Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

Събитието се разпространи чрез социалните мрежи
744
Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството
Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


744
Още по темата: протестгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
481
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия скоро няма да я има Тъй че не се хабете.Русия успя да нанесе огромни щети на богатите държави от свободния святНо, свободният свят все още е достатъчно богат и жив в сравнение с Русия, затова няма да бъде поробен!!!
480
5
 
6
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Ще може да си изберете наесен. Възраждане ще ви отнесе.Ето ви депутинизацията докеде води.
479
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е на хората да им светне лампата. Шепа кресливи нищоправещи манипулират общественото мнение и в това време България умря. Освен София, другите региони са в клинична смърт. Докато данъците на цялата държава отиват в София и с тях се финансират умно-красиви ще копаем дъното. За 30 години разпад и нищета виновни няма...
478
2
 
21
 
! Отговори
факти преди 1 година
преди киро да се намеси и да спре "неизгодния и скъп" газ от Газпром, плащахме по-ниски сметки. Към днешна дата сметките ни са с 1/2 по- високи от миналата година по това време, а от август ще са с 60% нагоре. Това са фактите, доказано с фактури.
477
2
 
7
 
! Отговори
БСП ШИЗОФРЕНИЦИ преди 1 година
ЧЕРВЕНИТЕ НА БСП ХОДЯТ ОТ СТУДИО В СТУДИО- В ЕДНОТО РЕВЪТ КАК РАДЕВ ГИ ДЕМОНИЗИРА, А В ДРУГОТО СТУДИО ХВАЛЯТ РАДЕВ- СТИГА ШИЗОФРЕНИЯ.
476
0
 
10
 
! Отговори
999 преди 1 година
Дизертификация на газови доставки за България трябва да има.Решения за договори за газ трябва да са икономически изгодни,а не политкоректни.Да не се забравя,че енергетиката е част от националната сигурност на всяка държава и съботирането и е престъпление.
475
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До А подаръка"Балк "Абе, то било голямо престъпление да се работи за Газпром бе!" Русофилите вече не се крият, че работят за Газпром. Но само след като лъсна, че техния водач Радев, вече открито започна да саботира диверсификацията на газовите доставки.
474
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ДОКАТО ТИЯ НОВИТЕ ДЕМОКРАТИ ЧАГЪРТАХА С ПОМОЩТА НА ОЛИГАРСИТЕ ГЕРБ ТЕ ИЗЧАГЪРТАХА БЪЛГАРИЯ- ДА ИДВА БОРИСОВ ЧЕ НИ ПИСНА И СКОРО ЩЕ ЧАГЪРТАМЕ КРЕМЪЛСКИ МАРИОНЕТКИ- ПИСНА НИ ОТ ЦИРКОВЕ, СТИГА РУСКИ СКЕЧОВЕ И ДРАМИ- НАРОДЪТ ОБЕДНЯВА, А БАБА НИНОВА СЕ ДЪРЖИ КАТО ОТКАЧЕНА ТЕТКА- АМАН ОТ ПОЛИТИЦИ НА УЖКИМ.
473
2
 
5
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ЗАЩО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СКЛЮЧИ ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР С ГАЗПРОМ ТОВА Е И КАКВО КАТО Е РУСИЯ ИЛИ АНТИТАТА ДА ХОДЯТ ДА ПРЕНАСЯТ ГАЗ ОТ ЛУНАТА АМАН ОТ МРАЗЕЩИ НЕСРЕТНИЦИ АМАН ОТ ПЛАТЕНИ АМАН ОТ БЕЗДЕЛНИЦИ ГОТОВИ СА ШЕПА СТОТИНКИ ДА РУШАТ ДОСЕГА САМО МРАЗЕЩИ САБОТЬОРИ МРАЗЕЩИ КРАДЦИ ЕДНИ НЯМАШЕ ДЕТО НАИСТИНА СА РАБОТЕЩИ ЗА БЪЛГАРИЯ САМО ЛЪЖЦИ САМО КРАДЦИ ВСЕ МЕСИИ ВСЕ БЕЛИ ВСЕ НАЙ НАЙ СТИГА ВЕЧЕ
472
3
 
2
 
! Отговори
Дантон преди 1 година
Всички които с години са ползвали ТЕЦ и други услуги свързани с гориво на Газпром, на Гилотината! Ха!
471
0
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ И МНОГО ,,ОБЛАЖИЛИ СЕ " ОТ ПОСРЕДНИЦИТЕ СА В СОФИЯ !!! В СЛИВЕН НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СТОИ НА СТУДЕНО !!! ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА ЛИ НЕ СИ ПЛАЩАТ ПАРНОТО И БАБИЧКИ ОТ СЕЛАТА ЩЕ ПОМАГАТ !!!
470
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименОх че си глупава с това "работиш за "Газпром"!
469
2
 
11
 
! Отговори
А подаръка"Балк преди 1 година
Абе, то било голямо престъпление да се работи за Газпром бе! С поколения се топлим на парно, вече ме е страх, ще кажат че сме престъпници, боже опази. А тези които "работят" за Дънди, за Америка за България? А тези които продадоха "Балкан" на цената на една кла, 150000 долара? Да не би да сме забравили? Не сме дошлиотвчера та да слушаме глупости.
468
1
 
13
 
! Отговори
Albi преди 1 година
И като протестират какво ще направят? Вече се знае, че тази зима ще е ужас (за бедните бачкатори,те не останаха много де).Нещо не мога да си представя богаташите, "бизнесмените" джукестите мацки, да зъзнат тази зима, да са ощетени. За предприятията ще има компенсации, за работниците - поредното дране от всички. И студуване, икономии.
467
1
 
0
 
! Отговори
Край преди 1 година
Като не искат руска газ - аз ще им дам. Само да дишат дълбоко и през носа за да не се загуби нищо от безценната суровина.
466
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ОРЛОВ МОСТ БЛОКИРАН ЛИ Е ВЕЧЕ- АКО НЕ ТИЯ ОЛИГАРСИ НЕ ПЛАЩАТ ТОЛКОВА КОЛКОТО ОНИЯ ОЛИГАРСИ
465
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 532 "Е, и?" Значи признаваш, че работиш за Газпром и руснаците?
464
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЩО ГО НЯМА ПОПЧЕТО, НЯМА ГО И ДЯДКАТА СЪС ЗНАМЕТО И МАРАТОНКИТЕ НАЙК ЗА 300ЛВ- НО ПРОТЕСТИРА ЩОТО БИЛ ГЛАДЕН СЕГА ИСКАМ ДА ГО ПОПИТАМ СЛЕД КАТО ХРАНИТЕ СА НЯКОЛКО ПЪТИ ПО СКЪПИ ТОЙ ВЕЧЕ СИТ ЛИ Е...
463
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До За Русия "и да имаме договор с Газпром." Самия факт, че поставяш като условие за "нромални отношения с Русия" да имаш "договор с Газпром" означава, че директно слугуваш на руснаците.
462
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЕ, и? За какво става дума и ти защо си против? Толкова ли си най-умен/умна от цял свят?"Работиш" за Газпром? Хайде стига простотии, а ти за кого "работиш"