Мъжът с 5,11‰ зад волана: Алкохол не приемам, използвах вода за уста

Съдът постанови той да бъде оставен за постоянно в ареста
15 юли 2022 15:53, Елка Василева
44
Мъжът с 5,11‰ зад волана: Алкохол не приемам, използвах вода за уста
Снимка: архив, БГНЕС

Алкохол не приемам, преди да изляза от дома си се изкъпах и използвах вода за уста. Това заяви пред съда 33-годишният Тодор Петров, който беше заловен зад волана в София с концентрация на алкохол в кръвта 5,11 промила, както и след употреба на наркотично вещество.

Още по темата
На заседание днес съдът постанови обвиняемият да бъде оставен за постоянно в ареста. Решението не е окончателно, съобщи БНТ.

Тодор Петров обясни, че отдава резултата от дрегера именно на водата за уста, а наличието на канабис, засечен от теста за наркотици, от разрешени за употреба болкоуспокояващи лекарства, съдържащо известно количество канабис, които приемал след претърпян пътен инцидент през 2019 г.

Неговият адвокат заяви, че за момента няма категорични данни Петров да е шофирал след употреба на алкохол и наркотични вещества, тъй като до момента не са готови кръвните тестове.

От прокуратурата цитираха показания на полицаите, които са го спрели за проверка на пътя. По техни данни мъжът бил с блуждаещ поглед, забавени реакции и говор, а в купето на автомобила му имало миризма на алкохол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Панчо Виля преди 1 година
Е как 5.11 промила в кръвта, а пък не са готови кръвните проби?
38
1
 
4
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Та значи полицаите :" По техни данни мъжът бил с блуждаещ поглед, забавени реакции и говор." при показания на дрегера от 5,11 промила алкохол в кръвта. Та, питам: Тези полицай виждали ли са някога човек с такива промили в кръвта в какво състояние се намира !? Явно не знаят, че такива са показанията за ТЕЖКО АЛКОХОЛНО ОТРАВЯНЕ, при които човекът е в кома. Бавният говор и блуждаещ поглед не са достоверен показател за наркотици и алкохол.
37
2
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Стига коментирали без да знаете .Възможно е на пет промила да е човек и то в доста лошо състояние направо заплаха за останалите. Преди много години след като пихме в една дискотека до 5:00 се качих в колата, с която бях дошъл и си тръгнахме . Спряха ме полицаи и ме тестваха за алкохол след като показах две и три събудиха моя приятел Полицая , който спеше на задната седалка той си показа картата пуснаха ни. Закарах го до тях , след кое с другите от квартала се прибрахме.
36
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Баси тариката наистина ли мисли, че му вярват
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя ли е "човек" на жaлкия фигурант и шaйкaта му гр индъри???
34
3
 
10
 
! Отговори
Зъболекар преди 1 година
ПОВЕЧЕТО ВОДИ ЗА УСТА ВЕЧЕ СА БЕЗАЛКОХОЛНИ, ИЗПОЛЗВАТ СЕ ДРУГИ СЪСТАВКИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ!!!
33
0
 
14
 
! Отговори
За мезе преди 1 година
5,11 промила са поне няколко литра 40 градусова "вода за уста".
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо да бе и ефин мармот сеива ганджа... До живот!!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28: Вярно е, че с 5 промила не можеш да си стоиш на краката, но кола се кара седнал. А седнал, криво-ляво можеш да стоиш с 5 промила в кръвта. Колкото да убиеш някого на пътя.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и аз ползвам от същата вода..некой път е с мирис на грозде,друг път на сливи,а пък понякога кога има и на кайсии...
29
0
 
4
 
! Отговори
При преди 1 година
5 промила е огромна вероятността да умре. Явно е доста издръжлив пияница. Обаче нито той, нито адвокатът му са умни. С рия глупости за вода за уста само ще ядосат съда и заслужено този ще го отнесе яко. Обикновено е пробация или условна, но този може и ефективна да отнесе.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За него изглежда няма никакъв проблем, че се опозорява публично, като дрънка някакви глупости като защитна теза. Има от всичко забранено в кръвта му, но разбираш ли всичките вещества били от законни продукти. Това е някаква ***, ще ме извинява за израза.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При 5 промила тоя вече да е в отвъдното. Полицията се правят, че отчитат дейност
26
0
 
0
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Добре , айде.... По промил и половина, от него и полицаите.
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ей.. с 5.11 промила неможеш да си стъпиш на краката *** .... я се образовайте и прочетеете какво се случва с 5 промила алкохол в кръвта
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ебахххх ви в лъжливите новини ... Няма какво да измислят вече .. аз се чудя как не хванахааа Полицай който да е корумпиран ... Брей ... ти да видиш ... утре някой ще е със 6 промила зад волана ...
23
1
 
3
 
! Отговори
Haha преди 1 година
Истината, е че най вероятно пуши, и понеже тестовете са супер неадекватни и ловят с по незнам си колко дни назад и хората прибягват до всевъзможни методи да коригират малоумната им система.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахахаха
21
0
 
7
 
! Отговори
44 преди 1 година
Още един от цирковото училище.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя водата за уста наистина дрегера отчита, ама ти батко прекаляваш :D