Гняв сред шофьорите, които не могат да си купят винетка

Те или чакат в колата, или потеглят и може да ги глобят
31 юли 2022 14:28, Елка Василева
48

В разгара на летния сезон недоволство сред шофьорите заради срив в системата за купуването на винетки.

Още по темата
Най-засегнати от срива в тол системата са шофьорите, които пътуват от чужбина към България.

Всички, които минават през ГКПП "Калотина", са чакали с часове, за да влязат в страната ни, има много гастарбайтери, които се прибират транзитно през България към Турция.

Те обаче остават блокирани на граничния пункт, защото не могат да си купят винетка. Изборът им - или остават да чакат в автомобилите си, или тръгват с риск да бъдат спрени и глобени.

"Не могат да изисква нещо, което не мога да си купя. На границата трябва да ми напишат документ, че системата за винетки не работи, а не сега, като тръгна по магистралата, да ме глобят. Часове отнема преминаването на границите.  В колата има болна жена, дете. Чакаме, нямаме избор", каза шофьор пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Чичко паричко преди 1 година
Неможи ли парите за тия винетки да ги вкарат в годишния данък за колата и да не се занимава повече човек, ще бъде нещо като допълнителен данък пътна инфраструктура Някои ще кажете , че има такива които никога не излизат или рядко излизат от населеното си място, няма значение тоя данък ще отива за подръжка на пътната инфраструктура. Всички които шофират е добре да участват.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турско да станем, такива безумия няма да има!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, той мучи ако може да му кажат "айде минавай без винетка", ама няма... :)))
19
0
 
0
 
! Отговори
акция 'Работа&# преди 1 година
когато мвр работят му викат 'акция', което не е нещо което мвр се сещат да правят, а видимо им се нарежда отгоре. щом някой поръчва кога мвр работят, то това е тоталитализъм. мвр неслучайно бездействат - за да бъде всяко тяхно действие на поръчващия музиката - за това са измислени. така това лице съвсем легално упражнява абсолютна власт над овчия народ, който пък ликува че се работи, защото за него няма разлика между свършена от мвр работа и поръчана на мвр работа от политик
18
11
 
1
 
! Отговори
Петров преди 1 година
тоя пък некъв бачкатор от анадола тръгнал да претендира, ами стой си там, какво си тръгнал да плачеш. хем тръгнал да обикаля, хем хленчи.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато мвр работи му викат 'акция'. а акцията не е нещо което те се сещат да правят, а им се нарежда отгоре при правилните случки. работата на полицията е гавра с населението защото политиката е в основата й. политикът поръчва акциите за личен пиар.
16
7
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Сетила се Мара да се побара...Случват се в живота и такива работи - да спукаш гума, да ти бъгяса компа и телефона... Ама по- често се случва на тарикатите да не им излязат тъъъънките сметчици. И после да пищят на умряло!
15
3
 
8
 
! Отговори
ПП "ПП" преди 1 година
Харвард е това ей! Не е шега работа! За винетки, за данък, за преглед, тол такса, гражданска 8 пъти си плащаме и накрая глоби пак! Кирчо обяви война! А за убийците по 1 месец и ги пускат на домашно за още 6! Продължаваме Пеша!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само бг гувведа се гнетят като не могат да ги крадат
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мода да разбера защо такава суматоха. Шофьорът си го каза. "Пишат една служебна бележка" с валидност 2 дена да се позволи на хората да си купят спокойно винетка и тази бележка може да послужи пред когото трябва. И това е. Няма смисъл от драми. Само трябва организация и малко гъвкавост. Иначе навсякъде системите се сриват, но е важно да има план за такива ситуации.
12
0
 
12
 
! Отговори
X преди 1 година
Карате бе звинетка! Ако ви спрат и глобят(или честитка" СЪД, позоваване на официалните документи! Но това е в нормална държава. Тук ще си платите като попче и ще дууухнете супичката!
11
1
 
8
 
! Отговори
рН преди 1 година
Ооо.., Чудо!!!!! Колкото повече "борим" Корупцията в Бг, толкова повече тя процъвтява!!!
10
5
 
11
 
! Отговори
Няма Такава Държава преди 1 година
Прав е човекът. Никой не е длъжен да плаща от джоба си заради нечия немарливост и несвършена работа. В другите държави за такова безхаберие се санкционира безкомпромисно, строго и в големи размери, а тук никой няма да санкционира виновниците и до три дни всичко ще е забравено. Прав беше Слави, няма такава държава. Никъде!!!
9
5
 
9
 
! Отговори
Сега, ако Баце преди 1 година
беше премиер щеше да вдигне телефона на Томислав и да се развика: На тия толкова пари им дадохме дее*а тяхната м***ца. Обади се на който трябва и до 1ч системата да работи, да не се наложи да връщат още, освен 100-те милиона, с които минаха. Аз ще говоря със Севда да измисли нещо за мисирките.Та такива са шайката ГРОБ. Ето тази гротеска иска да продължи да управлява, пардон да краде, присвоява и поддържа мизерията и недосегаемостта си.
8
1
 
6
 
! Отговори
КОй преди 1 година
В същото време в Испания са премахнати всички платени пътища, на бензиностанцията ти дават 30цента отстъпка без да ти изискват един том додкоменти. Абе смърдлува държавици сме със мързелив и мрънкащ народ.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спешно на протест пред прокуратурата. Римлянин със сто кражби е бил на свобода и е убил собственик в дома му при 101 кражба в село Струмяни. На протест пред прокуратурата, стига с прокурорския произвол. Как може със сто кражби да се прекратяват дела и да не се дават на съд.
6
17
 
3
 
! Отговори
Политик Държавник преди 1 година
Какво реват... Ами нормално е някоя електронна система от време на време, да получава срив и да и трябва профилактика. Да са си купили годишни винетки, когато е било време. А освн това Бг винетките са най-евтините в Европа.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елате да ви покажа за какъв път искат винетка целия пропаднал и на дълбоки изорани от картерите на колите коловози
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Абе лентяи депутатски, обявете, че няма да се налагат глоби, до отстраняване на проблема, ще побъркате хората, изверги заспали!!!" ...няма причина да ме триеш, не използвам псувни, осъзнай се, фашист!
3
9
 
6
 
! Отговори
сбъркано племе преди 1 година
Българите скоро ще почнат да се разплащат с валутата на Конго през гржаданската война.