Призив от сливенската болница: Деца, приберете болния си баща

Близките са отказали да заплатят разходите за операция
4 авг 2022 11:55, Елка Василева
67
Призив от сливенската болница: Деца, приберете болния си баща
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководството на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен призовава дъщерята и синът на техен пациент да се погрижат за баща си. Това съобщиха от лечебното заведение.

62-годишният Димитър Митов е настанен в болницата със счупена бедрена кост.

Близките са отказали да заплатят разходите за операция, които не се поемат от здравната каса, и вече повече от 15 дни опитите за комуникация с тях са безрезултатни.

От болницата настояват децата да приберат своя баща, да положат необходимите грижи за него и да изпълнят дълга си към възрастния си и болен родител.

Това не е първият случай на изоставен от близките си пациент, припомнят от МБАЛ-Сливен.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо призивът не е към Държавата
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Децата дали са мед работници и да продължават да полагат мед грижи Държавата е аут не се грижи плащат на болниците за 5 дни престой и после изхвърлят т.е изписват болния без да има стандарт този човек може ли да се самообслужва ако не може къде са соц грижи никъде където е и държавата никъде я няма След оперцията може да го приведат в отделение за рехабилитация да го раздвижат така че да може да се самообслужва и като може да полага мин грижи за себе си да го изпишат Това важи и за всички нас
47
1
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Много интересно защо ми изтриха коментара.Просто като лекар казах истината за болниците и роднините на болните хора.
46
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвет до сливенските докторя: Пишете го ковид, източете пътеката и я използвайте да излекувате човека. Защо го пращате да почине у тях си? Малко ви бият!!!!!!!
45
0
 
0
 
! Отговори
По спокойно 46 преди 1 година
Първо коментара с обидата срещу мен е изтрит!Второ или сте много тънкообиден/на или възприемате чуждото мнение като лично нападение!Говоря Ви в учтива форма и не виждам в кой коментар съм обидила някой или съм го нарекла и*от!Възпитанието и ценостите са точно в това да се владееш,когато е нужно и да не изпадаш на нивото на злобата и простотията!Лек ден от мен и по малко нерви най малко пък имам времето и желанието да се занимавам с непознат/а с възможни.....
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам как така на пенсионер разходите за лечение не ги поема здравната каса.Малко са пенсионерите които могат да си поемат разходите сами с тези мижави пенсии .И защо децата да се са длъжни никой не знае тяхното положение. Аман от този рекет за всичко те гледат в ръцете какво и носиш.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше укроп нямаше да пискат нали
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индийци?
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да цености, напротив! Убиди имаше в коментарите ТИ! Така и не се вижда някой някъде да те е наричал идииотт :) Тази дума беше изпозлвана само от теб до сега :) цеННости ;) Дугият път по-малко плам в думите и хората ще подкрепят тезата ти :)
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 30 г ако някой ми беше казал до какво оскоТяване ще стигне народът, до каква нищета и бездуховност, щях да си помисля, че е антиутопия. Всичко, което ни сполетя тук е самоунищожение, което започна от съзнанието и морала и стигна до изсечените гори, бетонираната природа, срогираните и объркани млади хора, безпомощното образование , което бълва функционално неграмотни, здравеопазването, което е недостъпно за всеки и т.т. Българийо нещастна..
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е длъжен да се оперира , но могат да го държат 3 дни . След операция пак ще го гледат .
38
0
 
5
 
! Отговори
Да цености преди 1 година
Да след грешка следва извинение-Извинете,че обърках 23 и 24 и се обърнах към вас вместо към господина,който без да ме познава ме нарече и*от!А как бихте реагирали вие?Възпитанието е да се владееш и да не се обиждаш хората,когато най малкото не ги познаваш!В никой от коментарите си не обидих който и да е било!
37
2
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
До До 37, би следвало и да има извинение след грашката. Хубаво е да се опитваме да се докараме, но възпитанието е ценност :) Както и да е :) Следващият път малко по-внимателно, защото дразни подобно арогантно поведение!
36
1
 
4
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Написала съм 24 вместо 23 към който ми е коментара.Подкрепям вашият коментар,но начина по който се обръщате към непознат не говори добре за вас!За това казах,че е добре човек да се въздържа от обиди защота може да става въппос и за грешка а вие веднага нападате!Най малкото пък не търся внимание имам си досатъчно в реалния свят.Вкарах се в дискусия от яд,че хората забравят,че и те ще станат стари и имат възрастни роднини дали така ще постъпят като "децата" от статията!?
35
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Евроатлантик, и после всички плащахме "безплатнинте" неща с глад и мизерия. Редяхме се цялото семейство. за хляб, захар и брашно! "Б езплатно" на този свят НЯМА! Разбирай го както можеш!
34
4
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Недейте така ще ви класифицират като ид*от ако не сте с масовото мнение,че той бащата си го е заслужил и си е виновен,че не си е подсигурил старините!А никой от пишещите тук не знае цялата гола истина и само се развиват сериали и глупости!Здравната ни система е скапана това е ясно,но и ние хората ли трябва да сме скапани?
33
5
 
6
 
! Отговори
Do 33 преди 1 година
До До 24, кой пък теб те убиди? Никой не е писал думата Иидииот в кемнентарите! И конкратно аз не съм те дефинирала по никакъв начин! За пръв път се обърнах към теб в предходния ми въпрос. След този ти пост, обаче виждам дисфункция на конгнитивните ти умения. Но не, не си стигнала ниво *** все още. За сега си само комплексарка тъсеща внимание.
32
7
 
10
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Бяш тъй! С бг манталитета - в Спешна и ще те приемат, за да не чакаш. А, че има истински спешни - теб какво ти пука, нали твоят *** си наместил, за да не чака. Умни и красиви..
31
2
 
10
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Благодаря! Най-после някой да каже на ***, че осигуровките в чужбина са в пъти повече, че лекарите не ги чакат в шпалир като тук!
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 По принцип е така,чака се много време,но ако нещата са на зор,отиваш в Спешна помощ и от там влизаш в болница,лично съм го правил,,,за да не чакам...