Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

Събитието се разпространи чрез социалните мрежи
744
Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството
Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


744
Още по темата: протестгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
541
0
 
6
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Тези още ли са там?А Мая с овцете я няма.
540
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служители на Еконт са разпространили в нета как им е обещано допълнително възнаграждение като отидат на протест.Продажници.
539
12
 
3
 
! Отговори
До 585 преди 1 година
Не, комунисте, тези, които разграбиха България да предимно асоциирани с Русия, затова и предприятията, които разграбиха фалират, защото руските слуги нямат никакво понятие от бизнес и икономика. Гласувай за Възраждане, тъкмо да преброим *** в България колко са
538
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще взема да гласувам за възраждане , всички тия от 30 г са под полата на американското посолство и на заплата от тях окрадоха всичко и сега излезли да реват за да остане посредника на газа
537
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много добре разнообазяват украинците , няма само да лежат и ядат по почивните станции1 има свободна част от украйна да ги настанят там а не да ходят на неразбираеми за тях протести
536
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
572- А ти и фамилия се плякате за жълти стотинки със "тъмни".
535
9
 
4
 
! Отговори
Гълъб Радев преди 1 година
Гълъб Радев руски слу1ги
534
0
 
9
 
! Отговори
Хард преди 1 година
Дедо Инокентий изпратил служителите си на протеста с бързи депеши по вайбър и есмс. Това оповести сутринта по скат Соня юсКолтуклиева от Англия. СПРЯХА ИМ КРАНЧЕТАТА И ВЗЕХА ДА ВИЯТ НА УМРЯЛО
533
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нокой не ни е спирал газта ние не искаме да сиго плащаме справка Орбан !
532
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом прокопиевата шайка е на линия,всичко е уйдурма.Олигарх разплул се от натрупване на състояние в енергийната криза,хем субсидия,хем високи цени,и никой от ПП не си мръдна пръста за да прехвърли субсидията от богатите *** за компенсации на бизнеса,та такива хора сега уж се загрижили да не бил руски газ,изобщо не се връзва!защо не митингуваха срещу посредниците на руски газ,купен с рубли.Ай сиктир!Фалшивки!
531
4
 
19
 
! Отговори
1234 преди 1 година
И мен ме е срам, че гласувах за Демократична България, но се подведох! Никога повече!!!
530
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвориха касичката за протестърите прокопиевите де.би.ли поп кръстевци.То бива ,бива манипулации,на нищо не прилича.Няма никакви индикации за спиране на интерконектора,но общия капацитет е 3.6 млрд кубика,от ще ползваме 1/3,недостатъчно по принцип.Т.е.проблема не е в интерконектора,а да се блокира търга,за да останат посредниците.Последните натрупаха милиони за нула време,спокойно могат да купуват евтино ей такива задръстеняци.Те не мислят за индустрията и инфлацията.
529
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това Евгений Кънев ли е?
528
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО ПОГЛЕДНЕТЕ ПЪРВИЯ ЗЯПНАЛ, И СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ДРУГИТЕ ПОДОБНИ. ЧОВЕШКО ЛИЦЕ ИЛИ ГОЛ ЗАД" Н, ИК.
527
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИН ФАЙТОН ***, МИТИНГ.
526
3
 
17
 
! Отговори
Шарл Мишел преди 1 година
Ех как няма някой Калибр да ни оттърве от тези ***.
525
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Властта на Радев обслужва руските интереси!
524
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво е чекист? Едмундович пита.
523
6
 
14
 
! Отговори
Нее преди 1 година
Един въпрос, тези от вас които скимтят срещу Газпром, знаят ли защо го правят? До преди няколко месеца не знаехте що е, сега сте първи писачи.
522
4
 
15
 
! Отговори
Козия рог преди 1 година
Явно тия от площада не са от град, и не знаят що е ТЕЦ. Затова им е все тая, те в обора не са имали парно.Сега, решили са хем да са с Америка за България, хем да ни покажат козия рог в битово отношение.Ха!