Тенев: Все повече млади шофират след употреба на дрога

Това е проблем за обществото, заяви той
30 юли 2022 10:51, Александър Попов
57
Тенев: Все повече млади шофират след употреба на дрога
Снимка: БГНЕС

Нарастват случаите на хора, хванати да шофират след употреба на алкохол и наркотици, заяви пред Нова тв директорът на Столичния КАТ Тенчо Тенев. Той посочи, че за периода от 6 до 29 юли само на територията на София са заловени над 70 души, шофирали след употреба на наркотици.

„От началото на годината досега имаме ръст със 120 - 130 броя, спрямо миналата. Наркотиците са завишени много. В последно време се оказа, че управляват МПС-та след употреба на наркотици повече, отколкото с алкохол”, отбеляза той.

Тенев коментира, че полицията хваща все повече млади хора, които управляват автомобили след употреба на упойващи вещества. „Това е проблем за обществото”, отбеляза началникът на Столичния КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: алкохолКАТнаркотици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Червена тиква преди 1 година
Той теста хваща 5 дена назад бе кратуно червена. Вкарайте си теста в норма и тогава ми сервирай статистика. Дрегера отчита дали си пил в последните 6-8 часа - вземете читави тестове до отчитат до 10 часа назад и ще падне статистиката драстично.
37
1
 
1
 
! Отговори
Молотов преди 1 година
***, половината от случаите са на хора пушили канабис преди ден-два. Заради смешните ви рекетьорски тестове е тая статистика. Все едно да ми дадете дрегера 2 дена след като съм пил и да ми кажете , че съм пиян. Няма такава държава. Докато тествате наред убийците продължават да си карат с 200 и да натискат отзад на магистралата
36
0
 
5
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Добре дошле в България , държавата без закони....
35
0
 
4
 
! Отговори
ушев*те преди 1 година
днесаджии ли сте вчераджии оправете си сайта ахахах
34
1
 
2
 
! Отговори
ushevite преди 1 година
ме джобат като се разхождам напред назад пеша, да не взема да им се окажа несъгласувана конкуренция в дилърството
33
1
 
2
 
! Отговори
уш*вите преди 1 година
ме джобат като се разхождам напред назад пеша, да не взема да им се окажа несъгласувана конкуренция в дилърството
32
0
 
2
 
! Отговори
ушев*те преди 1 година
мен ме джобат като се разхождам напред назад пеша, да не взема да им се окажа несъгласувана конкуренция в дилърството
31
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Заедно с безобидната тревичка, дилърчета пробутват какви ли не синтетични бооклуци на лапетата, а дезинформацията за наркотиците ги кара да се чувства "куул" да ги взимат. Трябва да се легализират наркотиците за да се контролират от държавата и да се унищожи мафията
30
0
 
1
 
! Отговори
абе тенев преди 1 година
това от кога е , от когато се разшумя за райския газ или много отдавна ?
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз да попитам господин Тенев,колко от заловените употребявали наркотици са разпитани откъде са ги закупили. Понеже продажбата е углавно престъпление. Значи трябва да има незабавни разпити. А такива очевидно няма. Значи държавата умишлено не търси дилърите. Къде е Петков да ни обясни сега за промяната.
28
2
 
1
 
! Отговори
бай работник преди 1 година
Тези мозъчни донори не се ли сещат че, може и седмица след употреба да те хванат тестовете и да си прецакаш живота от за секунда!
27
5
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Ми да излиза, че не може човек да пуши вече, щото тестовете им хващат една седмица назад, което е тъпо, но мисля че няма тест който да отчита само дали си под въздействие или не. Друг е въпроса, че тревата според мен не оказва влияние на шофирането, ако си хроничен употребяващ.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имитират работа - хванали няколко хлапета 3 дни, след като пушили трева и си мислят, че раздават правосъдие при положение, че ефектът от марихуаната изчезва за няколко часа максимум. Несериозно е. Междувременно битовата престъпност нараства заради изкуствено създадената от американските марионетки енергийна криза. Онази тежка катастеофа им дойде дюшеш, за да отклонят общественото внимание от националните предателства с Македония и газа
25
0
 
6
 
! Отговори
Кироин Паркезански преди 1 година
Киро води държавата надрусан като баща си , че и по-тежко! Какво да правят хората с такъв пример!!!
24
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пушиш петък вечер след работа, понеделник сутрин ти правят тест - честито, наркоман си. Комшията всяка петък вечер се напива на *** и бие жена си - не е алкохолик, щото не пие всеки ден. Райски газ и всякаква синтетика трябва да се преследва строго и да е забранена, тревата отдавна трябваше да е поне декриминализирана.
23
1
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Ами тикайте ги в затвора бе корумпе Тенев!Какъв милиционер си?Днес ги хващат утре ги пущате!Като гледах вчера как се обясняваше на оня дрогирантрверс с тортинетката...какво му се обясняваш!?В затвора и това е!Какво прави по пътищата като е противозаконно?Като няма гражданска отговорност и ми се хвърли на капака и попилее цялата предница на колата ми кой ще ми плати?
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Догата не засилва никакви психични сили,а обратнито става!Не правете никакви вуду ритуали!Наркотиците правят мозъка ви на пихтия.Те ви унищожават като личност и после някой друг ще живее вашия живот,а вие ще сте в мъгла.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто министър Чашков пое МВР с първото служебно, дрогата се продава и употребява повече от млякото! Продължаваме промяната!
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля,че Бойко е виновен както твърди номер 9.Това нещо е започнало от скоро.По време на пандемията са ги зарибили.Нямаше толкова много.Просто сега излезнаха по улиците и се проявиха.Честно казано като разглеждах статиите за протеста срещу Бойко от преди две години попаднах на статия за това как се правят вуду магии като се обясняваше как се използвала дрога,защото се била засилвала енергията...т.е. покрай тези протести са се навъдили наркомани сатанисти,а сатанистите по правило са анархисти.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то те сами са опънали чадъра над дилъри, вносители и производители и после "кой ми се изходи в гащите?". Я ги вижте! До един са опънали такива шкембета, че се чудиш тоя ако хукне да гони някого дали няма да го тресне инфаркт. Сега какво си мислите, че става по морето? Замерят се с пачки и пликове. И това не са ония нещастници, дето киснат в някоя царевица след знак за безумно ограничение. Тука говорим за цели РПУ-та, които са замесени. И някой умник изскача от някъде и "има повече надрусани."