нула ДДС. Схемата е едно и съща, горивата също. Демек нищо нема да се промени като цена надолу.Държавя няма отдавна. Има едни само упражняващи се в обещания политици.
17
1
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Как може въобще да ядете Хлаб - "Пластик". Каква е разликата? Никаква! В неговите молекули няма Слънчева Светлина. За да се надигне бързо са му сложили бактерии - Мая, които са вредни за тялото ви. Единственият така наречен "ХЛЯБ", който не е "Пластик" е направен с подкваса от "Кисели Бактерии". Защо ядете и пиете сок от"Кисело зеле"? Защо ядете "Кисели краставички"? Защо ядете кисели "Домати"? Защо ядете "Българско Кисело Мляко с двете пробиотични Български Бактерии? За Ваше Здраве!
16
2
 
4
 
! Отговори
На Курнела преди 1 година
глупостите, дойдат ли комунистите на власт запомнете го винаги така става, и един метър магистрала за 2 години не са направили
15
3
 
8
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Хлябът, който се продава по магазините е направен с подкваса от МАЯ и е убийствен, нездравословен за нашето тяло, но добър за бизнеса и докторите.... Хлябът, който са правили нашите деди с подкваса от КИСЕЛИ БАКТЕРИИ е здравословен за нашето тяло и е добър за семейството, родата, бабите, дядовците, майките, бащите, децата и за разцвета на България!
14
2
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Истинският хляб се прави от "КИСЕЛИ БАКТЕРИИ", както са го правили нашите баби, понеже е ЗДРАВОСЛОВЕН ХЛЯБ. Ден преди да се опече в джамала, се омесва с кисели бактерии и се изчаква за едно денонощие да нарасне. Сегашният хляб се прави с "МАЯ" - това са НЕЗДРАВОСЛОВНИ БАКТЕРИИ, но е бърз хляб - след омесването за 15 минути израства. и е добър за БИЗНЕСА, за ДОКТОРИТЕ - БОЛЕСТИ СЛЕД ЯДЕНЕТО НА ХЛЯБ ОМЕСЕН със БАКТЕРИЯТА МАЯ. Та правете си домашен хляб с подкваса от "КИСЕЛИ БАКТЕРИИ" бъдете ЗДРАВИ
13
0
 
11
 
! Отговори
Доган Био Думат преди 1 година
Мамо, мамо, искам от ония думати от капитан андреево с многото пестициди да стана спиндерман
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този 2 левов хляб половината е някаква химия . не се разваля ... хляб или тухла продават ? да си го ядат . аз си меся и винаги е топъл и вкусен
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да махнат ДДС-то на брашното или зърнените култури, махнаха ДДС-то на хляба. Хахаха... Политиците мислят колкото да не заспат.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Високото съдържание на глутен в хляба и хлебните изделия води до различни заболявания,в това число и диабет.Втора по смъртност след рака.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва щот' Корнито го меси!
8
0
 
5
 
! Отговори
ден година... такова преди 1 година
До Анонимен 1Важното е,че са българи!А на българина алчноста и далаверата са в кръвта!Да оцелееш 500 години не е лесно!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след дъжд качулка