Да помогнем на Мирослав Павлов да върне живота си

Старшината е пострадал при изпълнение на служебните си задължения
5 авг 2022 11:22, Петя Славова
16
Да помогнем на Мирослав Павлов да върне живота си
Снимка: Facebook

Зов за помощ. Приятели и близки на старшина Мирослав Павлов се опитват да му помогнат след като преди три месеца мъжът е пострадал сериозно при изпълнение на служебните си задължения.

В социалните мрежи негови колеги събират средства за възстановяването му.

"Седмица след инцидента никой не даваше гаранции, че той ще се събуди от комата, в която беше изпаднал след тежката закрита дифузна черепно-мозъчна травма", пишат те.

Но три месеца по-късно Мирослав Павлов вече е в съзнание, разговаря с близките си, с медиците от Военна болница - Пловдив, като бавно възвръща функционалните възможности на тялото си.

"Този напредък изцяло дължи на лекарите от ВМА - София и Пловдив, всекидневните грижи на своето семейство и моралната подкрепа на всички негови колеги и приятели, които се молят ежедневно за неговото възстановяване.", отбелязват колегите му.

Но сега Павлов се нуждае от интензивно лечение и специална рехабилитация, които да помогнат за връщането му към нормален начин на живот.

"Към настоящия момент в #СКСО  е инициирана кампания за ежемесечно събиране на средства на доброволен принцип за подпомагане на лечението му. За възстановяването му е необходимо в кратко време да се събере сума от 150 000 евро,която е непосилна за неговите близки.

Средствата са необходими за специализирана рехабилитация, медикаментозно лечение и транспортиране до болничното заведение в чужбина, като на този етап е разговаряно с болници в Турция и Израел."

В социалните мрежи,  колегите му се обръщат с молба да се съберат нужните средства за лечението на Мирослав и да му се даде шанс на един достоен военнослужещ от Специалните сили на Българската армия да си върне живота.

Дарителската сметка е:
„УНИКРЕДИТ БУЛБАНК“ АД
IBAN: BG69UNCR70001525005765
BIC: UNCRBGSF
Валута: ЛЕВА
Титуляр: Мирослав Павлов Павлов
PayPal: help_miroslav@abv.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Срамота. Това е държавен служител, държавата няма ли пари за да го възстанови. Бил е на работа, не се е забавлявал в извънслужебно време. Срамота и за Министерство на отбраната, че и те търсят пари за момчето. Каква е тази държава..
13
1
 
9
 
! Отговори
a преди 1 година
Плащаме по 1 милион на година за охрана на Доган, пък за войник пострадал по време на изпълнение на служебният си дълг няма 150 000 евро?!?!?
12
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Краварите ни използват за пуешко месо!!!От Ирак се върнаха в чували не помните ли сега от вонните учения падна и самолета край Шабла и пак потулиха случая!!!Влязоха по погрешка в склад краварите със насочени автомати срещу мирни и невъоръжени хора и после БГ началника на операцията се самоубил при положение че чака дете сле близо месец !!! За месец юли изплуваха над 60 мъртви делфина край Варна заради ученията Им!!!Да кога ще ги търпим ОКУПАТОРИТЕ ?Българите не са ПУЕШКО МЕСО .....
11
0
 
20
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 1 година
Като военен, би трябвало да има здравна осигуровка и ЗАСТРАХОВКА. Все пак е държавен служител. Иначе, т.н. ни държава има пари да лекува БЕЗПЛАТНО украински войници, но няма пари да лекува български. СРАМ!
10
0
 
20
 
! Отговори
елито преди 1 година
След като е по време на служебния си дълг, работодателя да му поеме лечението.Все пак се е жертвал за тяхно благо.Дано се възстанови човека.
9
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за милиционер сълзи не роня! утре ще ми се заяде за липсващ аспирин в авто аптечката
8
0
 
12
 
! Отговори
да питам преди 1 година
къде сте бе богаташи ???
7
2
 
20
 
! Отговори
Ана преди 1 година
Ако стане нещо - един ще си иде в къщата в Барселона, друг към Канада, трети в "расийския рай"... Но този мъж ще остане тук с всички нас... Потресена съм до дъното на душата си как държавата абдикира от задълженията си!!!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм, тук има нещо странно. Военните (по принцип..би трябвало) да получават неограничени медицински грижи до пълно възстановяване при инцидент по време на служба/работа. Това е 100% и няма как да му е отказано лечение тук. Явно близките искат да го преместят на база тяхно решение другаде...Дано да се оправи човека!!
5
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз служих в армията допреди пет години. Добре че се махнах. Ние нямаме собствена армия ние сме слуги на краварите и евроге йците. В момента работя по строежите. За пръв път през живота си виждам нещо построено от ръцете ми. Това построеното ще остане за бъдещите поколения. В армията си губех времето и младините. Този е трябвало навреме да се махне. Сега ще се бори за оцеляването си. Дано му помогнат добри хора
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запитваме се имаме ли държава ?
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военния си е вършил работата и е получавал заплата. Но щом има инцидент и държавата е ДЛЪЖНА да свърши своята част от контракта (договора) , тя майсторски му показва средно пръстче! Така ли ще продължаваме ? ....тъй щедра към едни, за другите озъбено свирепо куче!.......Позор за Българската Армия! А все още българска ли е?!!!
2
1
 
20
 
! Отговори
Ана преди 1 година
Политиците ни да се размърдат! Толкова пари ограбиха от всички партии! Ако, не дай Боже !, стане война - това момче ще брани България! Да не се ослушват, а веднага да дадат тази скромна ( ЗА ТЯХ!) сума!!! Как не ги е срам!
1
1
 
40
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 1 година
Човека е пострадал при изпълнение на служебните си задължения !!!! Държавата е ДЛЪЖНА да се грижи за него докато не оздравее напълно и придобие предишното си работоспособно състояние !!!!!