Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

Събитието се разпространи чрез социалните мрежи
744
Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството
Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


744
Още по темата: протестгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
4
 
5
 
! Отговори
нали преди 1 година
До Русия е изостаналазнаеш, как завърши онзи дето обесняваше, че Русия е бензиностанция с ракети...
500
0
 
6
 
! Отговори
Страхил преди 1 година
Бяха обещали от небето да завали манна небесна и да ми пада направо в устата. Ама нищо не падна . Само едни едри мухи със зелени очи бръмчаха наоколо.
499
13
 
7
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 1 година
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
498
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне да се бяха поизмили на фонтанчето.
497
7
 
6
 
! Отговори
Дали? преди 1 година
Дали хората в Русия наливащи се с антифриз или почистващи препарати за вана са щастливи и удовлетворени от живота ?
496
13
 
6
 
! Отговори
Ванга преди 1 година
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад руушняците ке ручат трева као добиток...
495
6
 
7
 
! Отговори
Хубаво ми е преди 1 година
Най ми е уютно и топло, когато се грея с газ от другаря Путин, евтинко ми е и знам че няма да свърши, а гаргите да грачат на студено и да висят полу-замръзнали по булевардите и да правят постановки и пърформанси.
494
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все повече протести ще има пред президентството. Радев е човекът ,който обърна държавата с краката на горе и докара целия този хаос с вдигнатия си юмрук и платените протести.Негово творение са и служебните правителства и това на Кирил Петков.Сега се прави на спасител,но Радевата зима идва.
493
4
 
3
 
! Отговори
опа преди 1 година
едно *** на ПП се активира, дадоха му задача да оправя баланса с плюсчета и минусчета, голямото въртяне на ай пи та почва сега
492
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
показателна е беднотията в Бг щом за жълти стотинки се продаш и отивал да се правиш на маjмуна на сред столицата.
491
6
 
15
 
! Отговори
до559 преди 1 година
тия скачащите им дреме за Газпром, ще вземат едните 20 кинта ще пикрещят и ще идат да ги изпият пред блока с три двулитровки бира и два пакета семки.
490
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За стотинки пред Президентството".
489
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия скачащите що за олегофреени са че не отбират 2 и 2, че газа и сега е руски, че на рашките им дреме дали ще ни го продават по договора или по спотови цени с посредник, ама Ганнья е атлантик, зимата с ватенка и *** ще бори злия Газпром.....
488
2
 
19
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
"Енергийна независимост"!?!??!?!??!?!??!?!?! Опцията да седиш на студено, тъмно и да няма гориво за производството на хляб, зеленчуци и месо се счита за независимост? Да въвеждат такса в Германия за ползващите(и тук ще дойде) газ е независомост? Какви са тези мисловни процеси, които постановяват подобни идиотии? Точно обратното е: НИЕ СМЕ ИЗЦЯЛО ЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ! И причината е политиката на цяла Европа през последните 30 години! Намерете газ! Не ми обеснявайте кокло сме независими! Не сме!
487
2
 
10
 
! Отговори
превод преди 1 година
България не ще газ пряко от доставчика Газпром. Рев, вопли и от ПП, ДБ и пр. Всеки иска да държи кранчето на посредничеството, което е по-известно с думата "Диверсификация". Среща - Ердоган и Путин за доставки на газ за Турция / вероятно повече, т.к. Турция отдавна получава газ от Русия/. На зима, като го закъсаме яко, щото сме много независими и демократи, Турция ще ни продаде същата тази газ от Русия. В прав текст Карадайъ го казва. Борбата сега е кой ще вземе комисионните от глупостта ни.
486
5
 
8
 
! Отговори
Руска поодлога преди 1 година
Няма лъжа. Радев беше на живо. На живо каза КРИМ Е РУСКИ.
485
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До филофоб Русия винаги е била подпомагана от Запада във важни моменти, но това е на път да приключи.
484
5
 
7
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Само банановите републики в Африка си избират в мирно време военни за президенти! България дегенерира тотално!
483
3
 
11
 
! Отговори
филофоб преди 1 година
До Анонимен 553 Русия я чакат да умре вече 300 години!И тя все не умира!Оставете Русия,нея има кой да я мисли,мислете за България!!!
482
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да си крещят, явно някой е получил не само потупване по рамото да ни скара с Газпром и сега си връща дълговете към покровителите презокеански. Що за малоумменнн трябва да си да идеш на такъв протест освен ако не са ти дали 50 лв.