Протестът на пътните строители затвори движението при НС

Пътностроителните фирми искат да получат около 720 млн. лева
27 юли 2022 10:46, Елка Василева
28
Протестът на пътните строители затвори движението при НС

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протестиращите пътностроителни фирми затвориха движението в района на Народното събрание. Между служебния вход на НС и сградата на БАН са се събрали около 300-400 служители от бранша. Обстановката засега е спокойна, предаде БТА.

Още по темата
Пътностроителните фирми искат да получат около 720 млн. лева, каза пред журналисти председателят на ББК "Пътища" Стефан Чайков. По думите му това са парите за законно изпълнени и сертифицирани дейности към пътния бранш.

Ако няма взето решение по този въпрос, след 30 септември България ще остане без поддържане на пътища. "Ние ще спрем работата по всички пътни отсечки, тъй като не е възможно да продължаваме да финансираме държавата. На 30 септември действащите споразумения ще изтекат и понеже няма да има промяна на решението на Народното събрание, никой няма да има законово основание да подпише ново удължаване, така че на 1 октомври България ще бъде единствената държава в Европейския съюз без поддържане на пътищата", заяви Чайков.

Протестите пред НС са целодневни. Когато се види резултатът от тези тридневни протести, ще бъде взето решение за евентуална промяна и засилване на протестите, добави председателят на ББК "Пътища".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
БСП ВИЦЕТО преди 1 година
Ей, тия ША ми вземат главата....
24
1
 
0
 
! Отговори
БСП... ЛАЙВ ИЗ ЛАЙВ преди 1 година
Парите за ремонти откраднахме, за екзотични почивки отлетяхме...
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиардерите с бентлитата, не могат да си вземат парите.
22
2
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Защо не протестират на дувара на Тиквата? Ние да излезнем ли сега да протестираме, ме ремонтите и новите пътища, които правят са пълна скръб, защото крадат от материали като за световно? Да протестираме ли, че великите им пътища от л.а.й.н.а отнемат човешки животи - справка Своге ???!!!
21
1
 
4
 
! Отговори
данчо преди 1 година
Защо са пред парламента,а не в Банкя?
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПешевПешев недочесън!!! ББ демонстративно остави на изпроводяк 700милона лева за пътища по отделна сметка! За устати като теб! Че не е цвете за мирисане не е. Но не посегна на най-важните за развитието н страната неща. Стабилни финанси и скоростно изграждане на нова инфраструктура и ремонт на тотално амортизираната стара. Къде са 9милиарда за 3 дни преди Нова година? Сега ще видиш с комисионните за газа, горивото за АЕЦ, батерии и какво ли още не какво ще плащаме без да сме получили нищо!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До някойРемонта на Жълтите паветата е по поръчка на Столична община. Не са на милостиняната на Кирчо и Кокорчо. Ако някой е искал действително да провери свършеното, отдавна да го направил. Тук става въпрос за комисионни, избор на шеф на БНБ, изпразнена хазна и т.н. За капак да вземем да изберем арх.Виолета Комитова за кмет на София. Е, тогава ще стасаме.
18
3
 
8
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Парите за пътища са в шкафчето на Борисов при кюлчетата. Той да плати. Милиарди е откраднал и обвинява всички останали за това. Наглец!
17
2
 
6
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Вижте ги наглите т.н пътни строители, които извършват Ремонти върху ремонтите и накрая пътища пълни с неравности и дупки! Това са чисти мафиоти, които не заслужават и стотинка и парите на данъкоплатците. Техните шефове в сянка богатеят на гърба на търпеливите българи.
16
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са български фирми.Едно време така осигуриха работа на някои хора вместо да ходят да берат ягоди в Англия.Това,че некачествено са направили нещо е,защото толкова си могат.Ако дадат същата дейност на чуждестранна фирма ще е по-скъпо и тези хора ще са без работа.Не е правилно да не им се плаща.При следващ проект просто да засилят контрола.Сега не им е платено,защото няма пари.Кирчо и Кокорчо фалираха държавата и ни върнаха с години назад когато имаше страшна инфлация заради посредници.
14
5
 
5
 
! Отговори
ДжемКурп преди 1 година
НАТО вън, ЕЦБ вън, изсмукват ни и ни убиват, вън канадски марионетки
13
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 1 година
До: номер 10 Ами то има кой да пренарежда жълтите павета, ти не знаеш ли? Не знам за какво се разиграва целият този театър, или може би за кого.Обаче съвсем случайно точно на мястото на протеста центърът е затворен от оня ден именно за пренареждане на паветата. Явно има фирма която не протестира а работи?Значи - на тях им дават пари? А тази фирма работи за... Фандъкова, тоест ГЕРБ?Пак в ГЕРБ ножа, пак в ГЕРБ хляба!!!А зрелищата са за нас!!!
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са избирателите на герб и дпс !
11
7
 
0
 
! Отговори
някой преди 1 година
"Ако няма взето решение по този въпрос, след 30 септември България ще остане без поддържане на пътища." Няма нищо. Нали тогава пък отиваме на избори. Като отидем на избори, ще потекат едни реки от пари, милиони, стотици милиони, даже милиарди, и ще цъфнем та ще вържем!Важното е да има избори - с тях ще се греем после цяла зима когато ни врътне газовото кранче кремълския фюрер!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пловдивския мастодонт всичката му техника е чистонова за две три години подмениха всичко как става така
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия вместо да протестират, са се хванат да помогнат за пренареждането на жълтите павете, и при ремонта на тунела за Люлин, че тия 6 месеца за козметичен ремонт са прекалено много!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РЕЗУЛТАТ: Кой ще открадне поредните пристигащи пари , от ЕС !И за сега работата е опечена , ДПС и герб имат опита , за 13г., дългът на хазната в държавата е ''само'' 38 милиарда , + парите които са открднати и от ЕС .
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са ''фирми'' пълни с ПОД ИЗПЪЛНИТЕЛИ , като за последните работници , я има пари , я няма в повечето случаи !Нали се доказа каква е СХЕМАТА .
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За последните във веригата на изпълнителните фирми , парите не ДОСТИГАТ , още в самото начало биват ОТ-КРА- ДНА-ТИ .