Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

Събитието се разпространи чрез социалните мрежи
744
Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството
Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


744
Още по темата: протестгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
521
1
 
7
 
! Отговори
много знаеш преди 1 година
До Маската падна!кой какво решение е взел. Дори не знаеш смисъла на диверсификация, ама от сутринта се упражняваш да я слагаш по няколко пъти в изречение.
520
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да използваме отношенията ни с Русия, но чрез апаратчика Донев и подобни чекисти, а чрез нови млади хора, които говорят руски и са симпатични на обществото. Радев газ пикай, че не извикаха Донев в американското посолство, а след няколко дни ще дойде съобщението от ЕС, че с подобни КПСС елементи България е троянския кон на Русия в ЕС и ще претърпи санкции. Не ги виждам Радев и Донев как ще се оправят с чекистката криза. Искат Турция да влезе турски поток и те да избягат.
519
0
 
14
 
! Отговори
Дантон преди 1 година
Абе какво ви става с тоя Газпром? Поколения софиянци живяхме на тец, и през ум не ни е минавало за фирмата. Още малко, всички дето да го ползвали ще бъдат нарочени за престъпници, боже опази. Добре че не сме в ерата на гилотината!
518
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките избиратели на ДБ са пред президентството, точно 126 човека !
517
3
 
14
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Трябва да имаме добри отношения с Русия и действащи договори за горива. Всичко друго е експеримент на гърба на най-бедната страна. И за да преваря злобни полайвания, ще кажа че моите връзки с Русия се свеждат когато пред руската църква, на кръстовището в София, заставам да чакам зелен светофар. Това ми е русофилството. Освен че съм хуманист, образован и разумен.
516
4
 
8
 
! Отговори
Глупаво преди 1 година
Ненормалници.Перфидници. Неморалници. Боже, блазе им на народите които имат разум и ясно съзнание!
515
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо сте писали стотици вместо стотина човека.
514
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втори прайд в една година ми идва множко.
513
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А НАС НИ Е СРАМ ОТ ВАС, ДЕТО СТЕ СЕ СБРАЛИ ПОД ПЛАКАТА "СРАМ НИ Е ОТ ВАС" !!! НЕ МЕ ГЛЕДАЙ ТЪПО БЪЛГАРИНО !!!...
512
6
 
14
 
! Отговори
ПП =БСП =ДБ =РАДЕВ преди 1 година
Те ДОКАРАХА ПРОМЯНАТА...НОСЯТ ПЪЛНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЛАТА СИ........ ОСТАВИХА БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГАЗ, ПЕТРОЛ, ТОК,ПАРИ........
511
6
 
7
 
! Отговори
Радев го е срам преди 1 година
Да си признае ,че е жив Путинст ! Лошо няма кажи си да не се измъчваш !
510
3
 
17
 
! Отговори
Нов преди 1 година
От пребоядисани комунисти , каква демократична България сте бе костовити.
509
10
 
15
 
! Отговори
СЛАВА преди 1 година
Продажниците от ДБ събрали 120 *** софийски ***,които трябва да си заработят кирливата педесетачка на жегата и да окрякат президенството с шизофреничните си вопли!
508
0
 
5
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
До аZ-ът, добре чед отпадъкът като теб си стои в отпадните канали :) Омразата ти е грамадна, просто защото си проввал. *** да чистиш отходни ями! Там ти е мястото!
507
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин дава газ но иска Нагазаки. Давате Нагазаки и ще има газ.
506
1
 
3
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
До аZ-ът, добре че си ти да водиш непрогледналия свят към светлото бъдеще! ***!
505
10
 
12
 
! Отговори
Маската падна! преди 1 година
С назначаване на служебен кабинет, на който ПЪРВАТА работа беше да започне да саботира процедурите по вкарването на интерконектора с Гърция в експлоатация, маската на Радев падна. Каквито и преговори да се водят, това е ЯВЕН САБОТАЖ на опитите на страната за диверсификация на доставките, и Радев ЛИЧНО Е ВЗЕЛ това решение.
504
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Платени сороски протестари. Главния прокурор трябва незабавно да ги обвини в тероризъм срешу България както и НПотата на Сорос.
503
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестиращите не искат евтин газ ли? Искат от хубавия, скъпия!
502
6
 
2
 
! Отговори
Патроний преди 1 година
Много се разглезихте нещо. То газ , то на топло , то на климатик , на планина , на море. Стягане и приземяване трябва. И само работа работа работа. Работа.