Чайков: Празен чек няма

Опити за протести се правят отдавна
Обновена: 27 юли 2022 16:23 | 27 юли 2022 10:31, Росен Стойчев
0

Браншова камара "Пътища" излиза на безсрочен протест днес в цялата страна. Като причина посочват липсата на решения за плащанията от страна на държавата.

Пътните строители не се притесняват, че парите няма да стигнат до тях, а по думите на Чайков в момента сме свидетели на отказ от поемане на отговорност.

"Очевидна е демонстрацията от страна на "Продължаваме промяната", че не желаят да се разплатят с пътно-строителните фирми.

Още по темата
Празен чек няма, НС попълни чека на 20 април. Държавата трябва да започне да управлява пътния сектор, както е определено от Конституцията. Министър-председателят постоянно се хвали как е спрял нещо. Обрича Северна България на колапс, защото тя ще остане без съществени пътни артерии", каза още Чайков в ефира на "България сутрин".


"Опитваме се да протестираме от миналия септември и да постигнем нормализация на ситуацията в пътния сектор, но не срещаме разбиране от управляващите. Липсва индексация в цените на строителните дейности. Днес трябва да мине през правната комисия и да се гласува в парламента. Искаме и разплащане на дължимите ни 720 млн. лв. Решението на НС от 20 април застрашава България да остане без пътно поддържане след 30 септември", заяви председателят на УС на БК "Пътища" Стефан Чайков пред Bulgaria ON AIR.

Вчера стана ясно, че Пътната агенция е прекратила едностранно всички договори, които са сключени през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари